Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 18, 2025 14:44

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 470 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet sij 24, 2025 22:44 

Nadbiskup Hranić i Vladimir Grebenar su izgladili nesporazum:

https://dijalog.hr/vjera-i-duhovnost/izgladen-nesporazum-susreli-se-nadbiskup-hranic-i-voditelj-podcasta-evandelje-dana-iz-medugorja-vladimir-grebenar/63454/

Vrh

PostPostano: Sub sij 25, 2025 21:20 

Hajde neka hvala ti Bože da su se ova dvojica konačno našli i bilo je dosta gnjavaže kao dva ovna na brvnu ili je sve uveličano, previše su nas opteretili.

Meni bi veće čudo bilo kad bi se susreli hrki i majkićka, o kakav bi to susret bio?

Molim ekipu za komentar ovog pitanja.

Vrh

PostPostano: Uto vel 11, 2025 08:12 

Istina je kako sam već dosta ranije (kada smo žestoko raspravljali pro i contra rada i djela cijenjenog laika VG) najavio izašla vrlo brzo na vidjelo!
Ispostavilo se ovim trosatnim sastankom nb Hranića i laika VG da je Vladomir Grebenar dobar katolik, dobar evangelizator, dobar čovjek
Ja u to nisam ni sumnjao jer sam jasno vidio koje su mu intencije, da ima dara i dobru želju da širi evanđelje, da u dobroj vjeri nama u RH i BiH prenosi katoličku vjeru
Naravno , osobe koje nemaju istančan sluh za takve osobe nadarene nekim karizmama od Boga , osobe iz kojih progovara klasični hrvatski jal i zavist na svakoga tko je u nečemu bolji ot takvih mediokriteta, prosječnih Hrvata , takve osobe nisu ni mogle imati nos za velikog laika KC, za Vladimira Grebenara i njegovu poniznu suprugu Maneuleu koja je skoro u svim uratcima molila sve krunice skupa s njim , podržavala ga u njegovom radu iako imaju sigurno jako velikih obveza sa svojih 7 djece!
Dokazano je da njihov rad nije imao za cilj držanje duhovnih obnova , posebice ne u crkvama isl, već neke druge stvari

Na ovom katoličkom forumu bilo je 4-5 osoba koje su blatile lik i djelo VG , neke eksplicitno i krajnje grubo i nekulturno,a neke perfidnim i pokvarenim podbadanjem i bockanjem...ne znam u biti šta je gore...meni se čini čak ovo drugo, jer liči na klasično licemjerstvo i dvoličnost!

Nije VG iznimka umanjivanja, kočenja , suzbijanja u radu na našim prostorima
To slično su dožiljavali mnogi svećenici na polju katoličke kariznatske obnove! ( vlč. sudac , fra ivo pavić, p. Radigović, fra James Manjackal itd)
Nažalost mnogi biskupi u svojim biskupijama su kočili , suzbijali ili čak zabranjivali rad mnogim katoličkim svećenicima u karizmatskoj obnovi...iako je KKO i formalno, kroz službene dokumente Vaticana, znači dokumentima sa samog vrha KC još od 1967. godine dobila potpunu slobodu djelovanja
Na žalost kod nas mnogi nisu imali sluha ( da li zbog svog vlastitog neznanja, da li zbog krivih šaptača i savjetnika oko njih...nevažno) ,ali nažalost mnogi nisu prošli na tom polju karizmatske obnove koju su grubo suzbijali i zabranjivali kao da je to nešto protestantsko, heretično , neprijateljsko i nedolično naših prostora
Ja to vrlo dobro znam jer sam od 2006. godine pisao na mnogim katoličkim forumima ( križ života, katolink, katoličkiorg, tebe tražim ) u vezi karizmatske obnove kada su mnogi " viđeniji i priznati ,stari" forumaši blatili, ismijavali pokret i svećenike koi su ga širili!

Hvala dragom Bogu da je dao snage i svjetlosti da se neki laici poput VG jače aktiviraju, jer kao i kod karizmatske obnove naša insituucionalna Crkva spava i djeluje u opsegu puno manjem nego što bi trebala ...

Vrh

PostPostano: Sub vel 22, 2025 11:49 

https://www.youtube.com/watch?v=R-Qbmr-lP24

evo jedno zanimljivo izlaganje VG
Priča nam o sodomi i gomori, mrtvo more
O pravednome lotu...o potopu i Noi
Daje nam paralele sa sadašnjim stanjem u svijetu
Loše duhovno stanje u europi ..zastave sa duginim bojama u crkvama širom srednje europe-EU
Govor podpr. amerike u minhenu...poziv da EU resetira svoje postavke...da li je to i poziv na duhovno resetiranje LGBT europe
Spominju se lobiji kojima rat odgovara...lobije za što veću prodaju oružja...koji žele uvući EU i rusiju u 3.svj.rat...sotona upravlja tim ljudima koji su spremni ići i POVUĆI EU u još krvaviji 3.SR
Spominje maintream medije u EU koje vode antikristove, bezbožne, liberalne snage i koje vode enormnu cenzuru i filtriranje događaja u svijetu...pušta se u medije samo što njima odgovara

Vrh

Naslov: Post u Korizmi
PostPostano: Uto ožu 04, 2025 15:24 

ZANIMLJIVA izlaganja u EDM
I u vezi bliskih budućih vremena , te u vezi 5 načina posta u Korizmi

https://www.youtube.com/watch?v=_15S4FmExA8

https://www.youtube.com/watch?v=SSPbWV0o6M8

Vrh

PostPostano: Pon ožu 31, 2025 11:46 

https://www.youtube.com/watch?v=zMqboeolMr8

zanimljivo tumačenje
Ima o svemu pomalo
I o (mogućoj) bliskoj budućnosti

Vrh

PostPostano: Pon ožu 31, 2025 11:48 

Zanimljivo tumačenje...na tragu onoga što sam ja govorio davnih dana...u vezi rata u ukrajini i rusiji
Poslušajte iza 1h 25 minute
Okultne snage guraju europu u rat do istrebljenja...sotona naravno trlja ruke!

O Thompsonu i koncertu...o duhovnom boju koji se trenutno odvija...kabali, zlim snagama u pozadini ratova...
O jednostranim mainstream medijima...papi Franji u vezi rata...najveća žrtva je ukrajinski narod...o Zelenskom, masoneriji, 3. svjetskom ratu...
naš narod ne zna istinu...kao ni cijela europa...tama i laž u svijetu...
rat u ukrajini je u biti rat između rusije i NATO saveza...
zato mi postimo i molimo

Vrh

PostPostano: Pon ožu 31, 2025 13:29 

Zanimljivo tumačenje...na tragu onoga što sam ja govorio davnih dana...u vezi rata u ukrajini i rusiji

O Thompsonu i koncertu...o duhovnom boju koji se trenutno odvija...kabali, zlim snagama u pozadini ratova...
O jednostranim mainstream medijima...papi Franji u vezi rata...najveća žrtva je ukrajinski narod...o Zelenskom, masoneriji, 3. svjetskom ratu...
zato mi postimo i molimo

Kakve veze ima Tompsonov koncert sa ovim?
Ako neko ide na koncert ne zbog muzike već nečeg drugog taj je promašio.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 31, 2025 14:45 

zato mi postimo i molimo

Ha, ha...Bitno da ima vas prosvijećenih...koje opet prosvjećuju neki you tuberi :;
Pa znate više od "našeg naroda" i cijele Evrope.

Vrh

PostPostano: Uto tra 01, 2025 14:42 

Kakve veze ima Tompsonov koncert sa ovim?

Je si li ti pogledao yt uradak uopće??

Ja sam dao sam kratke natuknice o čemu VG govori...da li ima ikakve veze ili nema koncert MPT to ćeš vidjeti kada preslušaš uradak
Po meni ima veze...radi čega netko ide na njegov koncert prepusti drugima da brinu i mozgaju

Ti se od svih zanimljivih i životno bitnih tema o kojima govori VG u zt uratku uhvatio baš MPT
Što te taj čovjek toliko okupira u mislima??

Vrh

PostPostano: Uto tra 01, 2025 15:01 

Je si li ti pogledao yt uradak uopće??

Ja sam dao sam kratke natuknice o čemu VG govori...da li ima ikakve veze ili nema koncert MPT to ćeš vidjeti kada preslušaš uradak
Po meni ima veze...radi čega netko ide na njegov koncert prepusti drugima da brinu i mozgaju

Ti se od svih zanimljivih i životno bitnih tema o kojima govori VG u zt uratku uhvatio baš MPT
Što te taj čovjek toliko okupira u mislima??

Morat ću rieskirati da pretrpim duhovnu štetu i ne pogledam uradak VG.

Nemam ništa protiv MPT možda prošetam sa ženom za vrijeme koncerta al s druge strane ograde uz Savski nasip jer ne volim gužvu, zadnji koncert na koji sam bio je Rundek u KC gdje smo se ugodno smjestili na zadnja sjedala kina.

Vrh

PostPostano: Sri tra 02, 2025 07:38 

Morat ću rieskirati da pretrpim duhovnu štetu i ne pogledam uradak VG.

:)

Vrh

PostPostano: Sri tra 09, 2025 21:48 

Pa nije baš tako, može se ići iz raznih razloga koji nemaju veze sa muzikom.
Recimo zato što želiš biti dio događanja koje će očigledno imati kultni status u godinama koje dolaze.
Ili zato što voliš šušur i gužvu.
Ili zato što je Thompson postao simbol svojevrsnog bunta.
Vjerojatno je još niz razloga.

Možda neki osjećaju da fenomen Thompsona nadilazi muziku i pretvara se u simbol duhovnog i nacionalnog buđenja?
https://dijalog.hr/kolumne/dan-dolazi-thompson-kao-simbol-duhovnog-i-nacionalnog-budenja/70105/

Vrh

PostPostano: Sub tra 12, 2025 09:44 

Grebenar radi promociju po Zagrebačkoj županiji, ali ne u crkvenim prostorima. To je sasvim u redu. Crkveni prostori trebaju biti za katoličku liturgiju i vjeronauk.

Vrh

PostPostano: Čet tra 17, 2025 11:56 

Vladimira na EDIM sluša sve više ljudi...preplaćenih na njegov kanal je poraslo preko 27,3 tisuće
Na komentarima uz svaki YT uradak bude preko 200,300 komentara
Ima jakih svjedočanstava o obraćenjima, povratku nakon desetaka godina na euharistiju, na sakramente ispovijedi, svete pričesti ...na odlaske na misu nakon desetljeća izvan crkve...te masa drugih svjedočanstava o fizičkim i duhovnim oudravljenjima
evo npr. nekih zadnja dva dana:

@matalata4892
prije 1 dan
Evo i mon se muż nakon dugo vremena ispovidio jučer u Međugorju...hvala Ti dragi Isuse...slava Ti Isuse....

MirjanaKipa
prije 1 dan
Svjedočim da se moj tata jučer ispovjedio nakon puno puno godina!!! Bogu hvala!!! U molitvi i dalje sa svima vama.

prije 1 dan
KrviKristova pobjednice zlih duhova spasi nas.Sve sam nas prikazala pred presvetim.I doživjela predivnu milost od Isusa .Tijekom molitve ,primjetila sam da hostija treperi.Počela sam govoriti u jezicima.Hostija je tako jako ,kucala kao što kuca srce.Ne zvuk nego rad srca.Od sreće sam plakala i prestala sam govoriti u jezicima.I rekla ovo Isuse želim da te prestanu psovati,da se obrate grešnici,da bude mir u svijetu.I tada najjače je zabljenula hostija kao da htjela izići..Prvi put sam doživjela 17.2 2024 god,samo bljesak hostije .Ovo večeras je božanstveni bilo.

maricajuric734
prije 1 dan
Isuse hvala Majko naša Hvala ti da sam mogla biti I da si me pozvala sebi.bila sam u Medugorju 3 dana .bilo je pre cudovito upoznala sam puno ljudi .Hvala za brata Danjela Hvala za sestru Manuelu da sam je videla.Hvala za jednu dusu koja mi je poklonila sv.pismo.ime joj je Marija.Isuse ti je blagoslovi.posto mi je bilo zmanjkalo para a trebala sam pustiti za put za Sloveniju ali bog je providjo I poslo ljude koji su mi pomogli. Hvala I slava Gospodinu našem kako je velik.Aleluja slavimo te Isuse I hvalim.

Blagoslovljeni svi molitelji ,posebna zahvala g.Vladimiru i njegovoj obitelji.Iako nisam iz vsše zemlje ,nego iz Srbije ali ste mi svi dragi i molimo se jedni za druge.Osjećam da smo velika obitelj ma gdje bili.Ovo dugovno zajedništvo je dar od Boga.Postim srijedom i petkom,a milošću Božjem postim petodnevni post prvi put sada.Bože hvala ti na svemu.EDM je postao moj život,moja duhovna snaga za nošenje svakodnevnog križa.

Evo zelim i sama da svjedocim kada je rijec o Euharistiskom klanjanju nikada do sada nisam isla vise nego ovih 45 dana na Euharistisko klanjanje i jedva cekam da toliku srecu svaki put osjetim kada sam pred zivim Isusom neka je sve na slavu Gospodinu

Zahvaljujem za sve molitve,jer se sve pozitivno riješilo.Oče zahvaljujem ti od srca na milosti posta40+5.
Jaako,jaaako mi zao da se gosp.Grebenar mora ovoliko opravdavati za predivno djelo koje cini...opominjati na pogresan nacin zivljenja,pozivati na obracenje,molitve,post,cinjenje dobra i vracanje majci Crkvi sviju koji su napustili milosti koje po njoj primaju i na kraju mora se ispricavati za to djelovanje...zalosno je to..osobito u ovom vremenu opceg kaosa i nereda...
Hvala ti Gospodine sto nam dajes osobe koje pozivaju na buđenje i povratak k Tebi

I ovaj tjedan u postu,nakon Davidovog posta od 40 dana.Bogu hvala na ovoj milosti,nisam nikad mislila da cu ovoliko moci postiti.Tesko je bilo,ali sve uz Boziju pomoc je islo.Sve na slavu Boziju.Na obraćenju i milosti koje nam daje.Ovom predivnom podkastu i gos.Grebenaru.

Hvala Kriste na 40 dana Davidova posta.
Proslavi se Gospodine.
Još 5 dana Davidova posta.
Na Tvoju slavu Gospodine.
️️️️️️️️️
Radosno se odazivam na petodnevni post ,pon. ,srijeda i petak o kruhu i vodi ,a utorak i četvrtak Davidov post ,neka je sve na veću slavu Božju ,imam 67 god., pijem šest vrsta lijekova i Bogu hvala na snazi koju mi daje ,imam puno obaveza ali milost Božja me vodi i daje snagu

Slava Kristu Spasitelju, odazivam se radosno na nastavak 40 dnevnog posta na 5 dana, hvala ti Gospodine na toj milosti tvoga poziva

Hvaljen Isus i Marija Zahvaljujem Gospodinu Isusu kristu i Duhu svetom, i nasoj Nebeskoj Majki Mariji za Milost, u postu Sam od Ciste srede Do sada sest dana u tjednu osim Nedelje, Tri dana kruh i Vodafone tri dana Davidov Post Slava Isusu.Krvi kristova spasi cjeli svijet.Duse Sveti Blagoslvi Vladimira njegovu Obitelj svu Inicijetivu, Sve Nase Pastire nas Hrvatski Narod i cjeli svjet

Hvaljen Isus i Marija, radosno se odazivam na petodnevni post o kruhu i vodi jer sam do sada postila srijede i petke, ali osjetila da nije dovoljno i razmišljala da u Velikom tjednu postim rigoroznije i evo Duh Sveti me pozvao. Hvala ti Gospodine što nam se objavljuješ u svojoj sili i snazi preko brata Vladimira. Ovaj post prikazujem za zadovoljštinu svojih grijeha i grijeha svoje obitelji. Pomozi nam Gospodine da vršimo tvoju svetu volju

Hvaljen Isus i Marija.Radosno sam se odazvala na ovaj post i presretna sam što Isus ima povjerena u mene i poziva me.Hvala Bogu na milosti cijelu Korizmu o kruhu i vodi sve do Uskrsa.Tako sam dobila u molitvi , i želim vršiti volju Božju.I prije sam postila cijele korizme o kruhu i vodi,a prvi put prije 29 godina- kada me je Bog Otac u snu pozvao na post za duše u čistilištu i obraćenje tvrdokornih grešnika.

Boze moj ,koja milost ,koja divota ,ovoliko ljudi se odazvalo na post, nakon posta od 40 dana, i svi radosno idu opet u petodnevni post.To je bozije djelo , samo bog ovako moze djelovati.Ima puno ljudi koji poste, a ne pisu nigdje.Bogu hvala i slava i nasem Vladimiru kojeg je bog poslo u ovaj podcast.

Zahvaljujem Gospodinu Bogu na svim ovim postu što sam postila sve ove dane osim nedjelje a sada radosno žim postit i ovih pet dana i zahvaljujem Bogu na milosti jer nikada nisam postila više od srijede i petka a i to sam sada saznala da nije bio pravi post jer sam jela kruh ,vodu i salate a i kavu sam pila i čak i voće neko uvijek uzela a sada Bogu hvala na toj milosti što sam saznala od vas vladimire za taj post radosna sam i sretna za ove postove i i sve molitve otkako sam počela slušati u jedanaestom mj. Od prvog potkaza četrdeset dana za zdravlje nisam prestala i svaki dan me obraduje novi dan evanđelje iz Međugorja Vladimire Bog neka blagoslovi tebe i tvoju lijepu obitelj.

Lijepo je vidjeti da ima laika katolika koji se javno angažiraju i djeluju...evo VG već preko godinu dana kontinuirano svaki dan piše , moli razne krunice svaki dan i plodova sigurno ima...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 470 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata