Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 19:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Uto svi 12, 2015 18:37 

hrki je napisao/la:
slažem se ...papa je nezabludiv u pitanjima koja se tiču vjere i morala
barnaba je više puta govorio da si ti protestant?...po ovome što si sada napisao ispalo bi da nisi?
jesi li ,ako nije tajna, ili nisi?

ako jesi, onda si meni se čini rijedak koji priznaje nepogrešivost pape kada govori ex cathedra...svaka ti čast

inače , bio ili nebio protestant, najveći otpad od prave vjere i vjere je počeo protestantizmom, prosvjetiteljstvom, racionalizmpm
poslije 2 stoljeća opet francuskom anticrkvenom revolucijom...onda se kao derivat na kraju pojavio socijalizam/komunizam
nisu sada možda ništa gora vremena od onih kada je došlo do protestantizma i reformacije...

Ne znam po čemu sam ostavio dojam da sam protestant? Barnaba je rekao ako se ne varam, da iznosim protestantsko stajalište vjerojatno zbog mojih kreacionističkih stavova i neslaganja s teističkom evolucijom. No treba znati da model teističke evolucije baš potječe iz liberalnih protestantskih krugova a ne iz Katoličke crkve kako to neki misle.
Kad si se već dotakao protestanata ima jedan zanimljivi video gdje papa Franjo poziva protestante na ujedinjenje s Katoličkom crkvom. Neki protestantski krugovi su htjeli prikazati taj poziv kao neku veliku zamku i nešto loše. Tu je link pa ako hoćeš pogledaj: https://www.youtube.com/watch?v=K3HDAC6ufc8

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 19:42 

brks001 je napisao/la:
Ne znam po čemu sam ostavio dojam da sam protestant? Barnaba je rekao ako se ne varam, da iznosim protestantsko stajalište vjerojatno zbog mojih kreacionističkih stavova i neslaganja s teističkom evolucijom. No treba znati da model teističke evolucije baš potječe iz liberalnih protestantskih krugova a ne iz Katoličke crkve kako to neki misle.
Kad si se već dotakao protestanata ima jedan zanimljivi video gdje papa Franjo poziva protestante na ujedinjenje s Katoličkom crkvom. Neki protestantski krugovi su htjeli prikazati taj poziv kao neku veliku zamku i nešto loše. Tu je link pa ako hoćeš pogledaj: https://www.youtube.com/watch?v=K3HDAC6ufc8

Koji je ovo (bože-oprosti) sotona na kraju nisan ga moga slušat. Prvo izvrće papine riječi; pa na kraju daje apel; svim ne rimo-katolicima. To više govori o rimokatoličkoj vjeri nego o ičemu drugom. Ako netko poziva svih na ujedinjenje protiv jedne crkve, a ta crkva širi ljubav i mir, tko je taj koji poziva na to? Kako frigidno zlo...

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 20:05 

DuX je napisao/la:

Koji je ovo (bože-oprosti) sotona na kraju nisan ga moga slušat. Prvo izvrće papine riječi; pa na kraju daje apel; svim ne rimo-katolicima. To više govori o rimokatoličkoj vjeri nego o ičemu drugom. Ako netko poziva svih na ujedinjenje protiv jedne crkve, a ta crkva širi ljubav i mir, tko je taj koji poziva na to? Kako frigidno zlo...

Ne kužim pitanje?

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 20:19 

DuX je napisao/la:

Pa ne poziva on na ujedinjenje protiv katolika i ne razumijem gdje je izvrtao Papine riječi. ???

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 20:23 

Ignisardent je napisao/la:

Pa ne poziva on na ujedinjenje protiv katolika i ne razumijem gdje je izvrtao Papine riječi. ???

Aha, nego što na kraju kaže?

I nema pitanja, nego čisto komentiram link koji je čovjek dao... E sad, ne znam je li smiješniji oni koji je dao link a tvrdio je ja mislim; da nije protestant, ili ovaj što priča

Vrh

PostPostano: Sri svi 13, 2015 06:59 

DuX je napisao/la:

Neznam gdje si ti vidio sotonu ovdje i gdje se spominje ujedinjenje protiv jedne crkve i koje papine riječi se izvrću? Možda sam ja slijep i ne mogu shvatiti. Argumentiraj svoje tvrdnje.

Vrh

PostPostano: Sri svi 13, 2015 07:14 

Barnaba je napisao/la:
Nemoj se izmotavati, dovoljno je slijediti link
Kod:
http://www.bitno.net/pitanja-o-vjeri/poznajes-li-papu-franju-ili-su-te-mediji-zaveli-provjeri-3/
http://www.bitno.net/pitanja-o-vjeri/po ... rovjeri-3/
Kviz istine je još tamo i čeka te. Zamima me koji će ti sada biti izgovor i kako uopće možeš očekivat korektnu raspravu kada se samo izmišljaš izgovore kao na onoj tvojoj omiljenoj temi?

ti si stvarno totalno nepopravljiv ?...i ne vjeruješ mi bezrazložno?
evo pogledao sam sada taj kviz na linku koji si mi dao , riješio ga za 1-2 minute , i imam 12 bodova
i šta sada sa navodnim izgovorima???...stvarno si smješan

Vrh

PostPostano: Sri svi 13, 2015 07:15 

brks001 je napisao/la:

pa vidim ja da ti nisi i ne možeš biti nikako protestant! :DD

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 13:32 

hrki je napisao/la:
ti si stvarno totalno nepopravljiv ?...i ne vjeruješ mi bezrazložno?
evo pogledao sam sada taj kviz na linku koji si mi dao , riješio ga za 1-2 minute , i imam 12 bodova
i šta sada sa navodnim izgovorima???...stvarno si smješan

Dakle ti tek sada imaš informacije o čemu smo raspravljali, a do prije si htio raspravljati iako nisi imao pojma što raspravljamo. Za punu informaciju ti je trebalo max 2 minute pa bi rasprava s tobom imala smisla. Uz to ti je nešto smiješno? Mislim da te je bolje ignorirati nego se uvlačiti u budalaste rasprave.

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 13:43 

Barnaba je napisao/la:
Dakle ti tek sada imaš informacije o čemu smo raspravljali, a do prije si htio raspravljati iako nisi imao pojma što raspravljamo. Za punu informaciju ti je trebalo max 2 minute pa bi rasprava s tobom imala smisla. Uz to ti je nešto smiješno? Mislim da te je bolje ignorirati nego se uvlačiti u budalaste rasprave.

uopće nisam htio nikakvu raspravu...nije meni do besplodnih rasprava pogotovo oko ovakvih trivijalnih tema!
pročitao sam na ovoj temi da imaš 12 od 13 bodova, zaintrigiralo me to , i lijepo sam te pitao na kojem pitanju si pao- i da navedeš kako to pitanje glasi jer ja nisam dotada naišao na taj kviz
ni dan danas ne znam točno na kojem dijelu stranice bitno.neta se nalazi kviz jer sam ga našao direktno preko onog linka što si mi ti dao
eto , ti mi ni dan danas nisi odgovorio na moje jednostavno pitanje ...tebi je draže pričati o nevažnim stvarima i pretpostavkama , sumnjama da te ja neznam šta, da ne želim rećo ovo ono itd ....ili samo da dokažeš tko je u pravu ili nije u pravu??
eto ja ću tebi reći di sam pogrišija..aaa :mrgreen: : ja sam pogriješio na pitanju : nešto oko spominjanja majke, pa kako bi papa reagirao ...mislim da je 11.pitanje
imam nekako osjećaj da si možda i ti to pogriješio :))
eto brate mili , nadam se da smo napokon završili oko toga i da ćeš napokon odgovoriti na jasno i kratko pitanje

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 14:09 

hrki je napisao/la:
..tebi je draže pričati o nevažnim stvarima i pretpostavkama ,
Ne, nego mi je drago pokazati kako si nekorektan pa ne želiš potrošiti 2 min vremena za upoznavanje s nekim problemom.
hrki je napisao/la:
eto brate mili , nadam se da smo napokon završili oko toga i da ćeš napokon odgovoriti na jasno i kratko pitanje
Mogu ti odgovoriti u tvom stilu kako ne znam gdje je to bilo i što sam odgovarao, a sada više ne mogu naći i ubiti ne želim potrošiti 2 min vremena :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub svi 16, 2015 11:53 

Barnaba je napisao/la:
Ni meni to nije jasno, a uz to tvrde kako je Crkva u Krizi iako očito ima bezbroj sv. Pavli i sv. Katarina. Možda je u krizi baš zbog toga što neki ne gaje poslušnost već, baš hoće naturiti svoj stav i pri tom glume svetce i apostole?

Toni je napisao, poslije mi se ispričao i ja mu oprostila...
Tri dana nakon toga Barnaba opet dolijeva ulje na vatru i bespotrebno zachatava forum, a onda nekome govori o korektnosti...?

Prije sam stavila link na jedan članak koji posredno govori o Papi, a prvenstveno o milosrđu
http://www.bitno.net/vjera/je-li-kardin ... a-u-vreci/
izgleda da ga je jedino Ignisardent pročitao jer je on jedini dao svoje mišljenje (naravno, u skladu s prijašnjim stavovima), a zanima me je li ipak i netko drugi upućen u temu. Jer da jeste, znali biste mu i odgovoriti... Argumenti tipa: ne slušaš Papu, znači nisi poslušan su na razini male djece i ne govore ništa sami po sebi... Jer sudionici koji se žele u javnosti prikazati kao poslušni, a doista ne razumiju i ne mogu objasniti što Papa kani reći, možda sudjeluju tek iz običaja, možda im je zapravo u stvarnom životu dosadno...? LP

Vrh

PostPostano: Sub svi 16, 2015 12:36 

adrijana je napisao/la:
Toni je napisao, poslije mi se ispričao i ja mu oprostila...
Tri dana nakon toga Barnaba opet dolijeva ulje na vatru i bespotrebno zachatava forum, a onda nekome govori o korektnosti...?

Prije sam stavila link na jedan članak koji posredno govori o Papi, a prvenstveno o milosrđu
http://www.bitno.net/vjera/je-li-kardin ... a-u-vreci/
izgleda da ga je jedino Ignisardent pročitao jer je on jedini dao svoje mišljenje (naravno, u skladu s prijašnjim stavovima), a zanima me je li ipak i netko drugi upućen u temu. Jer da jeste, znali biste mu i odgovoriti... Argumenti tipa: ne slušaš Papu, znači nisi poslušan su na razini male djece i ne govore ništa sami po sebi... Jer sudionici koji se žele u javnosti prikazati kao poslušni, a doista ne razumiju i ne mogu objasniti što Papa kani reći, možda sudjeluju tek iz običaja, možda im je zapravo u stvarnom životu dosadno...? LP

Postoji članak teologa koji je vrlo lijepo komentirao Kasperovu knjigu, uz takav odgovor se ne osjećam kvalificiranom dodavati svoje, jer je posve nepotrebno. Nikada, nigdje nisam stekla dojam da Papa, na bilo koji način, dovodi u pitanje nauk Crkve, nego da želi istaknuti određene naglaske. Ignisardent jasno pokazuje svoj odnos prema Učiteljstvu u cjelini pa je vrlo jasan i njegov komentar na sve što Papa govori i onda kad je to istrgnuto iz cjeline pa dobija sasvim drugačiji prizvuk. Mnogo toga ovisi i o tome kako netko želi čut ono što je rečeno. Uostalom i mene, na neki način, obilježava činjenica da sam vjerski odgoj primila u čisto legalističkom duhu u kojemu je Bog prije svega bio onaj koji uvijek pazi hoću li negdje promašit i pogriješit.

Vrh

PostPostano: Sub svi 16, 2015 15:36 

sara je napisao/la:
Postoji članak teologa koji je vrlo lijepo komentirao Kasperovu knjigu, uz takav odgovor se ne osjećam kvalificiranom dodavati svoje, jer je posve nepotrebno. Nikada, nigdje nisam stekla dojam da Papa, na bilo koji način, dovodi u pitanje nauk Crkve, nego da želi istaknuti određene naglaske. Ignisardent jasno pokazuje svoj odnos prema Učiteljstvu u cjelini pa je vrlo jasan i njegov komentar na sve što Papa govori i onda kad je to istrgnuto iz cjeline pa dobija sasvim drugačiji prizvuk. Mnogo toga ovisi i o tome kako netko želi čut ono što je rečeno. Uostalom i mene, na neki način, obilježava činjenica da sam vjerski odgoj primila u čisto legalističkom duhu u kojemu je Bog prije svega bio onaj koji uvijek pazi hoću li negdje promašit i pogriješit.

Nisam očekivala da ćeš nakon mog posta upravo ti reagirati.
Mogu samo dodati da je ponekad i potrebno dodavati nešto svoje, ili bar kopirati neki link onoga sa čime se slažeš, jer nam se (nažalost) razgovor na ovom forumu pretvara pomalo u etiketiranje i bezrazložno svrstavanje u određene grupe (za ili protiv Pape), pa osobno, čim sam počela postavljati određena pitanja, odmah sam dobila priljepljenu etiketu, a nikakav konkretan odgovor.
Uostalom, počela sam i sama tražiti odgovore drugdje (i vidim da je to najbolje za moju vjeru i sabranost) pošto je ovdje nekakva grupna tendencija forsiranja posve marginalnih tema (tradicionalizam, Međugorje...)
Prema tome, vrlo je lako i dobiti neku površnu sliku pojedinog forumaša i tako počnu nesporazumi i nesuglasice...
Mit o "tradicionalizmu" kao nekom nadmoćnijem obliku duhovnosti je upravo i potekao s ovog foruma u širu javnost (još prije nekoliko godina), a Ignisardent i romanac su samo trenutni profili jednog šireg kruga ljudi koji se razgranao upravo preko interneta. Jedan intelektualac, drugi zabavljač.

Vrh

PostPostano: Pon svi 18, 2015 09:26 

pogledajte ko je promoviran u vatikanu, tj. koga je papa franjo promovirao: http://www.quovadiscroatia.com/disident ... -na-glasu/

"Međunarodno poznati propovjednik i pisac poznat po guranju granica katoličkog pravovjerja i moćan saveznik pape Franje je dobio dodatni poticaj od Svete Stolice.

Potezom koji će zasigurno izazvati čuđenje kod mnogih tradicionalni vjernika u Crkvi, papa Franjo je imenovao vlč. Timothy Radcliffe za savjetnika Papinskog vijeća za pravdu i mir.

Čelnik Dominikanskog reda gotovo cijelo desetljeće u 1990-ima, Radcliffe je u više navrata osporio katoličke učenje o ženama, gejevima i lezbijkama, te razvedenima.

Još 2012. Radcliffe je izjavio za britanski the Guardian “Ohrabrujuće je vidjeti val podrške gay brakovima. To pokazuje da društvo teži otvorenoj toleranciji svih ljudi (all sorts of people), u želji da svi živimo zajedno u uzajamnom prihvaćanju.“"

ako ovo ne vrišti u nebo, ako se s ovim ne pljuje na Križ Kristov i na njegovu svetu Crkvu onda stvarno ništa nije uvreda.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata