Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 17:31

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 280 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 20, 2015 17:15 

iskreno, dosta puta sam ispovjedala tu svoju potrebu za djecom i nerazumjevanje zašto nam Bog ne usliši molitve, pričala o mpo kao mogućem koraku i nisam još doživjela od svećenika da mi kaže da ćemo učiniti takav grijeh da se nećemo moći ispovjedit i pričestit. mi ako se odlučimo na mpo to ćemo uraditi svjesno i ne vidim svrhu da to ispovjedam jer se za to ne kajem.dvolično bi bilo da ispovjedam nešto što mi nije krivo što sam uradila.
a pitanje ako ne uspije prvi postupak mpo? pa nadam se da će nam uspijeti prvi put a ako ne uspije možda bi ponovili još 2 puta, ako ne bi ni tad uspijeli začeti onda bi odustali od mpo al bi bila mirni jer znamo da smo riješili fizičke prepreke i pokušali sve što je u našoj moći al da nas Bog ne želi blagoslovit djecom

Zašto misliš da su djeca smisao života i garancija ovozemaljske sreće?

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 17:29 

[url=mateaa je napisao/la:
iskreno, dosta puta sam ispovjedala tu svoju potrebu za djecom i nerazumjevanje zašto nam Bog ne usliši molitve, pričala o mpo kao mogućem koraku i nisam još doživjela od svećenika da mi kaže da ćemo učiniti takav grijeh da se nećemo moći ispovjedit i pričestit.

Zašto bi ti to i rekao? To se podrazumijeva.

mi ako se odlučimo na mpo to ćemo uraditi svjesno i ne vidim svrhu da to ispovjedam jer se za to ne kajem.dvolično bi bilo da ispovjedam nešto što mi nije krivo što sam uradila.

Točno to.

a pitanje ako ne uspije prvi postupak mpo? pa nadam se da će nam uspijeti prvi put a ako ne uspije možda bi ponovili još 2 puta, ako ne bi ni tad uspijeli začeti onda bi odustali od mpo al bi bila mirni jer znamo da smo riješili fizičke prepreke i pokušali sve što je u našoj moći al da nas Bog ne želi blagoslovit djecom

Bog te ne želi blagoslovit djecom. Imaš čak i logiku kao malo dijete, možda je i u tome stvar. Znači po tovjoj logici, ako ja odigram ruski rulet s tebom, i odlučim ispucat 2 metka za redom, nije to moja volja, nego Božija ako umreš jel? Božija volja je jasna; prirodno nećeš imat djece. Đava ovde kolo vodi, đava.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 18:59 

Ja i ti bi stvarno trebali odigrat ruski rulet jer si postao dosadan sa tim.jadan si stvarno.kako mozes reci da je Bog odlucio da mi nece dat djecu.ograničen si u glavi i žao mi te,ti sam sebe takvog retardiranog moraš trpit 24/7 al sreća ja ne moram tako da tvoje komentare više nit ću čitati a kamoli dati ti na važnosti pa komentirati.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 19:08 

Ja i ti bi stvarno trebali odigrat ruski rulet jer si postao dosadan sa tim.jadan si stvarno.kako mozes reci da je Bog odlucio da mi nece dat djecu.ograničen si u glavi i žao mi te,ti sam sebe takvog retardiranog moraš trpit 24/7 al sreća ja ne moram tako da tvoje komentare više nit ću čitati a kamoli dati ti na važnosti pa komentirati.

Pa jel vidiš da ti neda djecu? Bog to ne želi. Bog npr ne želi da ja sad umrem, ali imam se mogućnost ubit. Ali neću, jer navještavam pravdu :mrgreen: Neću kontra Božije volje. Ti kažeš da hoćeš. :arrow: Gdje je sad "velika vjernica"? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 19:44 

Pa jel vidiš da ti neda djecu? Bog to ne želi. Bog npr ne želi da ja sad umrem, ali imam se mogućnost ubit. Ali neću, jer navještavam pravdu :mrgreen: Neću kontra Božije volje. Ti kažeš da hoćeš. :arrow: Gdje je sad "velika vjernica"? :mrgreen:

Bože pomozi!

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 20:14 

Dux,

Ja se nadam da se zezaš..U zadnjim postovima si se zaigrao.
Sve je već rečeno na ovu temu i ja predlažem administratoru da zatvori temu. Postaje neukusno

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 20:44 

Bože pomozi!

S obzirom na Post 4,9, kome treba uputiti takav komentar? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 20:56 

oduvijek sam sanjala/željela imati djecu,pogotovo otkad sam upoznala muža i ušla u brak sa njim i stvarno mislim da bi djeca upotpunila nas obadvoje.nisam nikad rekla da je dijete pravo nego da je naša želja.
razilazimo se u mišljenju ali ja iza svoga stojim i pišem sve iz iskustva a ne citiram i ne pozivam se na spise/doktrine i ostalo.
nikoga nisam ovdje došla vrijeđati niti sam došla tražit od nekog blagoslov ako se odlučimo za mpo. željela sam shvatiti što praktični vjernici misle o mpo,što znaju,što su proživjeli,sami ispitali a ne slijepo copy/paste.
-navela sam naš primjer,život koji živimo a ne nekog anonimnog para,
-naš konkretan problem koji se ne može riješiti pomoću fertility care-a i sličnog jer znam sama pratit plodne dane i ne treba nam hormonska terapija jer to neće rješiti fizičku prepreku začeću ( i odmah da kažem naša neplodnost nije rezultat spolno prenosive bolesti i slično pa da nam je mogla pomoći edukacija prije same dijagnoze neplodnosti ),
-navela rezultate svoje stimulacije koji ako ćete iskreno su skoro kao i u prirodnom ciklusu,
-navela iskustva sa ispovjedi i razgovora sa više različitih svećenika koji su i sami rekli da mpo je nešto o čemu i oni sami u svojim redovima dosta pričaju jer je neplodnih parova sve više a nemaju točnog naputka što im reći

kako god, mislim da koliko god se u mišljenjima razilazili komentare poput duxovog nisam zaslužila,niti ja niti ijedna osoba koja se bori sa neplodnošću.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 21:04 

Čuj, ako ne želiš slušati nauk KC-a, već krojiti pravo i pravdu po svojim sitnim željama, onda već tu možeš slobodno pakirati kovčege za pakao. Nema uopće potrebe raspravljati. Gdje bi došli da čitamo ovdje za svaku osobu na ovoj planeti zašto želi u pakao: od sotonjare do LGBT nakaza!?

Uostalom, ako želiš i dijete a ne napraviti grijeh, onda možeš pokušati neku mladu napumpanu djevojku (nije začela po Duhu Svetom...može i ona već kupiti kufere ako te odbije) koja želi abortirati nagovoriti da rodi i da posvojite dijete. Time bi spasila i život djetetu kojemu prijeti mrcvarenje...

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 22:05 

Bože pomozi!

Brkonjo, što kažeš da se malo ohladiš? :mrgreen:
Dakle;

Ignoriraj lista: brks001 od 20.08.2015 do 20.10.2015 :lol:

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 22:17 

oduvijek sam sanjala/željela imati djecu,pogotovo otkad sam upoznala muža i ušla u brak sa njim i stvarno mislim da bi djeca upotpunila nas obadvoje.

Jedno je što ti misliš, druga stvar je što je realnost. :roll:

nisam nikad rekla da je dijete pravo nego da je naša želja.

Možeš i na hrv :)

razilazimo se u mišljenju ali ja iza svoga stojim i pišem sve iz iskustva a ne citiram i ne pozivam se na spise/doktrine i ostalo.

E tu leži problem, previše misliš svojom glaovm. Misli glavom Crkve i ti ćeš bit sretna žena.

nikoga nisam ovdje došla vrijeđati niti sam došla tražit od nekog blagoslov ako se odlučimo za mpo.

Ne, nego si nam došla govorit kako smo zatucani što slušamo Crkvu koja griješi u vezi pitanja morala i vjere? To su tvoje riječi, ne prodaji maglu. Nakon tih riječi si intelektualno pobijeđena, i sad kreće priča o tome kkao si ti ubiti dobra a mi svi ovdje debili što branimo nauk Crkve. LOL :mrgreen:

željela sam shvatiti što praktični vjernici misle o mpo,što znaju,što su proživjeli,sami ispitali a ne slijepo copy/paste.
-navela sam naš primjer,život koji živimo a ne nekog anonimnog para,
-naš konkretan problem koji se ne može riješiti pomoću fertility care-a i sličnog jer znam sama pratit plodne dane i ne treba nam hormonska terapija jer to neće rješiti fizičku prepreku začeću ( i odmah da kažem naša neplodnost nije rezultat spolno prenosive bolesti i slično pa da nam je mogla pomoći edukacija prije same dijagnoze neplodnosti ),
-navela rezultate svoje stimulacije koji ako ćete iskreno su skoro kao i u prirodnom ciklusu,
-navela iskustva sa ispovjedi i razgovora sa više različitih svećenika koji su i sami rekli da mpo je nešto o čemu i oni sami u svojim redovima dosta pričaju jer je neplodnih parova sve više a nemaju točnog naputka što im reći

Znala si ti što Katolik misli i što Katolik je. Grijeh ono što Crkva kaže da je grijeh, jer Crkva nemože pogriješit po pitanjima vjere i morala. Ti si ovde došla svoju savjest oprat, e to je druga stvar ženo. Nemre ti to proć kod nas :roll:

kako god, mislim da koliko god se u mišljenjima razilazili komentare poput duxovog nisam zaslužila,niti ja niti ijedna osoba koja se bori sa neplodnošću.

Nisi ti dobila te komentar zbog neplodnosti i borbe. Kamo li sreće da se ti ideš borit s tim, prvi bih ti dao podršku. Nego zbog ovoga;
ljudi dragi dajte malo uključite mozak, stvarno me neki od vas fasciniraju svojom ograničenošću, čuli ste da je mpo grijeh i sad se slijepo toga držite a bez ikakvog ozbiljnijeg znanja po tom pitanju.

Mi smo ograničeni intelektualno jer se držimo onog što Crkva propovijeda. To je tvoja izjava. I onda te intelektualno ponizim i počneš ovde plakat kako ti nisi tila ovo, kako smo mi zločesti, kako si ti tila vidit što Katolici misle. Kako se ova gore rečenica u sve to uklapa, nikom to ovdje nije jasno. Ali mene nemreš prevarit. Ti si došla ovde savjest oprat, i ocrnit sve da su zatucani. Nemre ti to proć, ne ne...

[url=nokile je napisao/la:
Dux,

Ja se nadam da se zezaš..U zadnjim postovima si se zaigrao.
Sve je već rečeno na ovu temu i ja predlažem administratoru da zatvori temu. Postaje neukusno

Što sam se zaigrao? Da, slažem se da je ovo zaista blaćenje cjelog forum, i to neukusno;

ljudi dragi dajte malo uključite mozak, stvarno me neki od vas fasciniraju svojom ograničenošću, čuli ste da je mpo grijeh i sad se slijepo toga držite a bez ikakvog ozbiljnijeg znanja po tom pitanju.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 22:30 

Dux ti imas neki problem,dijagnozu pa te moja izjava o ograničenosti toliko pogađa?
Ti jedini ovdje vodis bitku na intelektualnoj razini,jbg nismo svi šupljak filozofi kao ti haha ima nas i pametnijih hahaha
I daj,nesto si slab sa zadnjim odgovorima,uzmi si terapiju,olaksaj se,brinem se za tebe LOL

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 22:39 

Da te pitam nešto Mateaa. Može? Jel te ikad netko intelektualno ponizio u raspravi? Bolno je to iskustvo, ego pati.

Dux ti imas neki problem,dijagnozu pa te moja izjava o ograničenosti toliko pogađa?

Da :mrgreen: Viruj mi, ljudi koji sa nepunih sedam godinica čitaju: Ludwig Wittgenstein "Philosophical Investigations" i Severin Boetije "De consolatione philosophiae" nisu intelektualno ograničeni. Pretpostavljaš, kad kažem ljudi koji sa nepunih sedam godinica čitaju navedana filozofska djela onda mislin na sebe.

Ti jedini ovdje vodis bitku na intelektualnoj razini,jbg nismo svi šupljak filozofi kao ti haha ima nas i pametnijih hahaha

Vidim, ne moraš to spominjati. :roll:
U samo dva posta prosula si više bisera ovdje nego što neki prospu u cijelu godinu. A pod "neki" mislim na one koji su na ignoriraj listi :mrgreen:

Naravno da imam pravo na svoje mišljenje kao i svi drugi. Mislim kako želim, živim kako želim, vjerujem u Boga ali razilazim se sa stavovima Crkve po nekim pitanjima a povjest je pokazala da su se stavovi Crkve mjenjali i sigurna sam da će se i stav o MPO promjeniti.

Prije ovog si izjavila da si, citiram "velika vjernica" :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 22:54 

Moj ego da pati zbog tebe haha,daj nemoj bit smjesan.tu superiornost i intelekt odglumi mami ili sebi u zrcalu. Mislis da si pametniji,inteligentniji ako ti je svaki post copy/paste?ukljuci svoj mozak,složi sam rečenicu pa se javi.
Velika vjernica
Ps.nisam fran,niti sam studirala filozofiju u zagrebu a opet imam placu vecu od 7000 kn jer jbg kad ovakvu pamet i intelekt usmjeris u pravo zanimanje a ne filizofiranje onda se to i nagradi

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2015 23:03 

Moj ego da pati zbog tebe haha,daj nemoj bit smjesan.

Tvoj ego pati. To uopće nije upitno. Problem je što je ego zeznuta stvar;

Svi se mi rađamo s dubokom ranom koju doživljavamo kao manjak, manjak bića. Taj manjak pokušat ćemo ispuniti kompenzacijom: zbog toga će svako ljudsko biće pokušavati izgraditi kompenzacijski identitet koji se razlikuje od čovjeka do čovjeka, već prema obliku njegove osobne unutarnje rane. Tako si čovjek proizvodi «ego» različit od njegova istinskog «ja», koji nalikuje nekom balonu što ga napuhava. Taj umjetni ja ima neke tipične značajke: budući da je umjetan, traži da se u njega ulaže mnogo energije da bi ga se održalo, a budući da je krhak, traži da ga se brani. Oholost i grubost uvijek idu zajedno. Granice tog balona nisu dakle nimalo mekane, naprotiv, na njima su «kule» koje štite lažni identitet: jao onome koji ga stavi u pitanje, koji mu prijeti, koji ga osporava, ometa njegovo širenje: bit će predmet nasilnih i agresivnih reakcija. Jacques Philippe "Unutarnja sloboda"

Znači zato si upala agresivno nakon što su svi počeli tumačit MPO kao grijeh. U tom je caka :mrgreen:

tu superiornost i intelekt odglumi mami ili sebi u zrcalu. Mislis da si pametniji,inteligentniji ako ti je svaki post copy/paste?

Ne mislim. Znam. Ako hoćeš, možemo i demonstrirat. Čak možeš i birat; filozofija ili teologija? Da vidimo, tko je zlato pametniji :mrgreen:

ukljuci svoj mozak,složi sam rečenicu pa se javi.

Pretpostavljam da je ovo gore mišljenje produkt tvog mozga? Kao i sve izjave do sad? :mrgreen: Ne vidim razlog zašto da ga nastaviš koristit :roll: Katoliku tvoje mišljenje vridi koliko i alkoholičaru 3dl mlijeka (0.9 % mliječne masti).

Ps.nisam fran,niti sam studirala filozofiju u zagrebu a opet imam placu vecu od 7000 kn jer jbg kad ovakvu pamet i intelekt usmjeris u pravo zanimanje a ne filizofiranje onda se to i nagradi

Usmjerio sam ja. U kraljevstvo nebesko, a ne u ispunjene svoga ega - dijete pod svaku cijenu :lol:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 280 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata