Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 01:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hipodrom
PostPostano: Čet kol 28, 2025 14:39 

Nisam htio sve ni pisati, ali još je gore od slikovnica. Srećom te dodatne stvari nisu za sada obavezne. Baš me zanima kako će se postaviti ti svećenici koji Vigilare smatraju militantima. Hoće li šutjeti i gledati svoja posla? Misle li da su woke i lgbt prihvatljivi ili da će se ograničiti samo na one koji ih prihvaćaju?

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 16:25 

Nisam htio sve ni pisati, ali još je gore od slikovnica. Srećom te dodatne stvari nisu za sada obavezne. Baš me zanima kako će se postaviti ti svećenici koji Vigilare smatraju militantima. Hoće li šutjeti i gledati svoja posla? Misle li da su woke i lgbt prihvatljivi ili da će se ograničiti samo na one koji ih prihvaćaju?

Nije nam spas u Vigilaru... Ako se oni predstavljaju kao jedini "pro life zastupnici" - Bože nam pomozi...
Ali mislim da se to samo hvale.

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 19:57 

Nije samo u njima, ali trenutno su oni i UIO jedini koji dižu glas. Ostali šute, a neki su u Crkvi prešutno i pristali na tu agendu. Nije dobro.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 11:10 

Nije samo u njima, ali trenutno su oni i UIO jedini koji dižu glas. Ostali šute, a neki su u Crkvi prešutno i pristali na tu agendu. Nije dobro.

Nadam se da nema takvih, osim Uzinića

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 12:56 

Vezano uz laž (ili istinu) s ljevice

Sa partikularne stvarnosti na univerzalnu (mikro - makro)
Grupa vjernika ide prisustvovati egzorcizmu. Jedan od njih je neispovijeđen. I što mislite? Pa Đavao će mu to sasuti u lice pred svima i tako ga poraziti. Jel rekao istinu?

Nije problem što ne postoje duhovne zakonitosti, problem je što postoje. A mislimo možemo i mimo toga. U đuture.
Ne možeš brate u politiku ili koju drugu javnu djelatnost sa Hvaljen Isus i Marija, a ukrasti. Možeš, ali gotov si. Tako je sa kršenjem bilo koje od 10 Božjih zapovijedi.

Mozeš s koncertom pretendirati na duhovni boj. Ali, svaka kompromitacija biti će iskorištena protiv toga.

Zato je ovo 1. stupanj. Zli se skriva. Neke su naznake tu: uznemiravanja, zastrašivanja...
Stupnjeva je šest.
A na ovom stupnju može se ostati dugo.

Apropos Marko egzorcist.

I svaki krštenik, potvrđenik, može ući u borbu. Dapače. Ali mora zakonito tko želi vijenac.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 13:54 

Stupnjeva je šest.

Možeš ih ovde nabrojati, naravno, ako ti nije problem. :)

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 15:47 

Nisu jedini, treba proširiti malo horizonte...
A pitanje je i što se dobiva prosvjedom protiv LGBT slikovnica (koje ionako nisu popularne - ne radi li se tome samo dodatna reklama?)
A što je s polumilijunskim koncertom koji su pojedinci kompromitirali sa svojevrsnim nacističkim znakovljem...
Thompson se ogradio, hvala Bogu.

Ali ova udruga koja se predstavlja kršćanskom nije - u tome je problem.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 16:02 

Mudre djevice bi trebale čekati Zaručnika Krista, a ne neprestano optuživati Katolike i Hrvate jer su Katolici i Hrvati: Neka joj se Bog smiluje i okrene od luda puta.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 16:33 

Kad bi se ovi što su se okomili na Thompsona s istom pažnjom posvetili i protuhrvatskim/ protukatoličkim misijama kao npr one u Benkovcu (a ima ih nažalost koliko hoćeš i što je najgore Vlada financira te marginalce koje većina portala uzvsuje i brani), e, tad bih još donekle shvatila...

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 20:09 

Razmišljao sam da Papa dode na hipodrom proglasiti Stepinca svetim. Bilo bi to vrlo značajno, pogotovo ako bi se dobro pripremili.
Zasada 14 kapela trajnog euharistijskog klanjanja, posveta Srcu Isusovu zajedno sa biskupima..

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 20:51 

Što se stupnjeva tiče znam da je Ripperger spomenuo to, ne znam jel pisao. Mozda se referirao na Amortha koji isto govori o 6 stupnjeva.
Svakako ovo nadilazi moje znanje.
Ako ima netko od Rippergera neki mi posalje pa cu na google translate. Nemrem nać jel pisao o tome. Treba vidjeti Dominion.
Ali moze se nešto reći..

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 21:20 

Svakako ovo nadilazi moje znanje.

Kaj onda trabunjaš o nečemu da ni sam ne znaš o čemu?!

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 21:39 

Pisati ću ono što znam.

'Ako se ništa ne riskira za Boga ništa se neće postići' sv Ljudevit M.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 21:44 

Ako netko čita iz radoznalosti bez svakodnevnog predanja neće mu koristiti, naprotiv.
Ono što vrijedi za pojedinca preslikava se na narod.
Referirat cu se na o. Rippergera, što mislim da je korisno i također ono od drugih suvremenika. Ali i predhodnika.

Ripperger je čovjek svakodnevne molitve, Amorth se često ispovijedao. Dalje R. i A.
A. nakon par godina u službi pada u potištenost. R. govori o različitim periodima Crkve druge polovice 20st.do danas, kada je Crkva bila moćna, manje moćna i gotovo nemoćna. Duhovno. Ovo zadnje potkrepljuje u kontaktu sa drugim egzorcistima. Sakramental egzorcizma djeluje snagom Crkve ex opera operantis. A. je češće spominjao da što je zlo jače radi grijeha Crkva je slabija.

Najprije o oružju. Potrebno je koristiti sva oružja. Nemaju sva isti učinak.
Kada ih spomenem mozete pomisliti da su opcionalna, ali to samo ukoliko su nedostupna. Oružja treba rasporediti na dnevnoj i na tjednoj bazi.
Kako se boriti kroz dan tu treba uhvatiti dinamiku. I uhvatiti dinamiku tjedna.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 21:49 

Podsjećam na stav sv Ignacija da se đavlu treba suprotstaviti muški onda bježi.
Sv Ivan od Križa kaže da ga vjera zasljepljuje.

' oprite mu se čvrsti u vjeri' 1 Pt 5,9

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata