Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub lis 05, 2024 17:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet tra 30, 2015 13:19 

Od četvrtka, 23. travnja 2015. u Hrvatskoj je bez recepta, dakle u slobodnoj prodaji, dostupna tzv. ‘pilula za dan poslije’ ella One. Riječ je o kontracepcijskom i abortivnom pripravku koji se može uzeti i do pet dana poslije nezaštićenog spolnog odnosa.
Više o njoj možete pročitati u članku Nikoline Nakić na linku
Kod:
http://sibenskiportal.hr/2015/04/30/kada-se-opasne-pilule-prezentiraju-kao-vitamini/
http://sibenskiportal.hr/2015/04/30/kad ... -vitamini/

Ujedno je Ministarstvo zdravlja obmanulo javnost jer Hrvatska nije morala uvesti bezreceptnu prodaju ellaOne tablete.
Kod:
http://narod.hr/zdravlje/ministarstvo-zdravlja-obmanulo-javnost-hrvatska-nije-morala-uvesti-bezreceptnu-prodaju-ellaone-tablete
http://narod.hr/zdravlje/ministarstvo-z ... ne-tablete

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 10:35 

na masu stranica izričito stoji da su pilule za dan poslije, ili plan B kako se već zovu isključivo samo kontracepcijsko sredstvo, znači u opisu uredno stoji da sprječavaju ovulaciju. :cry: :cry: :cry:
A naravno rijetko tko, ili skoro nitko ne kaže da je i abortativno sredstvo koje izaziva kemijski pobačaj. Tako da puno cura takvo nešto napravi bez da zna što radi....

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 12:34 

Pronađena je napisao/la:
na masu stranica izričito stoji da su pilule za dan poslije, ili plan B kako se već zovu isključivo samo kontracepcijsko sredstvo, znači u opisu uredno stoji da sprječavaju ovulaciju. :cry: :cry: :cry:
A naravno rijetko tko, ili skoro nitko ne kaže da je i abortativno sredstvo koje izaziva kemijski pobačaj. Tako da puno cura takvo nešto napravi bez da zna što radi....

što uopće idu raditi dijete kada ga ne žele?

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 13:03 

Crni Barun je napisao/la:
što uopće idu raditi dijete kada ga ne žele?

...mislim da nema niti 2% populacije, koji spolni čin gledaju kao čin začimanja djeteta :oo
Na tržištu što god da ti srce oće....tako da, može ko s kim, koliko oće...bez ikakvih posljedica....
Da tog nema mislim da bi svak dva puta razmislio s kim liga u krevet....

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 13:12 

Pronađena je napisao/la:

...mislim da nema niti 2% populacije, koji spolni čin gledaju kao čin začimanja djeteta :oo
Na tržištu što god da ti srce oće....tako da, može ko s kim, koliko oće...bez ikakvih posljedica....
Da tog nema mislim da bi svak dva puta razmislio s kim liga u krevet....

pa zato u jednu ruku i navijam da sva ta kontracepcijska sredstva unište one koji ih koriste pa će se reproducirati samo oni koji drže do reda i odgovornosti :(

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 14:11 

pa zato u jednu ruku i navijam da sva ta kontracepcijska sredstva unište one koji ih koriste pa će se reproducirati samo oni koji drže do reda i odgovornosti :(

Nema tu sriće...gledala sam jedan uradak nekih studenata na temelju kontracepcije, i u pravu su.... Prije su žene bile znak poštovanja, za spolni čin (ako su ga i radili prije braka) radili su isključivo sa zenama koje su voljeli i bili spremni s njima zasnovati obitelj....danas, žene su predmet, ništa drugo nego predmet.... koje moraju tražit pažnju svim i svačim kako bi nekoga privukle...kako bi se istakle nad drugima. Žena je ženi postala neprijatelj...i to sve kroz godine toga da je ponuda daleko veća nego potražnja, i da se ta pnuda može iskorištavat na svakakve načine, bez odgovornosti, morala...ičega.
rekla bi moja majka jednu staru poslovicu -zašto kupovat kravu, kad ti je mlijeko svaki dan na pragu...

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 14:22 

Pronađena je napisao/la:

Nema tu sriće...gledala sam jedan uradak nekih studenata na temelju kontracepcije, i u pravu su.... Prije su žene bile znak poštovanja, za spolni čin (ako su ga i radili prije braka) radili su isključivo sa zenama koje su voljeli i bili spremni s njima zasnovati obitelj....danas, žene su predmet, ništa drugo nego predmet.... koje moraju tražit pažnju svim i svačim kako bi nekoga privukle...kako bi se istakle nad drugima. Žena je ženi postala neprijatelj...i to sve kroz godine toga da je ponuda daleko veća nego potražnja, i da se ta pnuda može iskorištavat na svakakve načine, bez odgovornosti, morala...ičega.
rekla bi moja majka jednu staru poslovicu -zašto kupovat kravu, kad ti je mlijeko svaki dan na pragu...

mislim da su tu i žene krive...budimo iskreni, frajeri su potaracali gentlemane baš iz razloga što su žene više preferirale frajere. Ako već volite da vas se ponižava, onda bolje i ne zaslužujete.
no, to više nema veze s kontracepcijom, osim u smislu da potiče i jednu i drugu stranu u nemoralu (dobro bi se svaka cura zapitala bi li pristala na sex kada bi joj prijetio rizik trudnoće i prenosivih spolnih bolesti)

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 14:35 

mislim da su tu i žene krive...budimo iskreni, frajeri su potaracali gentlemane baš iz razloga što su žene više preferirale frajere. Ako već volite da vas se ponižava, onda bolje i ne zaslužujete.
no, to više nema veze s kontracepcijom, osim u smislu da potiče i jednu i drugu stranu u nemoralu (dobro bi se svaka cura zapitala bi li pristala na sex kada bi joj prijetio rizik trudnoće i prenosivih spolnih bolesti)

Pa o tome ti i govorim, svaka bi dobro dobro razmislila...a tu si u pravu šta se tiče -loših dečki-, žene nije nitko natra na nemoral, nego same sebe...kako bi se natjecale koja će bit privlačnija da ne upotrebljavam ružne izraze....
A poboljšavanjem i razvojem vrsta kontracepcije, pomiču se dobne granice stupanja u brak, štoviše brak postaje potpis na papiru...
Karijera ispred majčinstva, kontrolira se veličina obitelji.
Ma nisam ja baš protiv kontracepcije, služi ona i u zdravstvene svrhe i dalo bi se tu dosta toga iskopat zašto neko koristi kontracepciju (tu mislim na kontr.hormonske tablete)

Vrh

PostPostano: Sri svi 02, 2018 12:35 

Post je star, ali koje gluposti i koje uopćavanje.
Samo se osvrnimo malo oko sebe, ma koliko to ima "biblijskih muškaraca" koji neće dati petama vjetra kad zagusti, koji će imati inicijativu, koji će bit "snažna odlučna ruka"?
Ja bih rekla - vrlo malo.
Koliko ima muškaraca koji će s jedne strane pričati i trabunjat o ženi i podložnosti, o tome da žele biti glava kuće bla bla bla, a toga ni za lijek. I ne samo to, svi bi ženu duhovniju, a ako je duhovnija onda opet nije ok.
Tako da o kakvim gentelmenima vi govorite?
Istina, postoje svakakve žene, ali postoje i one druge koje onda najčešće na*ebu od onih kojima je bitno "parenje" i ostalo, a srca nam se koriste kao igralište za grube sportove - voli me / ne voli me, uz izliku da je tako bolje itd. itd.
U stanju ste, veliki muškarčine, pričati o budućnosti dok ne saspete mrak.
Muškarci koji se boje odgovornosti su na svakom kantunu zato je "svijetu potrebna" kontracepcija - da se brže bolje možete predomisliti.
Da, kontracepcija kao takva je zlo, ali da su za sva takova zla krive žene je ništa drugo nego suludo govoriti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata