Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 22:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri lip 03, 2015 15:58 

Molim vas pomoć. naime suprug je bio u prvome braku ( građanskome) , kako sam ostala trudna a planirali smo vjenčanje na određeni datum jer nam je rečeno da će njegovi papiri o rastavi doći na vrijeme. Rezervirali smo termin, crkvu i sve što treba no papiri nisu stigli. Sutkinja nije izdala presudu a imali smo rješenje. Naš svećenik je to znao te nam je rekao čim papiri dođu da mu donesemo tek onda sve. Prošlo je nešto vše od mjesec dana, papire smo dobili i planiramo predati svećeniku. Mislite li da ćema činiti probleme? Hoće li se poništiti brak?

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2015 18:46 

Mihaela2806 je napisao/la:
Mislite li da ćema činiti probleme? Hoće li se poništiti brak?

Tko bi vam činio probleme? I koji brak bi se poništio?

Ako vam je svećenik rekao što trebate napraviti da biste se mogli vjenčati u Crkvi, i vi ste to napravili, ne vidim tko bi vam i zašto mogao raditi probleme. Isto tako, ako (tj. kad) sklopite valjani Crkveni brak, taj brak se ne može razvesti ili poništiti.

Ne znam detalje o vašoj situaciji, ali mislim da je dobra duhovna priprema za brak u vidu zajedničke i pojedinačne molitve, dobre ispovijedi i zaručničkih tečajeva (koje možda već i prolazite ili ćete tek proći) svakako potrebna i da ju nipošto ne zanemarite.

I sretno vam bilo uz Božji blagoslov :)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata