kalimero je napisao/la:
yes Tirsa, propagiram prave zivotne radne navike (udrobih, ali zna se koje su

)
upravo se vratih sa teme o ukidanju neradne nedjelje, pa trenutno sam malo
kad bi barem svi malo manje bili hedonisti i materijalisti, a vise zedjali za Puninom Zivota, bilo bi vise sretnijih ljudi.
(zvucim ko da bih mijenjala svijet

, e ne ide to bas.....)
ljubim, ljubim, nadam se, ne gubim

Čudno je to s nedjeljom, što god tko govorio meni nedjelja nije baš puno značila dok mi Gospodin nije počeo značiti. Nekako mi se čini da san puno godina prospavala u crkvi (i životu općenito), dok Bog nije odlučio da je vrime da me probudi. Kad sam počela poštovati Njega, počela san poštovati i Njegov dan.
Meni je to samo još jedna stvar koja mi dokazuje da sve počinje i završava u Gospodinu. Vjera se ne može živiti poštovanjem zakona i običaja. I ova današnja čitanja (a i Sneni ih se dotaka na toj temi), baš me nekako pitaju "čega s bojiš?", "čega se ljudi boje?", ako to svedem samo na banalno - tu glupu kupovinu nedjeljom, pa vidim ljude kako manijakalno kupuju. U čemu je problem, čega se ljudi boje, što za jedan dan bez kupovine će pomriti od gladi, što će se tako strašno dogoditi?
Nije problem u strukturama, problem je u pojedincu jer unutar sebe nema Boga. Vlasti su uvik iste bez obzira na političku opciju, da rad nedjeljom nikad nije ni ukinut, da je dopušten 0-24, dućani bi bili prazni da smo mi kršćani.
Eto toliko o ozbiljnom, a što se tiče radnih navika kod mene te još nisu dijagnosticirane, ja imam samo neradne

Što ono bijahu radne navike?