Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Čet lip 08, 2023 22:16 

Oprosti, tražila sam dugo po knjizi ono što je Totus Tuus napisala, neke opise tjelesnih patnji u paklu - i nisam ih još našla (knjiga je opsežna, pa neću reći da ih nema, samo da ih nisam još našla).

A na tvoje pitanje mogu reći da Gertruda nema (ili još nisam našla) neko posebno "viđenje Čistilišta" kao mjesta gdje su sabrane duše. Drugim riječima, njoj se objavljuju duše, neke od njih u prisustvu Gospodina i razgovaraju svi troje (duša, Gospodin i Gertruda) o tome kako duša još uvijek nije u savršenosti, kako je potrebna čišćenja, koji su to grijesi bili zbog kojih je još uvijek nedostojna (nekad je takva duša žalosna, nekad sakriva lice pred Isusom...) i kako naša molitva za njih puno pomaže da se što prije očiste. Znači, viđenja su o tome da te duše nisu daleko od Isusa (on ih zove i traži, tješi...), ali su same svjesne da još ne mogu biti s Njim u punom sjaju (u punoj radosti). Njeni dugački i živopisni opisi takvih susreta govore o čišćenju kao o "stanju duše" nakon smrti, nisam našla da se spominje čistilište kao neko mjesto...

Njeni dugački i živopisni opisi takvih susreta govore o čišćenju kao o "stanju duše" nakon smrti, nisam našla da se spominje čistilište kao neko mjesto...

Hvala to sam želio čuti... :)

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 09:58 

https://rastimougospodinu.com/krunica-s ... istilistu/

https://hkm.hr/duhovnost/ovo-je-molitva ... istilista/

krunica za duše u čistilištu
Jako pomaže za spas duša
ps: mislim da je to puno korisnije od znanja kako TOČNO izgleda čistilište ili muke u njemu

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 10:02 

Za one koji ne mogu nabaviti besplatno knjigu u knjižnici ( ja sam ju jedva nabavio prije 2 godine i prije 5,6 mjeseci kada sam ju opet čitao uz knjige) može se neći besplatno u pdf obliku knjiga!
Objeve su stvarno prvoklasne i jako korisn eza utvrđivanje vjere i raznih pobožnosti!, pa opet ponavljam svima ih preporučujem ( uz npr. i Dnevnik sestre Faustine Kowalske ;))

https://www.monfortanci.com/sites/defau ... rtrude.pdf

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 16:08 

Oprosti, tražila sam dugo po knjizi ono što je Totus Tuus napisala, neke opise tjelesnih patnji u paklu - i nisam ih još našla (knjiga je opsežna, pa neću reći da ih nema, samo da ih nisam još našla).

A na tvoje pitanje mogu reći da Gertruda nema (ili još nisam našla) neko posebno "viđenje Čistilišta" kao mjesta gdje su sabrane duše. Drugim riječima, njoj se objavljuju duše, neke od njih u prisustvu Gospodina i razgovaraju svi troje (duša, Gospodin i Gertruda) o tome kako duša još uvijek nije u savršenosti, kako je potrebna čišćenja, koji su to grijesi bili zbog kojih je još uvijek nedostojna (nekad je takva duša žalosna, nekad sakriva lice pred Isusom...) i kako naša molitva za njih puno pomaže da se što prije očiste. Znači, viđenja su o tome da te duše nisu daleko od Isusa (on ih zove i traži, tješi...), ali su same svjesne da još ne mogu biti s Njim u punom sjaju (u punoj radosti). Njeni dugački i živopisni opisi takvih susreta govore o čišćenju kao o "stanju duše" nakon smrti, nisam našla da se spominje čistilište kao neko mjesto...

Ja sam to čula, sigurno, kad su na r-Mariji čitali tu knjigu. Zapamtila sam nesnosnu bol u oku.

Vrh

PostPostano: Pet lip 30, 2023 16:36 

Za one koji ne mogu nabaviti besplatno knjigu u knjižnici ( ja sam ju jedva nabavio prije 2 godine i prije 5,6 mjeseci kada sam ju opet čitao uz knjige) može se neći besplatno u pdf obliku knjiga!
Objeve su stvarno prvoklasne i jako korisn eza utvrđivanje vjere i raznih pobožnosti!, pa opet ponavljam svima ih preporučujem ( uz npr. i Dnevnik sestre Faustine Kowalske ;))

https://www.monfortanci.com/sites/defau ... rtrude.pdf

Hvala ti, Hrki, na ovome, nije mi to google nikad izbacio... :)

Vrh

PostPostano: Uto srp 04, 2023 08:29 

Hvala ti, Hrki, na ovome, nije mi to google nikad izbacio... :)

nema na čemu :)) ....meni je uvijek izbacivalo taj pdf među prvim linkovima??

Vrh

PostPostano: Pet srp 07, 2023 21:10 

nema na čemu :)) ....meni je uvijek izbacivalo taj pdf među prvim linkovima??

Nemam pojma, ili sam preskočila ili mi je google filtrirao...

Isti je prevoditelj (Miljenko Sušac, monfortanac), to je ista ta knjiga, samo su je u Verbumu jezično i stilski dotjerali, greške ispravili, zareze stavili na ispravna mjesta, pa je lakša za čitati... Još jednom, vrhunsko djelo (osobito Druga knjiga koju je svetica sama napisala).

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata