Evo i mene ljudi...
Pa da nastavimo ovu raspravicu. Hvala Giovi što si me uputio!
Ovako. neokatekumeni...
Za mene jedno grozno iskustvo. Nikad više, nikad više u tako nešto uć ili dat se nagovoriti. Već sam bio govorio da bi možda bilo najbolje sve zajednice na neki način uvest u red, u župnu zajednicu i da nijedna nebude veća i 'jača' od župne zajednice. Smatram da se može u sklopu župne zajednice organizirati druženja i nije istina da je to nemoguće, jer je previše ljudi. Danas su župne zajednice zapuštene!!! Uopće ih ni nema. Ja nemogu smatrati župnom zajednicom nedjeljno okupljanje na misu, to nije i nemože biti župna zajednica!U župi se treba raditi, ako postoji više zajednica, sa svima na jednakoj razini. Nemože se jedna zajednica veličati i imati 17 svojih podzajednica dok se na druge zajednice ni negleda. Ako postoji već par zajednica unutar župe, onda ih treba sve jednako vrednovat. Opet ću ponoviti jednu stvar.
Kiko... Pa tko je on? Neznam jeste li ikada imali priliku čuti ga ili vidjeti, jer ja jesam. Za mene je on tajkun koji nije imao šta raditi pa je počeo osnivat neke svoje 'puteve'... Njegov način izražavanja i njegovih katehista, ne samo da vrijeđa čovjeka nego i Boga! Može li se tako nešto nazvati dobrim ili pouzdanim? Smatram da nemože i nesmije! Bio sam na susretu u VŽ koji je bio prije par tjedana. (susret hrvatske katoličke mladeži). Jedini koji su se posebno sa svojim transparentima isticali su bili upravo neokatekumeni! Dok su sve zajednice i svi mladi išli sa svojim župama, oni su naravno kao više vrijedne zajednice išli odvojeno od svojih župa... Jedan me se događaj potpuno doimo na susretu. Pod propovijedi je zapadala kiša i trava je bila mokra. No po pretvorbom je većina mladih kleknula na tu mokru travu da se pokloni Gospodinu. Dok neokatekumeni na svojim misama ni ne kleče nego stoje.... Ima toga jako puno, ali nećemo sve u jedan post...