Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 14:16

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Myrna Nazzour?
PostPostano: Uto vel 16, 2010 15:02 

Na youtube sam naletila na dokumentarac o toj djevojci, navodno vidjelici. Premda sam vrlo skepticna prema vidiocima naseg doba, ona mi se ucinila vjerodostojnom nakon sto sam pogledala film i poruku koju on nosi. Zanima me koji je sluzbeni stav Katolicke Crkve o njoj?
Na pocetku filma pise: "Imprimatur, Paulus Barkhash Catholic Bishop, Damascus" i jos puno imena svecenika.

Imprimatur? To znaci da je priznato od Crkve?

Evo link!
http://www.youtube.com/watch?v=uOx_xBSn1Rk

Hvala na odgovoru! :)

Vrh

PostPostano: Uto vel 16, 2010 21:41 

Hvala, Purple, na otvaranju ove teme… Ne tako davno i ja sam se htjela raspitati o Myrni iz Damaska, jer i na filmu i u knjizi vidljivo je da ima imprimatur ne samo biskupa čijoj biskupiji pripada, nego i biskupa drugih kršćanskih crkvi: sirijske katoličke, grkokatoličke, grčke i ruske pravoslavne i dr. (Mislim da je to vrijedno reći, jer se njena "misija" odnosi na veliki problem ujedinjenja istočnih i zapadnih Crkvi.)
Ali nisu ti imprimaturi najvažniji, ne bi oni puno značili kad njena osobnost, mističnost (stigme, ikona Majke Božje s posvetnim uljem) i kratke poruke kojima tumači svoje poslanje ne bi bili u ovom našem vremenu – neuobičajeni, a ta posebnost ipak privlači pozornost, ali ju i oštro razlikuje od „poplave vidioca“ koji u današnjem svijetu možda imaju veću reklamu, ali su im i poruke bezsadržajne… Eto, to je moj dojam. Originalnost koja bi mogla biti vrlo vjerodostojna…

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata