Hvaljen Isus i Marija dragi članovi Foruma!
Imam jedno pitanje, problem.. 22 su mi godine, tek sam počeo raditi, radim otprilike godinu i pol, i uspio sam si uštediti nešto jer inače Bogu dragom hvala, budem sa svojima i nemam one prave životne izdatke poput režija, najamnine i slično. Tu se javlja problem, posudio sam, ljudima sa kojima bih trebao biti ostatak života uža obitelj, i u par navrata posuđivao sam novce, i došli smo do, barem evo za mene, visokog iznosa, od 4 000 eura, i sad imam problem, sad je oko 10 mjeseci kako ništa nije vraćeno, i ja ako pitam (jednom sam pitao da kažem) i onda se naljute na mene, uvrijede kako ja nemam povjerenja u njih, da će meni to sve vratiti, i to tako dalje ide, ja ne pitam, druga strana misli da imam i da mi ne fali, ali znate koji je tek pravi, pravi problem; teško se moliti, slušati Božju riječ u Crkvi, a predati Božjoj providnosti ajme to neću ni spominjati, znači s tim inače prije nisam imao problem, ali zato jer nisam imao za nešto se brinuti, i sad najgore, to mi može utjecati na zdravlje, psihičko, šećer dobit, očni tlak, srce, i sad kako pomoći samome sebi, a kome nemam reći. Moram napomenuti da, ne zaboravljam ono "Reci Isusu, on te uvijek sluša" ali kad ja, odgovor, nekako ne znam zašto sve ovo, još pogotovo kad mi dođe napast da mi to ništa se neće vratiti, znači strašne napasti, ne znam kako se toga osloboditi, i baš mi je teško to držati u sebi, nikome ne reći, možete li mi molim Vas pomoći, zaista bih Vam bio zahvalan. I da, još čega sam se sad sjetio, inače nisam to nikad prije radio, dođem u napast da gledam SuperSport kladionicu i gledam što bih mogao uplatiti, da nekako barem taj iznos sebi umanjim, nisam naravno to nikako napravio, ali i to me vuče, ma strašno ajme meni..
Božji blagoslov Vam želim!
Na kocku i kladionice nemoj ni pomišljati jer ćeš doslovno upropastiti život.
Za ovo što si posudio to ti je životna škola koju svatko od nas plaća i meni se to događalo kad sam bio tvojih godina a radio sam i mnogo radikalnije stvari npr. posudio novce Romima otprilike 3 tisuće maraka a nakon toga doveo te iste Rome u svoj stan, obitel sa sedmoro djece ( malo za reći da su susjedi dobili rogove) od kojeg sam jednom bio kršteni kum, smjestio sam u svoj jednosobni stan a je otišao živjeti kod oca, kad sam poslije toga našao smještaj za te Rome, primio sam u svoj stan beskućnika (invalida domovinskog rata i alkoholičara) koji nije riješio papire u hr. jer je bio iz BiH i po narodnosti musliman koji se poslije krstio a ja mu bio korizmeni kum i tako smo živjeli par godina dok se nije preselio na nebo (susjedi opet dobili rogove), poslije se oženio i u četri pet godina dobio petero djece ( susjedi opet dobili rogove) i evo me sada u Vrapču. (:
Prepusti sve Bogu koji na dobro izvodi i naše greške u životu i koji će ti višestruko sve vratiti te što se tiče duga najbolje je kako kažu u Bosni " halaliti" i sve skupa " prekabuliti".
Najbolje je da mlad čovjek ima neku stariju i iskusniju osobu koju će se savjetovati o svemu, tako kad te drugi put neko zamoli za novce reci " sačekaj malo da vidim i sutra ti javim da li mogu" u među vremenu se odeš se posavjetovati sa tom starijom mudrom i iskusnom osobom i napraviš onako kako ste zajedničku ustanovili da je najbolje.