Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub lis 05, 2024 16:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 739 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet svi 13, 2021 17:21 
Administrator

Mnogi ne znaju tko se gura na vlast u Zagrebu, mediji napadno forsiraju Možemo i Tomaševića, a s kršćanske strane njihov program je potpuno neprihvatljiv.
Nedavno su izjavili da su "protiv priziva savjesti" zdravstvenih djelatnika u vezi pobačaja, a sada u svom programu najavljuju da će iskoristiti bolnice u vlasništvu Grada kako bi osiguravali obavljanje dostupnog i sigurnog pobačaja.

Cijeli program je duboko usmjeren na provođenje LGBT i "rodne" teorije, što je i očekivano s obzirom o kakvim strankama se radi i što te osobe inače promoviraju, samo što će sada sav novac poreznih obveznika biti pod njihovom vlašću.
Do te mjere da se i najbanalnije stvari financiraju radi "rodnih" i LGBT zahtjeva:
"Provodit ćemo rodnu analizu programa izgradnje parkova, pješačkih i biciklističkih staza, javnog prijevoza i izgradnje javne rasvjete kako bi odgovarali potrebama žena i LGBTIQ+ osoba…"
Na ovo je Troskot iz MOST-a reagirao:
"Nekoga tko može u program staviti takvu idiotariju trebalo bi poslati na psihološko vještačenje? Kakve to posebne pješačke i biciklističke staze trebaju LGBTQ osobe, kakve parkove i kakvu rasvjetu? U situaciju kada građani Zagreba hodaju ulicama u stranu da im nešto ne padne na glavu, ajatolah suludog LGBTIQ radikalizma Tomašević u programu kroz 15 potanko objašnjenih, ali suludih točaka gura radikalnu i idiotsku rodnu ideologiju."

Zagreb je grad koji je ulagao u život i djecu, a sada Tomašević osim osiguravanja pobačaja u Gradskim bolnicama najavljuje kako će ukinuti demografsku mjeru roditelja odgajatelja dok se ne napravi analiza učinaka te mjere "na ostvarivanje rodne ravnopravnosti".
Najavljuju da će preusmjeriti financiranje iz gradskog proračuna na druge stvari: "Transparentnim natječajima i bodovanjem osigurat ćemo dostupne i priuštive gradske prostore za neprofitne organizacije koje se bave ljudskim i radničkim pravima te pravima žena i LGBTIQ+ osoba".
Kako je izjavila Rada Borić: "Kada preuzmemo upravljanje Gradom, razvijat ćemo rodno osjetljivi proračun, odnosno provoditi kontinuiranu analizu utjecaja proračunskih rashoda na položaj žena i LGBTIQ+ osoba".

Osim financijske dobiti nekih skupina agresivno se želi nametnuti ideologiju drugima:
"Gradske kulturne ustanove poput centara za kulturu i knjižnica učinit ćemo inkluzivnima, poticati ih da osiguravaju sadržaje o ženskoj i LGBTIQ+ ravnopravnosti, vidljivosti i emancipacije te ih učiniti otvorenima i dostupnima za rad i djelovanje LGBTIQ+ i feminističkih organizacija."
Do te mjere da će na svoj način "educirati" i policiju:
"Zatim, u suradnji s PU zagrebačkom, osigurat ćemo učinkovit odgovor policije na bilo koji oblik zločina iz mržnje, a podržavat ćemo i edukaciju policije o takvim vrstama zločina, te poticati suradnju ženskih i LGBTIQ+udruga s policijom."

Eto, mnogi koji su upoznati s ovime ne mogu se složiti s takvim fundametalističkim stavovima.
Katolik ne može glasati za takve ideje, imamo niz drugih opcija. Međutim problem je u razjedinjenosti stranaka, osobno svoj glas dajem Domovinskom pokretu jer procjenjujem da jedini ima realne šanse, čak i prema anketama za drugi krug.

Vrh

PostPostano: Čet svi 13, 2021 20:37 

Mnogi ne znaju tko se gura na vlast u Zagrebu, mediji napadno forsiraju Možemo i Tomaševića, a s kršćanske strane njihov program je potpuno neprihvatljiv.
Nedavno su izjavili da su "protiv priziva savjesti" zdravstvenih djelatnika u vezi pobačaja, a sada u svom programu najavljuju da će iskoristiti bolnice u vlasništvu Grada kako bi osiguravali obavljanje dostupnog i sigurnog pobačaja.

Cijeli program je duboko usmjeren na provođenje LGBT i "rodne" teorije, što je i očekivano s obzirom o kakvim strankama se radi i što te osobe inače promoviraju, samo što će sada sav novac poreznih obveznika biti pod njihovom vlašću.
Do te mjere da se i najbanalnije stvari financiraju radi "rodnih" i LGBT zahtjeva:
"Provodit ćemo rodnu analizu programa izgradnje parkova, pješačkih i biciklističkih staza, javnog prijevoza i izgradnje javne rasvjete kako bi odgovarali potrebama žena i LGBTIQ+ osoba…"
Na ovo je Troskot iz MOST-a reagirao:
"Nekoga tko može u program staviti takvu idiotariju trebalo bi poslati na psihološko vještačenje? Kakve to posebne pješačke i biciklističke staze trebaju LGBTQ osobe, kakve parkove i kakvu rasvjetu? U situaciju kada građani Zagreba hodaju ulicama u stranu da im nešto ne padne na glavu, ajatolah suludog LGBTIQ radikalizma Tomašević u programu kroz 15 potanko objašnjenih, ali suludih točaka gura radikalnu i idiotsku rodnu ideologiju."

Zagreb je grad koji je ulagao u život i djecu, a sada Tomašević osim osiguravanja pobačaja u Gradskim bolnicama najavljuje kako će ukinuti demografsku mjeru roditelja odgajatelja dok se ne napravi analiza učinaka te mjere "na ostvarivanje rodne ravnopravnosti".
Najavljuju da će preusmjeriti financiranje iz gradskog proračuna na druge stvari: "Transparentnim natječajima i bodovanjem osigurat ćemo dostupne i priuštive gradske prostore za neprofitne organizacije koje se bave ljudskim i radničkim pravima te pravima žena i LGBTIQ+ osoba".
Kako je izjavila Rada Borić: "Kada preuzmemo upravljanje Gradom, razvijat ćemo rodno osjetljivi proračun, odnosno provoditi kontinuiranu analizu utjecaja proračunskih rashoda na položaj žena i LGBTIQ+ osoba".

Osim financijske dobiti nekih skupina agresivno se želi nametnuti ideologiju drugima:
"Gradske kulturne ustanove poput centara za kulturu i knjižnica učinit ćemo inkluzivnima, poticati ih da osiguravaju sadržaje o ženskoj i LGBTIQ+ ravnopravnosti, vidljivosti i emancipacije te ih učiniti otvorenima i dostupnima za rad i djelovanje LGBTIQ+ i feminističkih organizacija."
Do te mjere da će na svoj način "educirati" i policiju:
"Zatim, u suradnji s PU zagrebačkom, osigurat ćemo učinkovit odgovor policije na bilo koji oblik zločina iz mržnje, a podržavat ćemo i edukaciju policije o takvim vrstama zločina, te poticati suradnju ženskih i LGBTIQ+udruga s policijom."

Eto, mnogi koji su upoznati s ovime ne mogu se složiti s takvim fundametalističkim stavovima.
Katolik ne može glasati za takve ideje, imamo niz drugih opcija. Međutim problem je u razjedinjenosti stranaka, osobno svoj glas dajem Domovinskom pokretu jer procjenjujem da jedini ima realne šanse, čak i prema anketama za drugi krug.

Mislim da Filipović ima viće šanse da ne bacaš glas uzalud ja bi glasao za most ali neće u drugi krug a time bi dao veću šansu Tomaševiću.

Vrh

PostPostano: Čet svi 13, 2021 21:12 
Administrator

Za HDZ mnogi vjernici više ne žele dati glas, s pravom, jer ne žele ideologiju poput istambulske konvencije ili muljanja na referendumu, nema tu nekih kršćanskih vrijednosti. Mnogi su razočarani i osjećaju se prevarenim i stoga jedino Domovinski pokret ima barem male šanse ujediniti glasače u drugom krugu.

Vrh

PostPostano: Uto svi 18, 2021 10:36 

Moram nešto reći na ovu temu...Prijateljica mi ponekad donese "Gloriju" pa tako pročitah o Tomaševiću.
Ono malo što znam o njemu, percipiram ga kao ateista, njega i ženu mu, instruktoricu joge. No, zanimljivo, u sve što je tu udrobljeno, rekao je da su oni vjernici iako ne konvencionalni (ma što to značilo :lol: , naravno, u svrhu prikupljanja glasova vjernika). Da su vjenčani crkveno, a to je odradio njegov barba biskup. I što očekivati, kakva je korist od barbe biskupa osim za promotivne svrhe...I on i brat su ortodoksno lijevi, najblaže rečeno, na ponos barbi biskupu, koji ih takve vjenčava...

Vrh

PostPostano: Čet svi 20, 2021 15:38 

Osim LGBT-ideologije koja je za nas vjernike bitan razlog da glasujemo protiv Tomaševića u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba, ali i inače protiv njegove stranke, dosta je važno i tzv. političko-ideološko pitanje jer on sam ustraje u tvrdnji da će vratiti na Trg Republike Hrvatske ime najvećeg zločinca svih vremena s ovih prostora (broj otkrivenih žrtava Titove strahovlade se svaki dan povećava jer se gotovo svakodnevno pronalaze nove jame u koje su bačeni nedužni civili u WW2 i unatoč svem zataškavanju vlasti i medija taj broj je već sad preko pola milijuna).
Ovo pitanje samo na prvi pogled izgleda kao povijesno i ideološko ali netko tko podržava takvu ideologiju ne može ni na koji način imati časne namjere s našim narodoma koji je danas, upravo tragično, zaglavio u nejedinstvu i cijepanju domoljubnih stranaka i, nasuprot tome, udruženoj borbi za vlast svih onih koji su potkupljeni (dokazano!) tj. financirani od strane sotonističkih ideologa poput Soroša koji samo glumi dobročinitelja a u stvari se bogati na tuđoj nesreći, osiromašujući siromašne a pomažući moćnicima da provode njegove sotonističke ideje.
Naravno, ovo što sam napisala, zbrojeno s onim što je napisao Giovi, je još jedan pokazatelj, kako treba postupiti.
Budući je DP jedina jača stranka u kojoj su ljudi s katoličkom sviješću i savješću (Most to nije jer je pola njihovih zastupnika glasovalo za IK), u drugom krugu, tko god ima priliku, ne samo na nivou Zagreba, mada je tu najvažnije, treba dati podršku toj stranci jer ona jedina ima bar neke šanse suprotstavljanja ovom zlu koje se zove Možemo!
I ako već ne uspije sasvim u svojim namjerama ovaj puta, potrebno je da ojača za neke buduće izbore.
U pitanju je, ovaj puta osobito naglašeno, opstojnost hrvatskog naroda, stoga svi koji mogu, neka pomognu!!!

Vrh

PostPostano: Pet svi 21, 2021 10:50 

Ako ovaj dobije, pokazati će se realno stanje katoličke hrvatske, odn. Zagreba.

Vrh

PostPostano: Pet svi 21, 2021 16:35 
Administrator

Mnogi vjernici ne znaju što Tomašević sa svojim udrugama uvodi, nekoliko meni bliskih vjernika nisu bili upoznati koji je njihov program, nego su gledali površno medijske napise i ankete.
Škoro je izračunao da je Tomašević dobio 20 posto glasova ukupnog broja birača te da je na njemu da animira sve one koji do sada nisu izašli, a one koji su izašli da povedu barem još jednoga sa sobom.
Teško da se rezultat može toliko puno promijeniti u dva tjedna, ali kad bi izašli i oni koji do sada nisu (a takvih je puno, gledajući samo svoje bližnje), te šanse bi postale moguće.

Crkva treba upozoriti na pitanja poput slobode priziva savjesti, pobačaja i nametanje rodne ideologije u proračunu, tada bi se više vjernika uključilo sad dok još mogu demokratski birati, inače nam slijede godine borbe sa takvim režimom.
Evo, zadnje što sam pročitao je o bolnici Sv. Duh koja je našoj obitelji bila najdraža ne samo zbog imena nego što tamo rade ljudi koji poštuju život i to se zaista osjeti u pristupu, a sada "Možemo" želi svima takvima zabraniti da se bave ginekologijom a prioritet im u bolnici postaje financiranje pobačaja, kako navodi Danijela Donelec, kandidatkinja za dogradonačelnicu:

"Također je iznijela stajalište koje je vrijedilo u komunističkoj Jugoslaviji, a tiče se priziva savjesti, da liječnici koji se zalažu za zaštitu života od začeća ne smiju specijalizirati ginekologiju.
(...)
Voditelj: U svom programu obećajete dostupne i sigurne pobačaje u bolnicama u vlasništvu grada. Bolnica u vlasništvu Grada je Sveti Duh gdje se svih 20 ginekologa poziva na priziv savjesti. Kako planirate to riješiti?

Dolenec: Pa dobro evo, mislim, žao mi je da sad idemo sve, kako bi rekla, u one teme koje bi sada i odgovarale našem protivničkom kampu.

Voditelj: Pa to stoji u vašem programu.

Dolenec: Da, da, je, stoji apsolutno zato što su nam ženska reproduktivna prava izuzetno važna i čini se da u Hrvatskoj zapravo proteklih godina smanjen pristup tom pravu na način da pobačaj nije besplatan, a onda dodatno i kroz tu praksu priziva savjesti. Više puta smo u parlamentarnoj kampanji naglašavali da smatramo da se priziv savjesti treba iskazivati kod izbora specijalizacije.

Voditelj: Ali Sveti Duh je u vlasništvu Grada.

Dolenec: Pa ja sad ne mogu reći točne korake koji su potrebni da se to provede samo je to nešto što svakako naš prioritet.

Voditelj: Hoćete li zaposliti ginekologa koji će biti spreman to obavljati ili kako to mislite riješiti?

Dolenec: Možemo zaposliti. Naravno da moramo to provesti kroz Upravno vijeće bolnice i vidjeti koji su koraci da se to adresira. Mislim da kao Grad možemo staviti kao važno pitanje na dnevni red te bolnice i vidjeti koja su rješenja."

Vrh

PostPostano: Uto svi 25, 2021 10:59 

Pa ja neznam koji su to vjernici slijepi i gluhi :shock: Kad vidim njega i ekipu kako dižu stisnutu pesnicu, pozli mi. Ako se ne animiraju tamo ljudi, ode Zg u ralje crvene prošlosti. Gdje su katolici? Bandić je imao sve vezano i cijeli Kozari Bok, koji će uvijek glasovati gdje nešto dobije...A ovaj, kad kaže Škori da je utekao u SAD, dok se njegov otac borio, neki ljudi to percipiraju bez razmišljanja. Niti je on svoj otac, niti je Škoro utekao...A ima ih i "ratnika" koji nisu tamo završili zbog velike ljubavi prema Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: Sri svi 26, 2021 12:40 

Ja znam točno kako ću ja - neću glasovati, ni za koga. Tomaševića i njegovo (i njegove stranke) guranje rodne ideologije pod "antibandićevstvo" sigurno ne mogu i neću podržati, a Škoru isto tako jer prvo, nije zagrepčan i dosta je više bilo da stranci vladaju mojim gradom, a osim toga nije sposoban ni za kakvu politiku, što su pokazali izborni rezultati do sada, a niti ima ikakvog pojma o problemima Zagrepčana (izjava o spalionici).

Vrh

PostPostano: Sri svi 26, 2021 15:32 
Administrator

Tko se odrekne svog glasa, i tko ne izvrši svoju građansku dužnost mirno prepušta i podržava onog koga drugi biraju, tj. u ovom slučaju vjerojatno Tomaševića i njegovo LGBT i rodno nametanje svima, koji već slave "Zagreb je naš!".
Zato biskupi uvijek pozivaju da izađemo na glasanje, ostanak kod kuće je u stanovitoj mjeri i grijeh propustom, propust koji se godinama ne može nikako ispraviti.

Što se tiče stručnosti, Škoro priznaje da ne zna sve i zato se okružio i pita za savjet druge stručnjake. Jedan od onih koji je istaknut je Slaven Dobrović, kojeg osobno poznajem, i koji osim što je vrlo stručan, isto tako je i moralan i vjerujem nepotkupljiv. Vrlo dobro poznaje problematiku spalionice u Zagrebu (sjećam se davno njegovog govora na jednom skupu / prosvjedu protiv spalionice), a pitanje vode mu je uža specijalnost i upozorava koliko mi u ZG preplaćujemo cijenu vode. Ako izađemo mi imamo priliku odlučivati kakvu politiku ili ideologiju želimo u gradu.

Vrh

PostPostano: Čet svi 27, 2021 10:55 

Ja znam točno kako ću ja - neću glasovati, ni za koga. Tomaševića i njegovo (i njegove stranke) guranje rodne ideologije pod "antibandićevstvo" sigurno ne mogu i neću podržati, a Škoru isto tako jer prvo, nije zagrepčan i dosta je više bilo da stranci vladaju mojim gradom, a osim toga nije sposoban ni za kakvu politiku, što su pokazali izborni rezultati do sada, a niti ima ikakvog pojma o problemima Zagrepčana (izjava o spalionici).

Od kojeg koljena prestaju biti stranci?

Vrh

PostPostano: Pet svi 28, 2021 17:56 
Administrator

Forsiranje LGBT/rodne ideologije kroz gradski proračun ili financiranje pobačaja u zagrebačkim bolnicama, i ostale katolicima potpuno neprihvatljive ideje će zaista proći ako ne izađemo na izbore, jedina šansa je u većoj izlaznosti, podsjetiti i svoje bližnje da izađu.

Možda će nekoga zanimati, za sve one koji ne mogu izaći na glasanje jer su u samoizolaciji ili slično, dovoljno je nazvati birački odbor u nedjelju ujutro do 12h. Kako su mi objasnili, ako je glasačko mjesto npr. u osnovnoj školi nazove se portu škole i netko iz odbora će osigurati dostavu listića do vrata. Eto ni to nije prepreka da se glasa ako brinemo o općem dobru, treba izaći i nadati se čudu, pa što bude.

Vrh

PostPostano: Ned svi 30, 2021 18:55 

Od kojeg koljena prestaju biti stranci?

Zna se gdo i kaj je Purger - oba djeda i obje bake rođeni u Zagrebu. No danas je to malo previše tražiti, pa očekujem da je kandidat za gradonačelnika rođen i odrastao u Zagrebu, neovisno jesu li roditelji iz Zagreba ili nisu. Ali nije to jedini kriterij kao što sam rekao, Tomaševića bez obzira na porijeklo ne bih nikada mogao podržati. Ali niti nisam želio birati manje od dva zla, izdržat ćemo četiri godine pa budemo valjda imali bolje kandidate onda.

Vrh

PostPostano: Uto lip 01, 2021 14:57 

Forsiranje LGBT/rodne ideologije kroz gradski proračun ili financiranje pobačaja u zagrebačkim bolnicama, i ostale katolicima potpuno neprihvatljive ideje će zaista proći ako ne izađemo na izbore, jedina šansa je u većoj izlaznosti, podsjetiti i svoje bližnje da izađu.

Možda će nekoga zanimati, za sve one koji ne mogu izaći na glasanje jer su u samoizolaciji ili slično, dovoljno je nazvati birački odbor u nedjelju ujutro do 12h. Kako su mi objasnili, ako je glasačko mjesto npr. u osnovnoj školi nazove se portu škole i netko iz odbora će osigurati dostavu listića do vrata. Eto ni to nije prepreka da se glasa ako brinemo o općem dobru, treba izaći i nadati se čudu, pa što bude.

E, moj Giovi. svi junaci mukom popadaše...Gdje su ti katolici u Zg, zar ih tako malo ima? Pa samo iz kolone pok. Leopoldu da su svi došli...Cijeli mainstream medijski, predsjednik i premijer i sve lijevo radikalne i lgbt face navalili na Škoru, toliko laži i objeda čak i za naše prilike nevjerovatno...Treba poslušati Maria Radića sinoć na Bujici, da se vidi koja je to monstruozna mašinerija laži...Nažalost, puno ljudi ne misle svojom glavom i ne znaju iščitati istinu. Pa vidimo i ovdje da je nekima važnije mjesto rođenja od onoga što čovjek zagovara. Neka, kako su glasovali, tako će im i biti. Na ponos i slavu. Nažalost, ni u Splitu nije puno bolje. E, moji katolici...Samo po popisu stanovništva.

Vrh

PostPostano: Sri lip 02, 2021 12:15 
Administrator

Neka, kako su glasovali, tako će im i biti.

Crkva uči da svaki naš pojedinačni grijeh utječe i na cijelo društvo, i neće samo njima biti tako nego svima nama.
Prije nekoliko godina kad je vlast dobila Kukuriku koalicija, trošio sam puno svog vremena u vijeću roditelja protiv nametanja ideologije u školi. Tada sam primjetio da mnogi roditelji ne odgajaju svoju djecu, niti sami ne znaju kako bi ih usmjeravali, pa odgoj prepuštaju drugima.
Program koji su građani Zagreba izabrali i dozvolili je za katolike potpuno neprihvatljiv, a između ostalog želi utjecati i na odgoj naše djece. Do sada je u školskom odboru bio jedan predstavnik Grada, sada Grad postavlja 3 člana kako bi imao veći utjecaj na predlaganje školskog plana i programa. Učitelji i struka tako sve teže mogu obraniti stručnost i znanje nasuprot politike i ideologije. Mnogi još uvijek ne znaju kakav program i proračun su dozvolili.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 739 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata