Više puta uzmem čitati Bibliju...Novi Zavjet,naravno,pročitah puno puta i uvijek ponovo.
Ali Stari...tu ima toliko konfuzija,iako se rukovodim da ništa ne shvaćam doslovno,puno je ljudi to pisalo...No,evo,već na početku,vjerovatno,više puta postavljano pitanje,no,ja ću opet pitati,jer zbunjuje me totalno.Molim da mi odgovori netko tko zna što bi ovo trebalo značiti(preferiram Giovija,teologa):"Kad su se ljudi počeli širiti po zemlji i kćeri im se narodile,opaze sinovi Božji da su kćeri ljudske pristale,pa ih uzimahu sebi za žene koje su god htjeli.(...)
U ona su vremena-a i kasnije-na zamlji bili Nefili,kada su Božji sinovi općili s ljudskim kćerima pa im one rađale djecu."
Dalje,da ne citiram,ti su"križanci"bili mudri i dugovječni itd...Kao stvoreno za teorije o porijeklu ljudi križanjem sa "svemircima"...
To je bilo misteriozno predpotopno vrijeme. Postoji teorija da su ti nefili vjerojatno bili polubogovi koji se spominju u grčkoj mitologiji. To je i bio vjerojatno razlog Božjeg gnjeva jer su se kćeri ljudske mjesale s palim andelima te su ti potomci imali neke nadljudske moci.