hrki je napisao/la:
...
osim toga tvoje prezir prema svecima KC , je totalno neprimjeren...ideš u herezu
i to tešku...ne možeš tako govoriti o svecima i nauku KC!
Nemojder mi upotrebljavati riječi "prezir", ja ih ne prezirem već slobodno razmišljam. Da se moglo svetce pitati niti jedan od njih nebi dozvolio da ga ljudi proglašavaju svetcem.
Nego kad smo već kod slobodnog razmišljanja da vidim kako ćeš komentirati ovo:
Poznajem jednu obitelj, dobri ljudi dugo ih nisam vidio. Jedan je njihov član obitelji nastradao nedavno radeći u luci kao lučki radnik, - žao mi je svi smo ga voljeli. Što ti misliš kad ih budem posjetio da im donesem jednu skulpturu koja će ih posjećati na njegovu smrt. Naime, imam ljude koji će mi izraditi skulpturu jednog kontenjera, malo oštećenog, koji leži na zemlji a ispod njega viri jedna ruka i dvije noge. Pretpostavljam da i sam zaključio kako se radi o tom dragom pokojniku.....
Šta se odmah sablažnjavaš... sad sam za tebe sadista, budala, manijak,i....
Pitam tebe;
Tko su oni koji su nam prvi napravili i ponudili skulpturu razapetog Krista,zar ta skulptura ne vrijeđa one koji Krista istinski vole.???
Ovo mogu razumjeti samo oni koji su istinski zaljubljeni u Krista i njegova djela,i koji su ga barem jedan dan slijedili u Njegovom postu!!