Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet vel 05, 2026 04:14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27
Autor Poruka
PostPostano: Pet kol 01, 2025 11:53 

Ženo! Nemoj tako. :lol:

Ja sam muško a koji je tvoj problem da svukuda tražiš ženske

Vrh

PostPostano: Pet kol 01, 2025 17:34 

Ja sam muško a koji je tvoj problem da svukuda tražiš ženske

A zakaj ti muško nas napadaš da, citiram;

Zapustili ste Gospine poruke sa crkvenim dopuštenjem. Zašto ne živite po njima?

Ajde odgovori. :|

Vrh

PostPostano: Uto kol 05, 2025 21:11 

Pisat će još ovih dana o tome.. Evo danas sam našla:
"Sant’Onofrio je planina u talijanskoj regiji Molise, u blizini grada Agnone. Od 2009. godine, lokalni stanovnik Michelino Marcovecchio tvrdi da prima viđenja Djevice Marije i poruke od nje. Također, tvrdi da čuje glas svoje preminule punice, Livije Casciano, preko svojeg anđela čuvara, piše CNA."

Piše i ono upozorenje:
"U drugom dijelu dokumenta, kardinal Fernández podsjeća na crkveno učenje o odnosu s dušama pokojnih, osuđujući svaku formu spiritizma.
Pritom navodi da se navodna iskustva koja uključuju „pojavljivanje pokojnika“ moraju razumjeti u kontekstu anđeoskog posredovanja, a ne kao oblik „kontakta s onostranim“.
Zaključno, prefekt ističe da Crkva ne isključuje mogućnost da se u budućnosti, ako se razjasne doktrinarne nejasnoće i uspostavi potpuno crkveno zajedništvo, otvori put prema pozitivnoj ocjeni fenomena."
https://hkm.hr/vijesti/vatikan-o-ukazan ... -stovanje/

Meni zbilja nije jasno??
Ti se desetke godina na katoličkim forumima protiviš Međugorju, svjetski poznatom duhovnom i vjerskom fenomenu u cijelom svijetu, sa tolikim plodovima itd, itd...čak je nedavno skoru u cijelosti priznat

A kačiš se za neko nepoznato ukazanje, za koje mislim ne zna nitko na ovome forumu! :oo
Evo i sam Vatikan ima velike rezerve prema ukazanjima...taj heretički spiritizam koji se spominje...vjerujem da ima i drugih sumnjivih stvari

Po čemu ti je ovo ukazanje puno manje sumnjivo od Međugorja?

Vrh

PostPostano: Sri kol 06, 2025 09:44 

Dragi Hrki,
ništa se ja ne kačim, niti promoviram...

Od 21. stranice na ovoj temi (viewtopic.php?f=8&t=694&start=300) otkad su donesene nove Norme za razlučivanje i počela izvješća, ja tu i tamo - kad stignem - prenesem najbitnije o aktualnim izjavama da ostane zapis na ovom forumu, da možete komentirati, da se može nešto naučiti iz službenih komentara raznih ukazanja diljem svijeta...

U ovom trenutku privatnih objava ima na svijetu puno, u svim krajevima, nije u redu reći da je jedno važnije od drugog - sva ona su dokaz da ni Isus ni Marija nisu zapustili svoj narod. Ima, nažalost, i puno lažnih (zbog interesa, novaca, manipulacija...) kao što je bila lažna vidjelica Gisela Cardia (o kojoj je doneseno negativno izvješće). Ima, na sreću, i puno vjerodostojnih ukazanja i dobrih plodova, mislim da vrijedi upoznati i ona o kojima se nikad ne piše i koja su jako malo poznata... Osobito kad se o njima izjasni i službena Crkva.

Što se tiče Međugorja, ti znaš da postoji puno prijepora i sumnjivih stvari oko poruka, načina ukazanja i vidioca (na koje sam često upozoravala i tražila da mi se pojasni, ako dobro ne razumijem), i da je službena Crkva prihvatila samo marijansku pobožnost koja se odvija tamo - a o priznanju se prema novim Normama i ne može govoriti - jer se Vatikan odriče odsad ubuduće ikakvih "službenih tvrdnji" da su ova ili ona ukazanja potpuno istinita. Pošteno i oprezno. Privatne objave ionako nikoga ne obvezuju (samo javna objava, sadržana u Katekizmu, obvezuje), a Crkva je pametno odlučila da se neće dati uvući u ikakve kompromitacije ako se prije ili kasnije ustanovi da su "priznata" ukazanja ipak bila lažna.

Sve u svemu, količina znakova i objava danas potvrđuje da Bog "čuva i obrađuje svoj vinograd".

Moji postovi ne služe nikakvom promoviranju poruka, nego samo prenosim službena izvješća jer i ona mogu biti edukativna (kao npr. ovo upozorenje na spiritizam).

Vrh

PostPostano: Sri kol 06, 2025 11:43 

Pisat će još ovih dana o tome.. Evo danas sam našla:
"Sant’Onofrio je planina u talijanskoj regiji Molise, u blizini grada Agnone. Od 2009. godine, lokalni stanovnik Michelino Marcovecchio tvrdi da prima viđenja Djevice Marije i poruke od nje. Također, tvrdi da čuje glas svoje preminule punice, Livije Casciano, preko svojeg anđela čuvara, piše CNA."

Piše i ono upozorenje:
"U drugom dijelu dokumenta, kardinal Fernández podsjeća na crkveno učenje o odnosu s dušama pokojnih, osuđujući svaku formu spiritizma.
Pritom navodi da se navodna iskustva koja uključuju „pojavljivanje pokojnika“ moraju razumjeti u kontekstu anđeoskog posredovanja, a ne kao oblik „kontakta s onostranim“.
Zaključno, prefekt ističe da Crkva ne isključuje mogućnost da se u budućnosti, ako se razjasne doktrinarne nejasnoće i uspostavi potpuno crkveno zajedništvo, otvori put prema pozitivnoj ocjeni fenomena."
https://hkm.hr/vijesti/vatikan-o-ukazan ... -stovanje/

Gospe i punica...Ajme...Ne da sam skeptična, nego mi je smiješno :))
A punica se javlja preko anđela čuvara...Je li punac živ?

Vrh

PostPostano: Sri kol 06, 2025 17:40 

Što ćeš, znatiželje ima i kod drugih ukazanja. I u Međugorju su u početku ljudi ispitivali preko vidioca Gospu: je li ovaj ili onaj u raju ili čistilištu.. koliko se još treba moliti za njega.. I u Fatimi su ljudi ispitivali, osobito za nedavno preminule.. A u Međugorju je Gospa i davala odgovore..

Nekim svecima su se zaista ukazivale duše iz čistilišta i tražile da se moli za njih (sv. Faustina, don Bosco i dr.), ali razlika je bila u tome što ovi sveci nisu "zazivali pokojne" niti tražili da ih vide, oni su sami došli... Kod ukazanja u Triventu nije jasno o kakvoj se komunikaciji s dušama radi (preko anđela posrednika ili ne), zato je to još pod sumnjom i istragom. Traži se razjašnjenje. Nije objava u potpunosti odbačena.

U Triventu su negativni znakovi: dosadašnja neposlušnost svećenika uključenih u to i mogućnost - ukoliko se radi o nekoj vrsti spiritizma - tada ne samo da je lažna objava, nego je i grijeh idolatrije.

Vrh

PostPostano: Sri kol 06, 2025 20:55 

Nakratko sam ušao ma forum,ne stignem danas nešto više pisati Sutra ću kad uhvatim vremena :))

Vrh

PostPostano: Sub kol 09, 2025 00:24 

Nakratko sam ušao ma forum,ne stignem danas nešto više pisati Sutra ću kad uhvatim vremena :))

ok

Vrh

PostPostano: Sub kol 09, 2025 12:59 

U krivu temu dam upisao sa mobitela :mrgreen:

Ovo sam mislio napisati na dugoj temi o Isusu
Tek danas vidio...ispričavam se

Vrh

PostPostano: Sub kol 09, 2025 23:43 

U krivu temu dam upisao sa mobitela :mrgreen:

Ovo sam mislio napisati na dugoj temi o Isusu
Tek danas vidio...ispričavam se

ok

Vrh

PostPostano: Pon pro 29, 2025 17:32 

3. studenog objavljeno je mišljenje, tj. konačni stav o ukazanjima u Dozuléu (Francuska) povezanih s mističnim iskustvima vidjelice Madeleine Aumont.

Prvo navodno ukazanje dogodilo se 1972. godine kada je Madeleine Aumont tvrdila da joj se Isus ukazao i zatražio od Crkve da u Dozuléu izgradi ogromni križ pored “svetišta pomirenja”. Vizionarka je također tvrdila da joj je Isus najavio svoj “skori” povratak.

Dikasterij ističe kako su navodna ukazanja u normandijskom gradu izazvala “duhovni interes”, ali i dosta kontroverzi i poteškoća doktrinarnog i pastoralnog karaktera koje zahtijevaju razjašnjenje.

https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/d ... adnaravna/

Dikasterij naglašava da je pogrešno uspoređivati “slavni križ” iz Dozuléa s “jeruzalemskim križem”, kako je Aumont činila nakon petog navodnog ukazanja. Vatikan podsjeća da je drvo podignuto na Kalvariji jedinstveni znak Kristove žrtve te da nijedan drugi križ ne može stajati na istoj razini. “Uspoređivanje križa iz Dozuléa s križem iz Jeruzalema može dovesti do zabune između znaka i misterija te ostaviti dojam da Kristovo djelo može biti ‘ponovljeno’ ili ‘obnovljeno’ u fizičkom smislu”, navodi se u dokumentu.

Dikasterij također upozorava da snaga križa “ne treba biti replicirana, jer je već prisutna u svakoj Euharistiji, u svakoj crkvi, u svakom vjerniku koji živi u zajedništvu s Kristovom žrtvom”. Naglašava se opasnost od stvaranja “materijalne sakralnosti” koja nije srž kršćanstva.

Pismo posebno ističe teološku pogrešku u tvrdnjama da kontemplacija križa iz Dozuléa donosi “oprost grijeha”. Aumont je tvrdila: “Svi koji dođu pokajati se pred ‘slavnim križem’ bit će spašeni.”

Dikasterij jasno naglašava da su ove tvrdnje “neusklađene s katoličkom doktrinom o spasenju, milosti i sakramentima.” Fernández pojašnjava: “Ni jedan materijalni predmet ne može zamijeniti sakramentalnu milost. Oprost dolazi od Krista kroz sakrament ispovijedi.

Cijeli tekst na engleskom je ovdje: https://www.vatican.va/roman_curia/cong ... za_en.html

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata