Iskreno.
Iskreno prika moj! Iskreno da iskenije ne može biti. Davno sam napisao, citiram;
Već 23 godine dolazim u ovu internet-žabokrečinu iz čiste dosade, ako usput nekom kipam i dignem mu živac, "puna šaka brade" kako bi se u narodu reklo. Da u životu imam imalo pametnijeg posla, zar stvarno misliš da bi ovde visio jedne sekunde?!
Svaka budala ima svoje veselje. Ako ja u tome pronalazim barem mrvu zadovoljstva, ako me to veseli, pa kaj se vi time zamarate?! Ionak nemam ništ od života, daj onda da se bar malo veselim takvim stvarima.
Sa menom si barem na čisto. Točno znaš kaj od mene očekivati. Ono kaj moreš očekivati od budale. Ali mene se ne moraš bojati, osim toga što sam budala, potpuno sam bezopasan. Moj dobri prijatelj je napisao, citiram;
Puno toga ne dolikuje krštenoj duši, pa se ipak čini, kako u RL-u, tako i online. Na forumima se ponešto od toga može zabraniti i redovito se zabranjuje (i progoni). U prvom redu bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje. Ja pak smatram da je to nepravedno, jer puno gore je biti prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima, nego nekulturna i bezobrazna klada. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 9.10.2012.
Bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje naravno da ne potičem, ali izrijekom ne zabranjujem. Prije bih zabranio lažnu finoću, kad bi se uopće mogla zabraniti. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 3.12.2010. O tome ti pričam.
Ako se glođemo, nećemo više.
Vrlo rado bi ti obećao, ali iskustvo mi govori da hoćemo.
Život nekada stisne iz raznih razloga.
E tu sam te čekao. Korijen sve naše netrpeljivosti nije ovaj forum, internet, dogma ova ili ona, korijen naših problema je kilometrima od ovog foruma. Korijen je u našim stvarnim životima, koji su koliko se može vidit iz priloženog - poprilično jadni. Pa dođeš ovde prosipati frustracije. Dakako da to nimalo ne pomaže, naprotiv, još pogoršava život. Ali eto. Nemam objašnjenja. Nimalo kršćanski, ali sasvim ljudski.
Ali sigurno može biti sredstvo evangelizacije.
Teško.
Pa gledaj nas ovde, ima nas koliko sedam-osam aktivnih članova na forumu, svi smo kao katolici i svi smo kao spoznali Krista, a jedan drugog doslovno nemeremo smisliti. I koji bi normalan ateist, kad bi sve ovo čitao šta pišemo, izrazio želju ili neko divljenje prema katoličkoj vjeri?!
1 Iv 4,20 Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti.
Želiš li saznati koliko netko ljubi svojega Boga, pogledaj koliko ljubi svoga bližnjeg. Sv. Katarina Genovska (cit. prema: Sv. Alfonz Liguori "Vjezbanje u savrsenosti")Nakon nekoliko tjedana provedenih ovde, sam ćeš bez problema na temelju ova dva citata moći prosudit koliko tko koga ljubi.
Ej prika moj! Jadna li nam majka.