Josip je napisao/la:
Gutaperka je napisao/la:
ja imam osjećaj da neki vjernici previše vide sotonu u svemu i sve što nije savršeno po njima je to sotona upleo svoje prste.Zapravo čini mi se da gube čovjeka iz vida i da previše djelovanja pridaju nadnaravnim utjecajima,kako Bogu tako i sotoni
Ajme, kako previše predaju nadnaravnom djelovanju Boga? Malo si se zaletija

nisam se zaletija nego se možda nisam dobro izrazio.Evo da ti potanko objasnim,skoro da pa nacrtam.
Npr. situacija br.1.dotična osoba kaže hajdemo molit krunicu.Ja kažem ne da mi se(već sam taj dan poprilično molio i ne mogu više) a takva osoba će reć da mi đavo ne da da molim.
Situacija br.2.ima neka duhovna obnova ili seminar,dotična osoba kaže Hajdemo na taj seminar.Ja kažem da neću a ta osoba će odmah reć da mi sotona ne da da idem tamo,bez obzira što mi je npr.previše duhovnih obnova u kratkom vremenu ili je neki drugi razlog u pitanju.
Situacija br.3.neki ljudi ne znaju za mjeru pa sebi previše dopuste,npr.traže od mene nešto što graniči sa zdravim razumom i ja kažem da neću(bez objašnjavanja).Odmah po mišljenju spomenutih osoba ja onda nisam od Boga i to što nisam pristao na njihove zahtjeve to je djelo đavla.
A što se tiče djelovanja Boga,naravno da se podrazumjeva da Bog stoji iza svega što je dobro ali nećeš nikad u razgovoru govorit npr.Bog je dao da otvorim vrata auta nego ćeš kazat otvorio sam vrata