Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet kol 21, 2026 18:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 10, 2026 20:08 

Dakle, 'kome hoće, kako hoće, kada hoće i koliko hoće'. Ovo je teološko načelo Božjeg djelovanja.

Dakle, ne funkcionira: ja molim pa dobijem, kako neki pokušavaju i uvode druge u to.

Pretpostavka je proći određena poniženja da ne bi netko držao više do sebe no što treba (Rim 12,3,Ps 1,1)

Slažem se, ali sam Isus je naglašavao vjeru i povjerenje u snagu molitve: "Tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se..."

Mnogi traže: što je Božja volja za konkretan život? Jedno je sigurno: Bog želi naše posvećenje, da Ga upoznajemo, štujemo i ljubimo sve više...

Sve ostalo vremenito nije toliko važno i tu se možemo prevariti ako "Božju volju" pripisujemo nekim našim željama ili društvenim normama ili ljudskim obzirima.

Mislim da svatko od nas ima bar jedno iskustvo da smo molili za nešto što je izgledalo prividno kao dobro i Bog nam je tu molitvu uslišao, ali nam je i kroz rasplet događaja pokazao da nije to bilo najbolje dobro za nas - ali nam je pripustio radi rasta u vjeri i povjerenju.

Vrh

PostPostano: Uto kol 11, 2026 08:34 

Dakle, 'kome hoće, kako hoće, kada hoće i koliko hoće'. Ovo je teološko načelo Božjeg djelovanja.

Dakle, ne funkcionira: ja molim pa dobijem, kako neki pokušavaju i uvode druge u to.

Pretpostavka je proći određena poniženja da ne bi netko držao više do sebe no što treba (Rim 12,3,Ps 1,1)

Soren jes to ti ili te neko hakirao ili si izgubio moći :lol:
:lol:
Pa čovječe ti si vrhunski genijalac koji je u par rečenica dao dijagnozu čitavog foruma i njegovi članova a sad pišeš ovakve stvari :cry:

Želim da nam vrate pravog Sorena...

Nemoj da ti takve stvari mora govoriti neko poput mene koji nema ni 4 razreda osnovne :roll:

Vrh

PostPostano: Uto kol 11, 2026 15:43 

He he kad ne ide pokušavamo imitirati malog trola :oops: ...susramlje

Vrh

PostPostano: Uto kol 11, 2026 20:23 

Evo malo iz iskustva.
Biti će vam zanimljivo.

Dakle, susreo sam osobe - dvije - jednu sa darom istjerivanja đavola, drugu sa darom prodiranja u savjest u habitualnom smislu. Ovo je dakle izvanredno.

I kada se ovo uzme sa tvrdnjom LG da od darova ne treba očekivati velike plodove apostolata onda se potvrđuje dvostruka teza: 1. Tražiti Boga iznad svega
2.Zahtjevnost nasljedovanja Krista

Moglo bi se podrobnije ulaziti u to.

Što se tiče komentara. Ah kao da čovjek ovisi o pohvali ili kritici. Jao ako je tako. Drugo, Pismo na jednom mjestu kaže 'ti ispunjaš želje srca'. Dakle, u konačnici svrhu vjere: spasenje duše. Ali Bog ispunja i svakodnevne stvari npr. materijalne za koje ga i ne molimo. Dok druge pak, kaže Isus, ' odgađa'.

Vrh

PostPostano: Uto kol 11, 2026 20:34 

Evo malo iz iskustva.
Biti će vam zanimljivo.

Dakle, susreo sam osobe - dvije - jednu sa darom istjerivanja đavola, drugu sa darom prodiranja u savjest u habitualnom smislu. Ovo je dakle izvanredno.

I kada se ovo uzme sa tvrdnjom LG da od darova ne treba očekivati velike plodove apostolata onda se potvrđuje dvostruka teza: 1. Tražiti Boga iznad svega
2.Zahtjevnost nasljedovanja Krista

Moglo bi se podrobnije ulaziti u to.

Što se tiče komentara. Ah kao da čovjek ovisi o pohvali ili kritici. Jao ako je tako. Drugo, Pismo na jednom mjestu kaže 'ti ispunjaš želje srca'. Dakle, u konačnici svrhu vjere: spasenje duše. Ali Bog ispunja i svakodnevne stvari npr. materijalne za koje ga i ne molimo. Dok druge pak, kaže Isus, ' odgađa'.

Teško hvatam misao, te mogu pitati zašto Pavao kaže da težimo za uzvišenijim darovima i zašto je proroštvo najveći dar?

Vrh

PostPostano: Uto kol 11, 2026 21:53 

Još je Mojsije vapio: Eh kada bi sav narod bio proročki!
Po krštenju i jest. Trebao bi biti.
Zato što govorenje istine spašava, onoga koji govori, i one koji slušaju.

Tu se direktno ide na tzv ' obaranje utvrda'. Ovo svaki krštenik može činiti.
U obitelji, na poslu, na ulici.. Jednostavna proklamacija: Tko je kao Bog!

Kao i u svemu uvijek se može rasti. Ali samo je jedan put! Ljubav prema Bogu za kojega ne znamo ljubimo li ga. I evo vam testa: imaš li srca prihvatiti osobu koja te povrijedila da joj želiš spasenje?
Zato je to i jedini što kaže učitelj naroda odnosno 'najizvrsniji put'.
Zaželjeti, sve staviti na oltar, osobito najbliže koji su te povrijedili, prema kojima još postoji zamjeranje..

Jer 'nismo li u tvoje ime prorokovali, izgonili zloduhe...!' A niste li počeli drhtati.. Počnite poštovani

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata