Hvaljen Isus svima, htjela sam otvoriti ovu temu jer je nisam našla na cijelom forumu, ako je krivo stavljena, molim moderatora da je premjesti. Htjela sam pitati sudionike foruma jesu li kada imali loša iskustva u nekim vjerskim zajednicama, naravno, ne moramo imenovati da nikoga ne ocrnjujemo. Mene je, recimo, dosta toga u vezi Crkve i vjerskih zajednica razočaralo. Sad može biti zbog toga što se nekako nisam uspjela uklopiti i nisam se osjećala prihvaaćeno. U jednoj vjerskoj zajednici jednog sveca provela sam sedam godina i tu je bilo potrebno, naravno, izdvajati dosta vremena da bi se izvršile obveze prema zajednici. Kada osmu godinu nisam uspjela stizatii sve istim tempom zbog dodatnih obveza i doškolovavanja koje mi je bilo potrebno za egzistecijalno pitanje, na prilično ružan način su me isključili iz zajednice bez vraćanja novca za članarinu(naravno, to je i najmanji problem, veći mi je problem bio što sam se osjećala odbačeno).
Slična mi je situacija bila i u obitelji i na poslu gdje sam većinom sa strane i na bilo koje radno mjesto gdje dođem, vječito trpim mobbing. Molila bih za savjet i da se molite za mene jer dosta sve to teško proživljavam
hvala na razumijevanju BVB, potičem i druge da dijele svoja iskustva ako žele=)
Mislim da je Dea ovdje jako lijepo odgovorila.. "Što nas ne slomi to nas ojača", a ima u Svetom pismu i drugih naizled kontradiktornih poticaja, kao npr. "Smatrajte potpunom radošću kad upadnete u različite kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću..." ili, meni vrlo drag citat "Blago ožalošćenima, oni će se utješiti."
U Božjim očima nismo vrijedni samo onda kad nam dobro ide, kad smo uspješni, kad nas svi vole (to je zapravo velika zamka), Bog nas gleda i susreće i liječi osobito u našim patnjama, kad Mu priznamo da bez njega ne ide i kad stavimo sve svoje povjerenje u Njegove ruke.
Osjećaj razočaranja i neprihvaćenosti također možemo "u žrtvi" sjediniti s Njim, jer je i On sam tijekom svoje muke i raspeća doživio odbačenost, razočarenje, izdaju, udarce, patnje i smrt. Mene osobno razmatranje o Muci Isusovoj nekako liječi iznutra i oslobađa, nakon toga se ne osjećam više loše, već da sve to na neki način ima smisla.. I sumorne misli nestaju.