Pozdrav svima
Imam jedno ili možda više pitanja na temu kršćanskog hodanja i nadam se da mogu pitati na ovoj temi jer je najbliže onome što me recimo muči.
Katolkinja sam, vjernica i od Boga sam molila takvog dečka, i mislim da sam ga sada i dobila.
Prošli tjedna on je išao na neku vrstu duhovne obnove, gdje u tjedan dana u šutnji i razmišljanju bio sa Bogom i tamo je donio neke odluke, očistio se sumnji i svega što ga je mučilo, jer je u prošlosti jako griješio.
Između ostalog rekao je da ne želi sex prije braka, što je meni veoma drago, jer jednom sam pogriješila, pokajala se i za drugo djevičanstvo sam sada (mada znam da takvo što ne postoji, ali sam odlučila ne sagriješiti više).
Ali, sljedeća stvar koje se odriče je poljubac

! E sad ovako, vjernica sam, odgojena sam u pristojnoj katoličkoj obitelji, ali ne znam kako da se nosim s tim da ne poljubim osobu do koje mi je iznimno stalo, osobu s kojom započinjem nešto tako divno i lijepo.
Sve je sada svježe i vidim da ni njemu nije lako, jer teško je poljubiti nam se samo bratski, u obraz, ali sam mu obećala da ću pokušati, za nas, zbog nas! Iako... zar nije to preradikalno? Ne seksa neće biti i s tim sam savršeno u redu, ali molim vas pomozite mi... pa poljubac? Osobno, ja na poljubac gledam kao nešto čisto i veoma intimno i blisko, nešto čime ćemo jedno drugom pokazati na višoj razini koliko si značimo... zašto bi nešto tako predivno bilo preduvjet za grijeh??? Zašto?
I još jedna stvar, između ostalog, rekao je da je i dobio poziv od Boga da bude svećenik, mada nije siguran, jer oduvijek je htio biti otac i muž i iako se tek upoznajemo, on je ono što sam tražila od samog Boga, i mogu ga zamisliti kao brižnog muža i oca, tako da sam dodatno zbunjena, jer on želi vezu sa mnom, želi ulagati u naš odnos i izgrađivati ga, ali i postoji mogućnost da ode k Bogu služiti. Ne želim reći da mi to smeta, baš naprotiv, ako je to Božja volja, ali što ako se zaljubim!?
Nevjerojatno je ovo što mi/nam se događa, jer obadvoje smo tražili nešto i nekoga i sada kada to dobivamo, toliko smo zbunjeni cijelom situacijom. Ali lijepo nam je zajedno, i voljela bih da tako i ostane

Možete li mi vi kako pomoći ili dati neki savjet? Bila bih veoma zahvalna =)
Inače ja imam 22 godine, a on 21.