Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri sij 28, 2026 02:52

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Fatima
PostPostano: Sri pro 20, 2017 12:35 

Upravo čitam knjigu o Fatimi.Iznenadio me način na koji se Gospa obraćala vidjelici.Neki,za koje je molila ozdravljenje,ozdraviti će,a neki neće,"jer Bogu nisu dragi"...Zatim,Bog odlučuje hoće li biti rata...pa onda,Bog se ljuti...pa tu Bog izgleda kao neko biće,koje ima ljudske osobine,kao starozavjetni Bog,kojeg nikad nisam razumjela.Kad polemiziram sa nevjernicima,često čujem,da postoji Bog,kako bi dozvolio...svakojake gadne stvari koje se događaju,uvijek im odgovorim da su ljudi ti koji imaju slobodnu volju,oni stvaraju ratove itd.Sada mi ništa nije jasno,kako može Bog tako govoriti,to mi je..izgleda naivno.

Vrh

Naslov: Re: Fatima
PostPostano: Sri pro 20, 2017 16:06 

Upravo čitam knjigu o Fatimi.Iznenadio me način na koji se Gospa obraćala vidjelici.Neki,za koje je molila ozdravljenje,ozdraviti će,a neki neće,"jer Bogu nisu dragi"...Zatim,Bog odlučuje hoće li biti rata...pa onda,Bog se ljuti...pa tu Bog izgleda kao neko biće,koje ima ljudske osobine,kao starozavjetni Bog,kojeg nikad nisam razumjela.Kad polemiziram sa nevjernicima,često čujem,da postoji Bog,kako bi dozvolio...svakojake gadne stvari koje se događaju,uvijek im odgovorim da su ljudi ti koji imaju slobodnu volju,oni stvaraju ratove itd.Sada mi ništa nije jasno,kako može Bog tako govoriti,to mi je..izgleda naivno.

Bogu nije cilj kao većini ljudi isključivo tjelesno zdravlje. Bogu je cilj prvenstveno posvećenje svih duša. Neke duše Bog može posvetiti kroz tjelesno ozdravljenje a neke kroz mukotrpnu bolest. Bog proniče u dubinu svaku dušu, On zna najbolje puteve za svaku pojedinu dušu.
Bogu voli svaku pojedinu duša ali mu nisu dragi postupci i grijesi pojedinih duša. Bog može držati u bolesti pojedine duše da shvate svoju grešnost. isto tako Bog može držati u bolesti i svete duše da bi one za druge grešne duše iskupile grijehe. Kažem još jednom čovjeku nisu znani putovi Božji.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata