Tomijas, samo hrabro, ako iskreno vjeruješ u Isusa. Znaš gdje ćeš ga nači - u njegovoj Crkvi. Jer, Sotona ili zavodnik ništa više ne mrzi nego Crkvu Kristovu, zato mu je svaka sekta dobro došla. Ali zato se ne treba zavaravati. Kao u svemu u životu, obzirom na zdravlje, ekonomiju i sve ostalo; barem jednako tako trebalo bi se potruditi doznati punu istinu. U tom smislu Tomijas, da bi odgovorio svojoj savjesti trebao bi se isiptati i isražiti što se to s Kristovom Crkvom događalo ''in continuumu', znači od samog početka.
Ti si zapravo žrtva nečije obmane i zablude.
Isus za sebe kaže: Ja sam alfa i omega što se prevodi - početak i svršetak. Moja su vremena ....., daklem, ne postoji prazan prostor.
Kad ti kažem da je tovoja ''crkva'' najobičnija izmišljotina, nemoj to shvatiti kao uvrjedu, nego kao poticaj da konačno kreneš s proučavanjem povijesti Kristove Crkve.
Jednako tako mi je jasno da to kod tebe neće ići tako lako kad si iz Amerike došao ovamo, potrudio se da naučiš jezik, a evo, koje milosne slučajnosti, nikada nisi bio bliže pravoj Kristovoj Crkvi nego što si sada. Treba samo otvoriti vrata. Gospodin te blagoslovio.