Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 21:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:01 

Citat:
Par kardinalnih pogrjeski ne mogu sakriti duh pisanja.

Da, vidite Dina koja ima izoštrenu Božansku vječnu perspektivu nije ispustila kao i mi da su prisutni duhovi također osobe. Dakle, taj pod različitim nickovima je neka osoba, samo ne više u tijelu.

Mislim da je sa Dinine strane došlo i do proširivanja teme izbjegavanjem odgovora za svoju vlastitu prozivku.
Pokušajmo ponovno. Dina je napisal da mi (neki) govorimo "nepošteno o drugima", a na moj upit da podrobnije objasni što je "nepošteno" skrenula je u pisanje o kršćanskoj ljubavi načelno: "Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti". - to je dodatna prozivka za bilo koga tko napiše bilo što kritično ili bilo što drugomu prigovori da taj nema ljubavi. A kad Dina nekome prigovori da je "nepošten" - to je još uvijek ljubav. Što sada tu misliti? Može li netko napisati kada već neće Dina?

Drugu stvar bih također vratio na početke i skroz je pojednostavio (uz sve opasnosti koje to nosi sa sobom) onako kako ja to vidim:

Mnoge nekatoličke, ako ne i većina, kršćanskih zajednica, s izuzetkom Pravoslavne Crkve, se razlikuju od KC na doktrinalnoj razini. Nauk je oduvijek bio važan i za svakodnevni život i za samo spasenje.
Zbog toga onima koji im prilaze ne mogu na njihova pitanja što ne valja s KC dati nikakvo kompromisno niti pomirljivo objašnjenje. Jednako je s njihovim vlastitim članovima, djecom i sl.
Zbog toga se UVIJEK njihova crkvenost (ono što Crkva je i radi) temelji na nekom većem ili manjem animozitetu prema KC, iskazanom otvorenije ili prikrivenije, perfidnije ili transparentnije. Zbog toga je KC UVIJEK od njih svih napadana. To je vrlo jednostavno - ne može postojati više Crkvi, već samo jedna. Oni napadanjem uvijek stoga "dokazuju" da su oni ta jedna jedina.
Kada pak katolici daju objašnjenja i obrane na te napade onda su oni u neljubavi. A kada ih se napada, proziva, potvara, iskrivljuje slika o njima, tada se nauk o bratskoj općeljudskoj ljubavi stavlja na hold.
Nama katolicima je važno zadržati shvaćanje da je Crkva jedna. Onaj koji priča o vrstama Crkvi, o denominacijama, već se na neki način priključio protestantskim kršćanskim sinkretizmima. Pa i osula se prava je Crkva samo jedna. Njeno jedinstvo još uvijek postoji. Ne treba ni misliti da treba sastavljati 'djelove' da bi ona opet bila valjana. Nikad se nisu osnovale razne vrste crkvi. Crkva je jedna, sveta, sveopća i apostolska.
Mene kod adventisa ne brine samo ta famozna subota, već i mnogi drugi važni elementi koji su se približili skoro do otpada ne samo od katoličkog, već i kršćanskog kao takvog. Oni kao da su neka zona između kršćana katolika i pravoslavaca i nečega što ima samo kršćansku glazuru a nekršćansko je kao mormoni i jehovci. Uostalom, ponovno i pomnije pročitajte Silasove postove i ne dajte se pod slatkaste prigovorčiće, sofizme, i skrupuliće o ljubavi.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:12 

Rio je napisao/la:
Citat:
to je jadno što se radi ovdje i koje laži se iznose....

Zato Izaija95 'rastura'. :wink:

Pa dođi malo na izaiju brate, tko ti brani....ili si tamo već bio...pa iznosi slobodno argumente i kaži što imaš....

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:15 

Rio je napisao/la:
Citat:
Par kardinalnih pogrjeski ne mogu sakriti duh pisanja.

Da, vidite Dina koja ima izoštrenu Božansku vječnu perspektivu nije ispustila kao i mi da su prisutni duhovi također osobe. Dakle, taj pod različitim nickovima je neka osoba, samo ne više u tijelu.

Mislim da je sa Dinine strane došlo i do proširivanja teme izbjegavanjem odgovora za svoju vlastitu prozivku.
Pokušajmo ponovno. Dina je napisal da mi (neki) govorimo "nepošteno o drugima", a na moj upit da podrobnije objasni što je "nepošteno" skrenula je u pisanje o kršćanskoj ljubavi načelno: "Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti". - to je dodatna prozivka za bilo koga tko napiše bilo što kritično ili bilo što drugomu prigovori da taj nema ljubavi. A kad Dina nekome prigovori da je "nepošten" - to je još uvijek ljubav. Što sada tu misliti? Može li netko napisati kada već neće Dina?

Drugu stvar bih također vratio na početke i skroz je pojednostavio (uz sve opasnosti koje to nosi sa sobom) onako kako ja to vidim:

Mnoge nekatoličke, ako ne i većina, kršćanskih zajednica, s izuzetkom Pravoslavne Crkve, se razlikuju od KC na doktrinalnoj razini. Nauk je oduvijek bio važan i za svakodnevni život i za samo spasenje.
Zbog toga onima koji im prilaze ne mogu na njihova pitanja što ne valja s KC dati nikakvo kompromisno niti pomirljivo objašnjenje. Jednako je s njihovim vlastitim članovima, djecom i sl.
Zbog toga se UVIJEK njihova crkvenost (ono što Crkva je i radi) temelji na nekom većem ili manjem animozitetu prema KC, iskazanom otvorenije ili prikrivenije, perfidnije ili transparentnije. Zbog toga je KC UVIJEK od njih svih napadana. To je vrlo jednostavno - ne može postojati više Crkvi, već samo jedna. Oni napadanjem uvijek stoga "dokazuju" da su oni ta jedna jedina.
Kada pak katolici daju objašnjenja i obrane na te napade onda su oni u neljubavi. A kada ih se napada, proziva, potvara, iskrivljuje slika o njima, tada se nauk o bratskoj općeljudskoj ljubavi stavlja na hold.
Nama katolicima je važno zadržati shvaćanje da je Crkva jedna. Onaj koji priča o vrstama Crkvi, o denominacijama, već se na neki način priključio protestantskim kršćanskim sinkretizmima. Pa i osula se prava je Crkva samo jedna. Njeno jedinstvo još uvijek postoji. Ne treba ni misliti da treba sastavljati 'djelove' da bi ona opet bila valjana. Nikad se nisu osnovale razne vrste crkvi. Crkva je jedna, sveta, sveopća i apostolska.
Mene kod adventisa ne brine samo ta famozna subota, već i mnogi drugi važni elementi koji su se približili skoro do otpada ne samo od katoličkog, već i kršćanskog kao takvog. Oni kao da su neka zona između kršćana katolika i pravoslavaca i nečega što ima samo kršćansku glazuru a nekršćansko je kao mormoni i jehovci. Uostalom, ponovno i pomnije pročitajte Silasove postove i ne dajte se pod slatkaste prigovorčiće, sofizme, i skrupuliće o ljubavi.

Rio,brate vjeruj sto hoces,ali dopusti drugome biti drugaciji.
Nemoj u svom grubom negiranju,negirati i postojanje drigih krscana i pritom govoriti,da nisu krscani.
To ti nekako dodje kao ovaj vic.
Ima jedan o violinistu kojeg zbog sumnjiva ponašanja optuže da je terorist pa završi na policijskom ispitivanju: „Za koga radiš?“ – „Za orkestar.“ „Kakvi su ti to papiri?“ – „Glazbeni.“ „Kakvi su to znakovi?“ – „Note.“ „Tko ti je to dao?“ – „Dirigent.“, „Tko je to napisao?“ – „Mozart.“ „Kojoj organizaciji pripada taj tvoj orkestar?“ – „Filharmoniji.“

Nakon što se ista pitanja još nekoliko puta izvrte, u jednom trenutku violinistu ponude da potpiše zapisnik u kojem piše da je priznao da pripada tajnoj špijunskoj grupi „orkestar“ kojom rukovodi nepoznati terorist poznat kao „dirigent“, da je uhvaćen kako nosi tajne spise pisane tajnim pismom zvane „note“, čiji je autor poznat pod ilegalnim imenom Mozart. Jedne noći bude ga i opet kažu: „Ajde priznaj, i Mozart je priznao!“
Citat:

Ha,ha,ha na ovo se mogu nasmijati,pa ja ti ne vjerujem u duhove,to ti pricaj onima koji ti vjeruju u duhove i njihova istjerivanja.
Mislim da cu ti slijedeci put donjeti s youtube jednu takvu scenu.
Uzivaj,ti ces pred Bogom odgovarati za sebe a i ja za sebe, i to je ono sto ce pokazati,koliko smo ispravno zivjeli svoju vjeru dragi Rio.
Moj ti je iskreni savjet,...budi strazar svoje vjere,ne gubi svoje vrijeme,na dokazivanju tudje vjere,Bog ima i udrugim torovima svoje vjerne djece.
Ono sto znam i zelim je da se mnogi spase....,,kao pjeska morskog'''po obecanju...,od svakog jezika i svakog plemena''
ne zelim ja cuvati rajska vrata,tko ce biti spasen a tko ne,priznacete to Pripada Preuzvisenom,prepravednom Ocu Nebeskom.

Zadnja izmjena: Dina; Pet pro 04, 2009 21:24; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:22 

Citat:
Kod tebe sve vrvi osnovama Silasove neosnovanosti

Čitaj malo prijašnje postove pa onda procijeni...

Jedna kratka opaska za ante, samo da znaš da zbog bezobrazluka i lažljivih rečenica trenutno ne odgovaram na nijedan tvoj post...upristoji se da normalno popričamo.

Citat:
čak i taj Worship nije adventist nego vaš čovjek, koji glumi adventistu koji vam namješta pitanja

Ajme!
Hajde mi molim te reci, zašto bih onda postavio pitanje o Lazaru, ako jasno vidiš da oni NEMAJU odgovor na to. S tim pitanjem cijela teologija o životu poslije smrti pada u vodu.

Citat:
Otkud tebi ideja da Worship nije adventist?

Možda nisam završio teologiju, ali adventist jesam, i jako dobro poznajem Bibliju.

Citat:
Uistinu ste stakleni i ovaj veliki glumac adventista

Reci nešto krivo kod mene rečeno što nije u skladu s teologijom adventista. Uz to, pogledaj odgovor koji sam dao Krizostomu.

Citat:
Upozoravam te da nisi iznijela nikakav dokaz da Worship ili bilo tko drugi glumi adventista

Hvala.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:24 

Citat:

Dina, sestro, možda i da predložimo državi da Sabor izglasa jedan semafor i drugu signalizaciju za tebe, jednu za mene, jednu za pentekostalce, jednu za mormone, itd?

Citat:
Nemoj u svom grubom negiranju,negirati i postojanje drigih krscana i pritom govoriti,da nisu krscani.

Ovo 'grubo' je već uvlačenje u priču koju sam maloprije podastrijeo. Čitajmo ponovno: Kada pak katolici daju objašnjenja i obrane na te napade onda su oni u neljubavi. A kada ih se napada, proziva, potvara, iskrivljuje slika o njima, tada se nauk o bratskoj općeljudskoj ljubavi stavlja na hold.

Drugi su kršćani svakako kršćani, štoviše kao što prof. Juraj Kolarić reče, 'među adventistima ima mnogo dobrih kršćana', no ne prošriju opet temu, pričasmo o Crkvi.

Vic je ok, al se ovdje ne uklapa.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:28 

Izgleda mi da Dina uvijek djeluje na jedan način i to na svim mnogobrojnim forumima na kojima djeluje. Prvo nekog optuži za pretvaranje onda ne da nikakve dokaze za to i pravi se da je žrtva.
Mislim preprozirno je to i neozbiljno. Isto tako u zadnjem slučaju postupa i Krizostom. A čemu to?

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:30 

Krizostom je napisao/la:
Rio je napisao/la:
Citat:

Pa dođi malo na izaiju brate, tko ti brani....ili si tamo već bio...pa iznosi slobodno argumente i kaži što imaš....

Što je ovo promocija jer je opao interes za interdenominacijski forum pod adventističkom kapom? Kao onda kad si pri uspostavi tog foruma najavljivao "veliki protestantsko katolički rat je počeo", stvarno vrhunski džirlo marketing samo fale džirlo djevojke. :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:38 

Rio je napisao/la:
Citat:

Dina, sestro, možda i da predložimo državi da Sabor izglasa jedan semafor i drugu signalizaciju za tebe, jednu za mene, jednu za pentekostalce, jednu za mormone, itd?

Citat:

Ovo 'grubo' je već uvlačenje u priču koju sam maloprije podastrijeo. Čitajmo ponovno: Kada pak katolici daju objašnjenja i obrane na te napade onda su oni u neljubavi. A kada ih se napada, proziva, potvara, iskrivljuje slika o njima, tada se nauk o bratskoj općeljudskoj ljubavi stavlja na hold.

Drugi su kršćani svakako kršćani, štoviše kao što prof. Juraj Kolarić reče, 'među adventistima ima mnogo dobrih kršćana', no ne prošriju opet temu, pričasmo o Crkvi.

Vic je ok, al se ovdje ne uklapa.

Ma nemamo mi sto preporucivati bilo kome.Jasno stoji u Bibliji tko ce se spasti,zar ja tebe trebam tjerati iz raja ili ti mene.Zar ces ti odlucivati o mom spasenju ili ja o tvom.Covjek mora OSOBNO upoznati Krista i to je to.
Ti i ja, imamo zadacu.....Matej 28.19 i 20

Selekcija pripada PRAVEDNOM BOGU.To sto cu ja lose pisati o tvojoj vjeri i ti o mojoj,nece niti tebe dovesti blize Bogu niti mene.
Jos stoji,,nece svatko koji mi govori Gospodine,Gospodine...uci u carstvo nebesko''ali zar ja smijem uzeti na sebe tu odgovornost i vrsiti selekciju,tko ce to biti,ja to nikad ne cinim.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 21:48 

Citat:
Izgleda mi da Dina uvijek djeluje na jedan način i to na svim mnogobrojnim forumima na kojima djeluje. Prvo nekog optuži za pretvaranje onda ne da nikakve dokaze za to i pravi se da je žrtva.
Mislim preprozirno je to i neozbiljno.

Vjerujte mi da sam ja malo bio na forumima. Osim vjerskih druge nisam ni posjetio. I uvijek se tamo negdje motala neka Dina.. Netko je čini mi se baš ovdje dao i neki link na nekoj adventističkoj stranici gdje je bio i lik gđe Dine. E sad, koliko se dalo vidjeti to je i neka već vremešnija gospođa (Dina nemojte se vrijeđati, to je samo opisna paralela prema većinom još uvijek nesrednjovječnoj populaciji Odgovora). A ako dobro predmnijevam da je gosođa Dina već i dugo kršćanka, mogućnost promjene ka boljem ponašanju je upitna ili teško moguća. Jer već se dobrano zapekla u svojim uvjerenjima i trajno usidrila u svojim postavkama. Klasična optužba o katoličkom idolopoklonstvu prema kipovima je mačji kašljić prema idolopoklonstva u stavovima.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 22:12 

Što je ovo promocija jer je opao interes za interdenominacijski forum pod adventističkom kapom? Kao onda kad si pri uspostavi tog foruma najavljivao "veliki protestantsko katolički rat je počeo", stvarno vrhunski džirlo marketing samo fale džirlo djevojke. :lol: :lol:[/quote]
O ,pa polako Barnaba,mislis ako si ti u niku I....malo neaktivan da je taj interdenominacijski forum stao,nije tako.Evo ti prvo statistike da se uvjeris da je taj forum uistinu interdenominacijski.
http://izaija95.lolb.com/crkva-f6/koje- ... +ste+vjere
A vidim ja ti dok na forumu ovdje nema posjetioca,odma dizes temu adventisti.
A sto se tice tima interdenominacijski,dobro ti je poznat,kako nisu svi adventisti,mislim da je jedan i neokatekumen,ali nije bitno,vrijeme iskristalizira stvari.A zar nije dobar ovaj redak....,,kako je lijepo i dobro,kad sva braca zive zajedno''

Citat:
Vjerujte mi da sam ja malo bio na forumima. Osim vjerskih druge nisam ni posjetio. I uvijek se tamo negdje motala neka Dina.. Netko je čini mi se baš ovdje dao i neki link na nekoj adventističkoj stranici gdje je bio i lik gđe Dine. E sad, koliko se dalo vidjeti to je i neka već vremešnija gospođa (Dina nemojte se vrijeđati, to je samo opisna paralela prema većinom još uvijek nesrednjovječnoj populaciji Odgovora). A ako dobro predmnijevam da je gosođa Dina već i dugo kršćanka, mogućnost promjene ka boljem ponašanju je upitna ili teško moguća. Jer već se dobrano zapekla u svojim uvjerenjima i trajno usidrila u svojim postavkama. Klasična optužba o katoličkom idolopoklonstvu prema kipovima je mačji kašljić prema idolopoklonstva u stavovima.

Ova definicija je samo preuzeta s drugog foruma,meni ti ne smetaju idolopoklonici,najvise sto mi smeta je ,zatvaranje raja pred nosom ljudima,hocu reci,neki veliki ,,sveci''uzimaju sebi slobodu to ciniti.Iako Bog ima jasnu definiciju tko ce se sve spasiti,i za koga je dao Sina Jedinoroca Ivan 3,16.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 22:15 

Rio je napisao/la:
Citat:
Mislim preprozirno je to i neozbiljno.

Ma to što je netko stariji ništa ne znači jer bi čovjek itekako trebao s godinama stjecati mudrost te više biti svjestan potrebe isprike ako se pogriješi ili neodrživosti nedokazanih optužbi.
No što reći?

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 22:16 

Citat:
Iako Bog ima jasnu definiciju tko ce se sve spasiti,i za koga je dao Sina Jedinoroca Ivan 3,16.

"A ženama osim ako se radi o Dini, na forumima zabranjujem poučavati" Sv. Pavao :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 03:23 

Dina je kalsična spamerica, kao i njen dragi. Žalili su mi se ljudi još na izaiji gdje sam dva puta baniran bez obrazloženja, prvi put bez da sam i jedan post napisao ne znam koliko dugo. I to ne katolici, već i protestanti. Ona i njen suprug šalju mi privatne poruke gdje me optužuju da sam se prodao, da sam jezuit, da sam psihički bolestan, da će me tužiti sudu, Crkvi...

I to sve zato što ne mogu odgovoriti:

1. Zašto je Ellen White lagala da je dobila viziju od Boga da je Yom Kipur pao 22.10. 1844. kada Yom Kipur nikad ne može pasti tako kasno, ni po rabinskom ni po sektaškom karaitskom kalendaru?

2. Zašto je Ellen White lagala da je Zemlja stara 6 000 godina?

3. Zašto je Ellen White lagala da će adventisti živi 1856. biti živi kada Isus dođe?

4. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Isus imao grešnu narav?

5. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Mihale Isus?

NARAVNO DA NA OVO NI JEDAN ADVENTIST, A NI SPAMERICA DINA NEĆE ODGOVORITI.

Što se tiče dine, evo što o njezinim demokratskim metodama kaže jedan forumaš sa forum.hr:

Citat:
to je sekta s najviše otvorenih foruma na netu, evo npr.

http://izaija95.lolbb.com

http://www.jovan316.com/forum/

http://www.adventisti-hk.hr/forum/

http://spasenje.heavenforum.com/

I sve bi bilo u redu da na svim forumima nije ista ekipa.
:rofl: :rofl: :rofl:

E da, ima neka Dina, frustrrirana baba, :azdaja: , ona je admin i moderator na svim forumima. Ako se njoj zamjeriš osjetit ćeš na svojoj koži svu dubinu kršćanskog nemilosrđa
:visi:

Napomena: ne spominjite im subotu jer to im je ahilova peta :zubo:

Dina brka lončiće, izaija bi trebao biti interdenominacijski forum, ovo je katolički forum, mi ovdje nismo dužni trpiti trolove, spamere, sektaše...

Zadnja izmjena: Silas; Sub pro 05, 2009 04:18; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 03:27 

Krizostom je napisao/la:
Rio je napisao/la:
Citat:

Mene ste tamo dva puta banirali, a dok sam pljucao po Katoličkoj crkvi, dotle ništa.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 03:29 

Rio je napisao/la:
Citat:

Na izaiji nitko odavno ne piše, pa su došli ovdje trolati...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata