Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet kol 21, 2026 17:37

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 13, 2026 13:58 

Štat smeta šta se ja kolokvijalno izražavam. Ćevo sam ti pomoći da ne isteriziraš, a ti se mećeš pametan. Nije ti čudno šta je Kopitar pobjego s teme, a mensečini da je njegov duovnik bio sa Šalate?

Pa bio mi je Razum i Blagus nisu valjda sumnjivi?

Vrh

PostPostano: Čet kol 13, 2026 15:08 

Vrlo hrabro od autora da se odlučio izaći s konkretnim imenima. Vjerujem kako je svjestan da zato može snositi i određene posljedice jer svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, a nisam siguran da će svi protagonisti ove žalosne priče dobiti ono što zaslužuju pa će se na kraju možda i parničiti s njima zbog klevete. Nadam se da će iz ovog njegovog čina proizaći nešto dobro, da će se taj gnjojni čir očistiti. Za sve te žrtve treba moliti. Majka Terezija je nakon jednog sastanka s biskupima i raznim poglavarima zajednica rekla kako je malo toga razumjela o čemu su govorili ali da je zaključila kako za njih treba puno moliti.

Vrh

PostPostano: Čet kol 13, 2026 21:41 

Policija ispituje sve...

Pitanje je jel policija uopće koga ispituje?! Do sad, nismo vidli nikakve dokaze da bilo tko koga ispitiva. :|

Adriana, tekst u Dijalogu je izašao nakon dugog "kuhanja" i promišljanja što napraviti...

Umjesto "kuhanja" pokaži ti nama dokaze. :roll:

Vrlo hrabro od autora da se odlučio izaći s konkretnim imenima. Vjerujem kako je svjestan da zato može snositi i određene posljedice jer svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, a nisam siguran da će svi protagonisti ove žalosne priče dobiti ono što zaslužuju pa će se na kraju možda i parničiti s njima zbog klevete. Nadam se da će iz ovog njegovog čina proizaći nešto dobro, da će se taj gnjojni čir očistiti. Za sve te žrtve treba moliti. Majka Terezija je nakon jednog sastanka s biskupima i raznim poglavarima zajednica rekla kako je malo toga razumjela o čemu su govorili ali da je zaključila kako za njih treba puno moliti.

Vidiš kako si upao u zamku Alena Fućaka i njegovog jataka. :roll: :roll: Sam kažeš, citiram;

Vjerujem kako je svjestan da zato može snositi i određene posljedice jer svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja..

I onda odma nakon toga, citiram;

Nadam se da će iz ovog njegovog čina proizaći nešto dobro, da će se taj gnjojni čir očistiti. Za sve te žrtve treba moliti.

Kako mi možemo znati da postoji gnjojni čir koji treba očistiti, i kako mi možemo znati da postoje žrtve?! Sve što za sada znamo, jest ono što su Alen Fućak i njegov jatak nadrobili. A pretpostavljam, da nečije pisanje bez ijednog dokaza, i nije neki dokaz. :roll: :roll:

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 06:47 

Još dva komentara vlč. Gorana Casalonge, donedavnog kancelara Riječke nadbiskupije, na aktualnu aferu:

https://izsrcamediterana.blogspot.com/2 ... ja-za.html

https://izsrcamediterana.blogspot.com/2 ... e-kao.html

"Skandal koji je buknuo u hrvatskim medijima nije još jedna neugodna epizoda koju bi Katolička Crkva u Hrvatskoj smjela preživjeti čekajući da se javnost umori, da naslovnice pronađu novu temu, a crkvene ustanove nastave živjeti po starom. Teško je da će to biti moguće - ovakvi događaji obično označavaju epohalne promjene.

...

Po mom skromnom sudu, riječ je o jednom od najvažnijih pitanja vjerodostojnosti i budućnosti Crkve u Hrvata."

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 11:17 

Tekstova je sve više, ovo je lavina koja se neće moći zaustaviti.

https://narod.hr/vjera-i-kultura/lavand ... avnom-sute

U Rijeci se pojavila inicijativa za molitvu, post i mise kao duhovnu potporu svećenicima.

"Svećenici su duhovno bogatstvo crkvene zajednice. Svakome je cilj postati svet, a svećenicima je nužno biti u ravnini s Gospodinom kako bi one koji su im povjereni vodili k vječnosti. Iz tog razloga njihove su kušnje velike i potrebna im je naša molitva. Ova inicijativa želi u ovom vremenu velikih kušnji pružiti duhovnu potporu našim crkvenim pastirima. Hvala svima koji se pridruže. Bb"

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 14:00 

Pitanje je jel policija uopće koga ispituje?! Do sad, nismo vidli nikakve dokaze da bilo tko koga ispitiva. :|

Umjesto "kuhanja" pokaži ti nama dokaze. :roll:

Vidiš kako si upao u zamku Alena Fućaka i njegovog jataka. :roll: :roll: Sam kažeš, citiram;

I onda odma nakon toga, citiram;

Kako mi možemo znati da postoji gnjojni čir koji treba očistiti, i kako mi možemo znati da postoje žrtve?! Sve što za sada znamo, jest ono što su Alen Fućak i njegov jatak nadrobili. A pretpostavljam, da nečije pisanje bez ijednog dokaza, i nije neki dokaz. :roll: :roll:

Je li ti to tvrdiš da nijedne novine ne bi smjele pisati o nijednom potencijalnom kaznenom djelu i nekom pojedincu dok se na sudu ne dokaže pravomoćnom presudom da je netko kriv??

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 16:04 

Je li ti to tvrdiš da nijedne novine ne bi smjele pisati o nijednom potencijalnom kaznenom djelu i nekom pojedincu dok se na sudu ne dokaže pravomoćnom presudom da je netko kriv??
Šta kaže zakon, smije li navoditi puno ime i prezme.

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 20:26 

Po zakonu se ne smiju navoditi puna imena i prezimena - to što se događa i mi čitamo, to je svojevrsni medijski reket, ucjenjivanje. Nikome još nije dokazana nikakva krivica.

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 20:55 

Po zakonu se ne smiju navoditi puna imena i prezimena - to što se događa i mi čitamo, to je svojevrsni medijski reket, ucjenjivanje. Nikome još nije dokazana nikakva krivica.

BRAVO!!! A zakon svakome treba biti svetinja.

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2026 23:37 

Ne postoji takav zakon. Ali mediji uglavnom navode inicijale kako bi izbjegli kasnije eventualne tužbe ako su tekstovi sročeni tako da optužuju nekoga. Ako autor teksta nije siguran u to sto piše riskira privatne tužbe.

Vrh

PostPostano: Sub kol 15, 2026 18:21 

Ne postoji takav zakon. Ali mediji uglavnom navode inicijale kako bi izbjegli kasnije eventualne tužbe ako su tekstovi sročeni tako da optužuju nekoga. Ako autor teksta nije siguran u to sto piše riskira privatne tužbe.

Jes ti prvanik. I ustav je zakon. Đe Hrki pobjego

Vrh

PostPostano: Ned kol 16, 2026 08:03 

Hrki jel svako nedužan dok se pravomoćnom presudom ne dokaže krivnja. Ajde odgovor Odma!

Vrh

PostPostano: Uto kol 18, 2026 14:22 

Svi koji imaju taj "cosa nostra" stav da treba šutjeti i pod svaku cijenu štitit instituciju, pročitajte ovaj tekst. Polako, izvažite ga, uzmite mu mjeru.
Blog piše svećenik.

https://izsrcamediterana.blogspot.com/2 ... -svoj.html

Koja je cijena laži? Svatko od involviranih bi si trebao moći odgovoriti na to pitanje. Jer mi se čini da cijena ne može biti veća. Ulog je ne samo život, nego i vječnost.

Vrh

PostPostano: Uto kol 18, 2026 16:08 

Blog piše svećenik.

Kako se zove taj svećenik?!

Vrh

PostPostano: Sri kol 19, 2026 11:33 

Svi koji imaju taj "cosa nostra" stav da treba šutjeti i pod svaku cijenu štitit instituciju, pročitajte ovaj tekst. Polako, izvažite ga, uzmite mu mjeru.
Blog piše svećenik.

https://izsrcamediterana.blogspot.com/2 ... -svoj.html

Koja je cijena laži? Svatko od involviranih bi si trebao moći odgovoriti na to pitanje. Jer mi se čini da cijena ne može biti veća. Ulog je ne samo život, nego i vječnost.

TKO piše taj blog? Ime i prezime?
Kad već moraš stavljati nekog drugog, kao da ne možeš svojim riječima?

I što bi trebalo, čistku na vrhu, do Pape? Ili i njega uključiti?
U svim se velikim tvorbama događaju slične stvari. I u velikim učeničkim domovima, sportskim savezima, školama, svugdje ima takvih ljudi. Dakako, treba to zlo počistiti, naročito jer bi katolička crkva po moralnim usursima trebala biti iznad svih. Neznam ni ja čemu zataškavanje ali traje desetljećima, nije nešto sad novo.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata