sara je napisao/la:
Postoji članak teologa koji je vrlo lijepo komentirao Kasperovu knjigu, uz takav odgovor se ne osjećam kvalificiranom dodavati svoje, jer je posve nepotrebno. Nikada, nigdje nisam stekla dojam da Papa, na bilo koji način, dovodi u pitanje nauk Crkve, nego da želi istaknuti određene naglaske. Ignisardent jasno pokazuje svoj odnos prema Učiteljstvu u cjelini pa je vrlo jasan i njegov komentar na sve što Papa govori i onda kad je to istrgnuto iz cjeline pa dobija sasvim drugačiji prizvuk. Mnogo toga ovisi i o tome kako netko želi čut ono što je rečeno. Uostalom i mene, na neki način, obilježava činjenica da sam vjerski odgoj primila u čisto legalističkom duhu u kojemu je Bog prije svega bio onaj koji uvijek pazi hoću li negdje promašit i pogriješit.
Nisam očekivala da ćeš nakon mog posta upravo ti reagirati.
Mogu samo dodati da je ponekad i potrebno dodavati nešto svoje, ili bar kopirati neki link onoga sa čime se slažeš, jer nam se (nažalost) razgovor na ovom forumu pretvara pomalo u etiketiranje i bezrazložno svrstavanje u određene grupe (za ili protiv Pape), pa osobno, čim sam počela postavljati određena pitanja, odmah sam dobila priljepljenu etiketu, a nikakav konkretan odgovor.
Uostalom, počela sam i sama tražiti odgovore drugdje (i vidim da je to najbolje za moju vjeru i sabranost) pošto je ovdje nekakva grupna tendencija forsiranja posve marginalnih tema (tradicionalizam, Međugorje...)
Prema tome, vrlo je lako i dobiti neku površnu sliku pojedinog forumaša i tako počnu nesporazumi i nesuglasice...
Mit o "tradicionalizmu" kao nekom nadmoćnijem obliku duhovnosti je upravo i potekao s ovog foruma u širu javnost (još prije nekoliko godina), a Ignisardent i romanac su samo trenutni profili jednog šireg kruga ljudi koji se razgranao upravo preko interneta. Jedan intelektualac, drugi zabavljač.