ruta je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
znam ljude koji žale za vremenima socijalizma zbog neradne nedjelje

Sa žalošću konstatiram da je onaj socijalizam, iako je u potpunosti odbacio kršćanski moral, ipak imao neki svoj moral i humanost. Naravno da ne žalim za time, ali sam krajem osamdesetih malo drugačije zamišljala slobodno i demokratsko društvo koje smo očekivali. Da mi je netko rekao da ćemo u svojoj slobodnoj i demokratskoj državi doživjeti da nam djeca gledaju reklame u kojoj se dva muškarca maze i ljube, sex i nasilje na TV u svako doba dana i večeri, ezoterijske seanse u dopodnevnim satima na dvije naše televizije, da će se štedjeti na rodiljama i djeci a financirati homoseksualne udruge i udruge ljubitelja napuštenih pasa i mačaka...složit će se oni malo stariji na ovom forumu da je sve nabrojano u socijalizmu bilo nezamislivo. Nedjeljom su dućani radili do 9 ili 10 ujutro samo da bi ljudi nabavili svježi kruh.
To Vam je demokratija, ali što kaže jedan pravoslavni teolog od demokratije do demonokratije je mala razlika...
Doduše, i Bog nas je stvorio slobodne. Ali dao nam je Hrista da ne biramo slobodu koja nam ,,nije na korist''. ,,Ne živim više ja nego živi u meni Hristos'' dok ga pustimo da živi u nama i mi ćemo biti živi i moći da mašemo rukama...