UporanBudi je napisao/la:
Hrki, očito se nismo sporazumjeli. Ja nisam nikada tvrdio da su privatne objave nepotrebne ili da nemaju plodova, dapače, samo to da prema nauku Crkve nitko nije obvezan u njh vjerovati.
Ali to ne mijenja činjenicu da mi ovdje raspravljamo o nepotvrđenoj objavi, koja vjerojatno ni neće biti potvrđena.
Inače, u posljednjih stotinjak godina bilo je više od 200 prijavljenih privatnih objava, tj. Marijinih ukazanja (ne brojim ovdje druge vrste privatnih objava). Samo ih je 5 ili 6 dobilo pozitivnu odluku Crkve, i još nekoliko pozitivan stav lokalnog biskupa. Zato s tim pitanjem treba biti posebno oprezan, i strpljiv dok Crkva ne donese odluku. A ne juriti glavom u zid i bazirati cjelokupnu svoju vjeru na pitanju je li ukazanje Gospe na hercegovačkom kamenu stvarno ili ne.
pa slažemo se...rekao sam ti sam da po nauku KC nitko nije dužan
ali opet , ja se nadovezujem , širim priču oko PO
Posebne objave postoje...ima ih priznatih više od 5-6 kako navodiš...vjerojatno od onioh 200 ima još jako puno koje su bile istinite, ali nije donešen konačan sud o priznanju
znači Bog često šalje svoju Majku da nas usmjeri u nekim trenucima povijesti
načelno rečeno, ako Bog šalje BDMariju kroz ukazanja i poruke, onda to sigurni ima jaku težinu, teološku ,duhovnu, moralnu, usmjeravajuću
nije na nama da olako trnemo proročkoga duha i prelazimo preko nebeskih intervencija na zemlji
ako Bog daje ukazanja ima sigurno plan da preko NJIH NEŠTO NAPRAVI DOBROGA NA ZEMLJI!...jeli to obraćenje tisuća ili milijuna nevjernika, jel to potreba da ljudi mole krunicu ili neke molitve da se stišaju neke povijesne oluje i ratovi na zemlji ( fATIMA)jel to nešto drugo, to se razlikuje od ukazanja do ukazanja
Da su crkvene vlasti postupile po nalozima Gospe iz fatime i na vrijeme posvetili Rusiju Bezgrešnom Srcu Marije, onda možda nebi bilo 2SR ili nebi bio tako krvav i katastrofičan...nebi se komunizam proširiona više od pola europe itd!
znači, načelno govorim da autentično ukazanje sigurno ima težinu i vrijednost za milijune ljudi, soteriološki gledano DUŠA...prema nekima nema, ali ne možemo gledati samo parcijalno, trebamo gledati stvari u totalu
šta su trebali ljudi u fatimi...i oni nisu znali jeli ukazanje istinito...priznato je tek nakon 14 godina
šta ljudi trebaju raditi u međuvremenu...ne zauzimati stranu, ne izvršavati Gospine naloge ( molite krunicu itd) nego samo čekati konačan sud crkve
kako će doći na zemlji do promjena ako ljudi, vjernici ne smiju postupati po nalogu navodne Gospe, ako će biti smrznuti i bez prava djelovanja...nego samo mior i čekaj formalnu odluku Crkve
Bog ne postupa tako kod mistične teologije...to je pismoznanstvo i farizejština