Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 09:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon svi 04, 2015 12:41 

Pa to što je odgovorila na sva pitanja dokazuje šta??? Da je prepričala kako je vidila Gospu? Ne kužim napisa si to kao neki dokaz nadnaravnosti, a u biti ćorak!

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 12:47 

hrki je napisao/la:

u pitanju Međugorja je to nemoguće
nisu uopće nimalo analogna ova 2 slučaja
jel se ta prevarantica iz irske toliko žrtvovala i napatila , i kolko godina je izdržala u laži??
izdržala je možda 3-4 godine, maks. 10...ali 34 godine je nemoguće!...shvati to

reci ,koliko je ta irkinja godina djelovala?...daj neki link da vidimo

i jadnica iz Irske mora krast a ne derati kožu hodočasnicima :mrgreen:

mislim ono...kada bi ti neradnik i siromah u dronjcima izvadio kofer pun "ojra", ti se ne bi zapitao odakle mu novci? :wink:

Gospa dala...je, je...malo morgen... :roll:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 12:48 

hrki je napisao/la:

sory :oops: , tebe sam napravedno ubacio u ovu skupinu drugih koji misle da se njima ne ukazuje ništa, nego da lažu
samo si ti u biti toga mišljenja
oni to ne zastupaju jer znaju da se sotona sigurno neće služiti tako lijepim katoličkim porukama , da u biti širi dobre poruke po svijetu

ispričavam se što te često miješam sa rozom i barunom...nije mi lako uvijek od mase negatorskih odgovora uvijek sve upamtiti tko je šta rekao
ali , uglavnom i to je skroz nelogično da Bog pripušta sotoni da se oblači u Gospino tijelo preko 34 godine?! :shock:
Bog to nije dopustio nikada u povijesti Crkve

Jesi ti ikad u povijesti Crkve vidio da bilo koje ukazanje potice neposluh? Ili da je iti jedan svećenik koji je bio u direktnoj vezi s takvim ukazanjima bio neposlusan i da su im izzricane mjere zbog neposluha?! Ne jednog d.vođe nego 4?!
Zbog cega sotona ne mize biti prerusen u Gospu? Zbog cega sotona ne bi mogao siriti lijepe poruke...rekla sam da cu se plesnit ako ti opet budem morala napisat...al napisat cu...
Krenimo od moje pretpostavke,da je to sotona. Zamisli koliko ke dobio...
1. Neposluh prema Crkvi
2. Ljudi se indirektno mole njemu i slusaju ga sve sto im kaze
3. Tvrdoglavost nekolicine svecenika
4. Proglasenjem M. Neautenticnim,nastake panika i raskol,jednog dijela koji ce se odmetnit id Crkve,jednog dijela koji ce Papu smatrat antikristom,jednog dijela koji nece vise u nikoga vjerovat i jednog dijela koji ce ostat tvrdoglavo vjerni i nepokolebljivi...znaci njegovi
Jel ti to malo?
Buduci da se radi o stotinama milijona vjernika...sam si odredi postotke koji ce se naci gdje...
Nikad nisam smatrala da se sotona prikazuje kao crno repato stvorenje kojr ce plasit ljude...malo razmisli,uvijek se prikazuje ko mudro stvorenje u bljestavilu ( novac,slava,moc) ...u zabavnim navikama,užitcima...
Prouci malo Garabandal...

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 12:50 

Roza je napisao/la:
Pa to što je odgovorila na sva pitanja dokazuje šta??? Da je prepričala kako je vidila Gospu? Ne kužim napisa si to kao neki dokaz nadnaravnosti, a u biti ćorak!

pa pročitaj tu knjigu opet, pa ćeš vidjeti da netko tko je nagovoren od nekoga ( nekih franjevaca valjda) ne može tako sigurno odgovarati na baš svako pitanje, a da se ne zbuni na barem 10% pitanja
pitanja su bila detaljna, podpitanja su odmah slijedila...sve je janko pokušavao da je zbuni, dovede u kontradikciju ali nije uspio
netko tko laže a teološki je nepotkovan , ne može tako suvereno odgovarati
eto pročitaj opet , pa vidi da li bi ti sa 17 godina na svako pitanje iz cuga odgovoriti :))
ja vjerujem da nebi...

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 13:00 

hrki je napisao/la:

ne baš suprotno
Hrki vjeruje 6 vidioca , a ovi negatori vjeruju u zavjeru lokalnih franjevaca
eto, ti u to ne vjeruješ direktno- jer kažeš da vidioci nešto vide ,ali mislim da i tebi franjevci su sumnjivi u svemu tome...ili nisu , reci mi...da li su oni upleteni ili ne?...odkada?

crni baron vjeruje da su čak strane sile umiješane...vidiš koje on fantazijr o zavjeri ima! :shock:
onda misli, da su franjevci uspjeli čak 34 godine ucjenjivati vidioce- njih ČAK 6 da lažu svima !( roditeljima, susjedima, , franjevcima, cijeloj župi, svijetu!!)
zar to nije svjetska zavjera
kod mene nema zavjera...ja im vjerujem jer su prošli sva moguća ispitivanja i prijetnje...ništa ih nije zastrašilo jer oni stvarno vide Gospu :))

hvala ti i slava Isuse na tome

Referirala sam na forumasicu mariju,jedan post i nick sa zvjezdicama....i ko je bio ko na kojem forumu....
Aj da sazmem to sve.... Franjevci neposlusni prema Crkvi...neposluh otvara vrata sotoni...sotona se ukaziva ( hm hm sto i prilici njemu da ih poziva u poponocnim satima na podbrdo)...djeca vide sotonu misle da vide Gospu ( jos nisam nacisto s tim jel se ukaziva do kraja ili kasnije oni umisljaju)...franjevci se prvo bune,zatim uviđaju korist...buduci da je pojava na njihovoj strani objerucke je prihvacaju i djeluju u skladu s njenim uputama ( neposluhom)....
Da se neki nisu okoristili-jesu sugurno...bio bi u soku da si se nagledao nekih stvari-vezano uz novac hercegovačkih fratara.... Al dobro i u tom zitu ima puno puno kukolja....
Zbog čega evo ti...i ostatak ekipe koji su pro ( osim Jeremije,on oriznaje taj dio al draze bi mi bilo da be priznaje) ne priznajete poruke od 81-84???
Buduci da sam ja tebi odg na pitanje bilo bi uredu da odg i ti meni....a ne da ignoriras moja prethodna 3-4 pista u kojima te pitam,a ti ne cujes...

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 13:01 

hrki je napisao/la:

odakle tebi da janko bubalo nije franjevac??
nego šta je??

Ispričavam se, bio jest franjevac i svećenik. Pomiješala sam lončiće, oprosti.

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 13:07 

Pronađena je napisao/la:
Jesi ti ikad u povijesti Crkve vidio da bilo koje ukazanje potice neposluh? Ili da je iti jedan svećenik koji je bio u direktnoj vezi s takvim ukazanjima bio neposlusan i da su im izzricane mjere zbog neposluha?! Ne jednog d.vođe nego 4?!
Zbog cega sotona ne mize biti prerusen u Gospu? Zbog cega sotona ne bi mogao siriti lijepe poruke...rekla sam da cu se plesnit ako ti opet budem morala napisat...al napisat cu...
Krenimo od moje pretpostavke,da je to sotona. Zamisli koliko ke dobio...
1. Neposluh prema Crkvi
2. Ljudi se indirektno mole njemu i slusaju ga sve sto im kaze
3. Tvrdoglavost nekolicine svecenika
4. Proglasenjem M. Neautenticnim,nastake panika i raskol,jednog dijela koji ce se odmetnit id Crkve,jednog dijela koji ce Papu smatrat antikristom,jednog dijela koji nece vise u nikoga vjerovat i jednog dijela koji ce ostat tvrdoglavo vjerni i nepokolebljivi...znaci njegovi
Jel ti to malo?
Buduci da se radi o stotinama milijona vjernika...sam si odredi postotke koji ce se naci gdje...
Nikad nisam smatrala da se sotona prikazuje kao crno repato stvorenje kojr ce plasit ljude...malo razmisli,uvijek se prikazuje ko mudro stvorenje u bljestavilu ( novac,slava,moc) ...u zabavnim navikama,užitcima...
Prouci malo Garabandal...

sotona može biti prerušen u Gospu...ali Bog to nebi dopustio 34 godine, pogotovo ako bi to moglo izazvati sve ovo na što ti ukazuješ!
Bog je znao nekim misticima i svecima kao kušnju dati da ih iskušava ili muči sotona...ali to su jednokratke ili jako kratke zgode, epizode...njima na daljnju izgradnju...kakva je tu izgradnja 6 vidioca u pitanju??
nikada Bog nikome ( pogotovo ne 6 djece) nebi kao kušnju , ili neznam šta davao da vide 34 godine sotonu prerušenu u Njegovu Majku- Bogorodicu
to bi na neki način bilo i svetogrđe...pa neće se valjda Bog šprdati s Gospinim likom 34 godine :shock:
nadam se da ti ne moram pojašnjavati da sotona ima moći i snage da djeluje samo onoliko koliko to Bog prepusti!
Bog odlučuje na globalnom planu o svemu..on je po dogmi KC upravitelj i ravnatelj svemira i cijele ljudske povjesti!...ne može sotona ništa što Bog ne dopusti!

2) tko se moli sotoni ako se moli Bogu , Isusu kojega GM ( po tebi sotona) stalno spominje u svojim porukama? Gospa stalno spominje molitvu Isusu, da se ljudi vrate vjeri , da se obrate, da idu na svetu misu, da idu barem 1 mjesečno na ispovijed , da čitaju Bibliju!
gdje ti tu vidiš da se ti ljudi koji slušaju Gospine poruke mole sotoni i na koji način? :?: ..."i slušaju ga sve što im kaže"
pa super ako ga ljudi slušaju da se mole Isusu, da idu na ispovijed, na svetu misu itd...u čemu je tu problem...vidiš da je to kontradikacija sama u sebi!

3) tvrdoglavost nekolicine svećenika...točno kažeš...samo nekolicine-oni su iznimke koje potvrđuju pravilo...većina franjevaca je vrlo poslušna, izvršavaju sve svoje kanonske i crkvene obveze...nisu osnovali nikakvu heretičnu sektu međugorana isl....župa Međugorje je jedna od najljepših i najorganiziranijih župa u BIH...kamoli sreće da su sve ostale takve

4) nikakva panika i raskol ne može nastati jer su svi koji vjeruju u GM ucijepljeni u KC...u župnu crkvu, u život svoje lokalne župe...nitko nije otok za sebe, član neke posebne međugoranske sekte !!
shvati da su svi ti ljudi normalni i praktični katolici koji idu na misu , ispovijed, drže sakramente ( uostalom to im Gospa I NALAŽE U PORUKAMA)...znači , oni ako se povode za porukama GM, mogu samo još jače biti uključeni u župni i crkveni život...ne mogu biti izvan župe i svoje vjere!...jer sve Gospine poruke upravo pozivaju na to
ne poziva Gospa u porukama da se stvori neka posbena vjera, posebna sekta!
znači, svi oni i da se dokaže laž, ostaju i dalje katolici jer im je kroz poruke baš to rečeno...nije im rečeno izađite iz "klasične kc" i uđite u neke posebne sekte ...ja osobno sve to radim u svojoj zagrebačkoj župi i mene ne može promjeniti nijedna odluka...mene poruke koje vidioci daju samo UTVRĐUJU DA VJERUJEM U NAUK KC , u praktični život u župi , da ne postanem evv. protestant, otpadnik isl.
Poruke međug.Gospe mi samo potvrđuju da je sve što KC uči ispravno...i ništa me ne može baciti u malodušje da se pretvorim u nevjernika ili protestanta

kužiš o čemu se radi...sotona to sigurno nebi propovijedao...osim toga Bog nebi dopsutio sotoni da djeluje na taj način 34 godine!

Zadnja izmjena: hrki; Pon svi 04, 2015 13:10; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 13:10 

hrki je napisao/la:
sotona može biti prerušen u Gospu...ali Bog to nebi dopustio 34 godine, pogotovo ako bi to moglo izazvati sve ovo na što ti ukazuješ!

ako već Bog dozvoljava da se sotona preruši u Gospu, zašto onda ne bi dozvolio da to traje ne 34, već 340 godina? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 13:17 

Crni Barun je napisao/la:
ako već Bog dozvoljava da se sotona preruši u Gospu, zašto onda ne bi dozvolio da to traje ne 34, već 340 godina? :wink:

rekao sam već prije...pogledaj opet
jer to nikada u povijesti Crkve nije bilo...pročitaj malo mističnu, svetačku teologiju ( faustina kowalska, mala Terezija, sv. Padre Pio itd)
Bog to može dopustiti na kraće vrijeme i na izgradnju te odabrane duše, to je epizodno, a ne kontinuirano 5, 10 , 30 godina!

ako bi bilo da se sotona prerušava da napravi takav dar-mar kako ti stalno ukazuješ, da izazove raskol u KC . onda to Bog nebi dopustio 34 godine, i tko zna koliko još
Bog bi dopustio da se relativno brzo to razotkrije kao laž!...a ne da bi šestorici vidioca ( tada djece) BOG JOŠ DAO MILSOTI , SPOSOBNOSTI I SNAGE DA IZMAKNU SVIM ISKUŠENJIMA, PROVJERAMA OD STRANE ZNANOSTI, LOKALNE CRKVE, VATICANA I SVIH PAPA!

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 13:26 

hrki je napisao/la:
Bog bi dopustio da se relativno brzo to razotkrije kao laž!...

mislio si na ovo?:
Citat:
Budući da je Ivan „izjavljivao da je članovima komisije predao prazan papir“, René Laurentin, ne provjeravajući, to je objavio u svojoj knjižici.[24] Ali kad su članovi Komisije s Ivanovim „dopuštenjem otvorili“ kovertu na Ordinarijatu, jer se njegova bila „zagubila“, našli su opisan znak koji bi se trebao dogoditi. „Sada on i drugi pobornici Međugorja nalaze neobičnu egzegezu za opravdanje ove Ivanove laži ili teškog gubitka pamćenja u tako važnoj stvari“, reći će Zovkić.[25]

izvor: http://www.cbismo.com/index.php?mod=vijest&vijest=271

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 14:20 

Pronađena je napisao/la:
Referirala sam na forumasicu mariju,jedan post i nick sa zvjezdicama....i ko je bio ko na kojem forumu....
Aj da sazmem to sve.... Franjevci neposlusni prema Crkvi...neposluh otvara vrata sotoni...sotona se ukaziva ( hm hm sto i prilici njemu da ih poziva u poponocnim satima na podbrdo)...djeca vide sotonu misle da vide Gospu ( jos nisam nacisto s tim jel se ukaziva do kraja ili kasnije oni umisljaju)...franjevci se prvo bune,zatim uviđaju korist...buduci da je pojava na njihovoj strani objerucke je prihvacaju i djeluju u skladu s njenim uputama ( neposluhom)....
Da se neki nisu okoristili-jesu sugurno...bio bi u soku da si se nagledao nekih stvari-vezano uz novac hercegovačkih fratara.... Al dobro i u tom zitu ima puno puno kukolja....
Zbog čega evo ti...i ostatak ekipe koji su pro ( osim Jeremije,on oriznaje taj dio al draze bi mi bilo da be priznaje) ne priznajete poruke od 81-84???
Buduci da sam ja tebi odg na pitanje bilo bi uredu da odg i ti meni....a ne da ignoriras moja prethodna 3-4 pista u kojima te pitam,a ti ne cujes...

nisu se franjevci prvo bunili,zatim uvidjeli korist ...
fra jozo zovko razboriti nije na prvi vjerovao, jer naravno nije to mala stvar...ali je ubrzo povjerovao...nikakve koristi se nisu mogle uvidjeti u srpnju 1981. ( nitko nije mogao znati TADA da li će Gospa opstati do 2000. i koje će evv. koristi donjeti!)
znači fra zovko , biskup žanić, fra zrinko, fra Svetozar kraljević, fra Križić nisu tada mogli ništa znati o budućnosti i dokle će se to razviti, pa da idu s tim umišljajem u neku prevaru

osim toga, moraš znati da je tada u SFRJ( BIH) n a vlasti bila komunistička , totalno antiklerikalna vlast ( vidiš kakva je vlast i danas u RH- sdp-milanovići, stazići, baja Jurjevići , BOROZINKE, antičevićke, grčići, pupovci itd)
sjeti se šta su sve vidioci i franjevci proživjeli tih prvih godina dolje u međ. i Hercegovini

znači , nije tada klima i stanje u herc. bilo takvo da franjevci idu kontra komunista i udbaša koji su svim silama borili se protiv GM , vidioca i franjevaca
tada su u Međugorje bili poslani specijalci JNA, udbaši u civilu, milicija , psi vučjaci...sva militanta i sve snage bezbjednosti
su poslane dolje da uvedu red i mir i suzbiju ikakvu priču o Gospi
osim toga znaš da je vrlo brzo na zatvor osuđen zovko, križić, fra ferdo vlašić...moramo shvatiti kakav je to bio komunistički teror i dikatutura, pogotovo ako bi se veličao Bog, Isus i katolička vjera!

nitko tada nije mogao razmišljati o koristi od izmišljanja Gospe...prvi svećenici kojima je bilo zaprijećeno zatvorom i tko zna čime sve ( progutat će vas mrak, kao 69 emigranata koje je UDBA ubila u svijetu...sada svi možete vidjeti koliko je bila moćna udba kada je u njenačkoj i ostalim STRANIM zemljama ubijala tolike hrvate...kao da bi im bio problem srediti da nastrada ili nestane fra zovko ili neki drugi izmišljač Gospe i Božjeg zahvata u Međugorju)...znači ti franjevci sigurno nisu bili budale pa da izmišljau stvari i idu na nož sa najokrutnijim komunistima i antiklericima u europi!...znaš da su mnogi hrvati, katolici i svećenici za tadašnju vlast bili puki fašisti, klerofašisti i neprijatelji naroda i države ...pogotovo zapadni hercegovci!

i sve da su bili toliko ludi, kako su mogli znati da će svih 6 vidioca NIKADA NE PROPJEVATI da su ih franjevci nagovorili da izmisle gospu!! :!: :idea:
pitam vas sve koji mislite u tom smjeru:
KAKO SU FRANJEVCI KOJI SU NAVODNO NAGOVORILI 6 VIDICA ( NE 1 NEGO NJIH 6!!) ZNALI DA NIJEDAN LAŽNI VIDIOC NIKADA NEĆE PRIZNATI DA GA JE NAGOVORIO FRA ZOVKO, ČUVALO ILI NEZNAM KOJI FRANJEVAC! :shock:

tko može biti toliko suludo siguran da nijedan vid. neće pod pritiskom milicije, udbe, doktora , roditelja itd NIKADA priznati da ih je na izmišljanje Gospe nagovorio fra Zovko ili neki drugi franjevac (-Ci)!---TO JE NAPROSTO NEMOGUĆE...UVIDITE TO NAPOKON

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 14:28 

hrki je napisao/la:
KAKO SU FRANJEVCI KOJI SU NAVODNO NAGOVORILI 6 VIDICA ( NE 1 NEGO NJIH 6!!) ZNALI DA NIJEDAN LAŽNI VIDIOC NIKADA NEĆE PRIZNATI DA GA JE NAGOVORIO FRA ZOVKO, ČUVALO ILI NEZNAM KOJI FRANJEVAC! :shock:

tko pametan ide rezati granu na kojoj sjedi? :idea: :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 14:42 

hrki je napisao/la:

Bog je znao nekim misticima i svecima kao kušnju dati da ih iskušava ili muči sotona...ali to su jednokratke ili jako kratke zgode, epizode...njima na daljnju izgradnju...kakva je tu izgradnja 6 vidioca u pitanju??
nikada Bog nikome ( pogotovo ne 6 djece) nebi kao kušnju , ili neznam šta davao da vide 34 godine sotonu prerušenu u Njegovu Majku- Bogorodicu
to bi na neki način bilo i svetogrđe...pa neće se valjda Bog šprdati s Gospinim likom 34 godine :shock:
nadam se da ti ne moram pojašnjavati da sotona ima moći i snage da djeluje samo onoliko koliko to Bog prepusti!
Bog odlučuje na globalnom planu o svemu..on je po dogmi KC upravitelj i ravnatelj svemira i cijele ljudske povjesti!...ne može sotona ništa što Bog ne dopusti!

2) tko se moli sotoni ako se moli Bogu , Isusu kojega GM ( po tebi sotona) stalno spominje u svojim porukama? Gospa stalno spominje molitvu Isusu, da se ljudi vrate vjeri , da se obrate, da idu na svetu misu, da idu barem 1 mjesečno na ispovijed , da čitaju Bibliju!
gdje ti tu vidiš da se ti ljudi koji slušaju Gospine poruke mole sotoni i na koji način? :?: ..."i slušaju ga sve što im kaže"
pa super ako ga ljudi slušaju da se mole Isusu, da idu na ispovijed, na svetu misu itd...u čemu je tu problem...vidiš da je to kontradikacija sama u sebi!

3) tvrdoglavost nekolicine svećenika...točno kažeš...samo nekolicine-oni su iznimke koje potvrđuju pravilo...većina franjevaca je vrlo poslušna, izvršavaju sve svoje kanonske i crkvene obveze...nisu osnovali nikakvu heretičnu sektu međugorana isl....župa Međugorje je jedna od najljepših i najorganiziranijih župa u BIH...kamoli sreće da su sve ostale takve

4) nikakva panika i raskol ne može nastati jer su svi koji vjeruju u GM ucijepljeni u KC...u župnu crkvu, u život svoje lokalne župe...nitko nije otok za sebe, član neke posebne međugoranske sekte !!
shvati da su svi ti ljudi normalni i praktični katolici koji idu na misu , ispovijed, drže sakramente ( uostalom to im Gospa I NALAŽE U PORUKAMA)...znači , oni ako se povode za porukama GM, mogu samo još jače biti uključeni u župni i crkveni život...ne mogu biti izvan župe i svoje vjere!...jer sve Gospine poruke upravo pozivaju na to
ne poziva Gospa u porukama da se stvori neka posbena vjera, posebna sekta!
znači, svi oni i da se dokaže laž, ostaju i dalje katolici jer im je kroz poruke baš to rečeno...nije im rečeno izađite iz "klasične kc" i uđite u neke posebne sekte ...ja osobno sve to radim u svojoj zagrebačkoj župi i mene ne može promjeniti nijedna odluka...mene poruke koje vidioci daju samo UTVRĐUJU DA VJERUJEM U NAUK KC , u praktični život u župi , da ne postanem evv. protestant, otpadnik isl.
Poruke međug.Gospe mi samo potvrđuju da je sve što KC uči ispravno...i ništa me ne može baciti u malodušje da se pretvorim u nevjernika ili protestanta

kužiš o čemu se radi...sotona to sigurno nebi propovijedao...osim toga Bog nebi dopsutio sotoni da djeluje na taj način 34 godine!

1. Zašto to nebi dopustio? Sam si priča da mi ne možemo ulazit u Božije planove niti znati što on želi sa svime postići...pa nemoj uskakat sebi u usta. A da i ne dopušta, recimo ovako....njima se ukazala sotona, i bilo je to kratko vrijeme (biskup-predstavlja Boga)...ispitiva ih, ustanovljava nelogičnosti, saziva prvu komisiju, ustvrđuje da to nije Gospa upozorava njih, Zovku....svi se oglušuju, na vlastitu slobodnu volju/odluku nastavljaju odlaziti na ukazanja, podržavati ih, gorjeti za njih.... Sami su izabrali...
1.1... Bog preko Crkve upozorava svu svoju dijecu...znači ne preko pere, mare i ne znam koga već preko one za koju je rečeno da je neće nadvladat ni vrata paklena, ljude nije briga.

2. Koliko znam svi se bace ničice kad se pojavi Gospa...znači pred koga se bacaju...da izmole sto milijardi krunica, samo svetogrđe koje čine je meni sablazno!

3. Nekolicina koja uključuje 4 duhovne vođe vidjelica...i ostatak ekipe koji zazidani stoje u crkvama... :roll: :roll: :roll: :roll:

4. Jao, nije svjet samo ono što se nalazi tebi ispred očiju. Ok budi sritan što ne poznaješ nikoga doli praktičnih vjernika koji svoje korjenje puštaju u Crkvi (iako je ta ista Crkva zabranila hodočašća u M. KAO MJESTO UKAZANJA..)
Ja ih poznajem...jako puno! I vjerujem kako ih još ima naaaaa stotine tisuća (dovoljan ti je podatak da je oko 500.000 slijedilo onu Mariju križarku iz Irske)....
To što ti promatraš svijet u ružičastim naočalama uvjeren kako su svi ko ti, nisu brate...ima više sekta nego li na glavama dlaka...

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 14:44 

hrki je napisao/la:

nisu se franjevci prvo bunili,zatim uvidjeli korist ...
fra jozo zovko razboriti nije na prvi vjerovao, jer naravno nije to mala stvar...ali je ubrzo povjerovao...nikakve koristi se nisu mogle uvidjeti u srpnju 1981. ( nitko nije mogao znati TADA da li će Gospa opstati do 2000. i koje će evv. koristi donjeti!)
znači fra zovko , biskup žanić, fra zrinko, fra Svetozar kraljević, fra Križić nisu tada mogli ništa znati o budućnosti i dokle će se to razviti, pa da idu s tim umišljajem u neku prevaru

osim toga, moraš znati da je tada u SFRJ( BIH) n a vlasti bila komunistička , totalno antiklerikalna vlast ( vidiš kakva je vlast i danas u RH- sdp-milanovići, stazići, baja Jurjevići , BOROZINKE, antičevićke, grčići, pupovci itd)
sjeti se šta su sve vidioci i franjevci proživjeli tih prvih godina dolje u međ. i Hercegovini

znači , nije tada klima i stanje u herc. bilo takvo da franjevci idu kontra komunista i udbaša koji su svim silama borili se protiv GM , vidioca i franjevaca
tada su u Međugorje bili poslani specijalci JNA, udbaši u civilu, milicija , psi vučjaci...sva militanta i sve snage bezbjednosti
su poslane dolje da uvedu red i mir i suzbiju ikakvu priču o Gospi
osim toga znaš da je vrlo brzo na zatvor osuđen zovko, križić, fra ferdo vlašić...moramo shvatiti kakav je to bio komunistički teror i dikatutura, pogotovo ako bi se veličao Bog, Isus i katolička vjera!

nitko tada nije mogao razmišljati o koristi od izmišljanja Gospe...prvi svećenici kojima je bilo zaprijećeno zatvorom i tko zna čime sve ( progutat će vas mrak, kao 69 emigranata koje je UDBA ubila u svijetu...sada svi možete vidjeti koliko je bila moćna udba kada je u njenačkoj i ostalim STRANIM zemljama ubijala tolike hrvate...kao da bi im bio problem srediti da nastrada ili nestane fra zovko ili neki drugi izmišljač Gospe i Božjeg zahvata u Međugorju)...znači ti franjevci sigurno nisu bili budale pa da izmišljau stvari i idu na nož sa najokrutnijim komunistima i antiklericima u europi!...znaš da su mnogi hrvati, katolici i svećenici za tadašnju vlast bili puki fašisti, klerofašisti i neprijatelji naroda i države ...pogotovo zapadni hercegovci!

i sve da su bili toliko ludi, kako su mogli znati da će svih 6 vidioca NIKADA NE PROPJEVATI da su ih franjevci nagovorili da izmisle gospu!! :!: :idea:
pitam vas sve koji mislite u tom smjeru:

tko može biti toliko suludo siguran da nijedan vid. neće pod pritiskom milicije, udbe, doktora , roditelja itd NIKADA priznati da ih je na izmišljanje Gospe nagovorio fra Zovko ili neki drugi franjevac (-Ci)!---TO JE NAPROSTO NEMOGUĆE...UVIDITE TO NAPOKON

Pitala sam te nešto :oo :oo :oo :oo :oo :oo :oo :oo :oo :oo :oo

Vrh

PostPostano: Pon svi 04, 2015 14:50 

Crni Barun je napisao/la:
tko pametan ide rezati granu na kojoj sjedi? :idea: :wink:

Ma daj...koristi nije bilo prvih godina...osim enormne gnjavaže od svih oko njih ...pa penjanja na podbrdo i križevac...pa neprestana moljenja, svete mise, pričanje i objašnjavanje ljudima itd
kakvo zarade i rezanje grane 1981., 82.,83, 84...?...pobogu ti stvarno imaš maštu i rezoniranje ti je skroz nelogično!
i to je samo gledanje s aspekta vidioca!

ali još teže pitanje je : kako su franjevci znali da se nijedan od 6 vidoca neće slomiti i priznati bilo roditeljima, prijatelju/-ici u povjerenju, susjedu, biskupu, nekome od doktora i milicajaca koji su ih ispitivali itd

imati posla sa 6 neukih balavaca i ići u projekat stoljeća je SULUDO...da ne kažem glupo
samo naivci i takvi kao ti mogu vjerovati da su franjevci nagovorili 6 maloljetnika da lažu ni više ni manje nego min. 34 godine :oo 8)
u biti je da imaš teški predstav i wishfull thinking, i onda iz tih hipoteza sam konstruiraš "argumente" koji ti idu u prilog...problem je samo što nimalo ne drže vodu :;

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata