|
Najteže su rane duhovne rane i ožiljci.
Kako one imaju različite uzroke i simptome, tako ima i različitih molitava za njihovo liječenje. Ovdje ponudjene molitve mogu te obnoviti i izliječiti. Ne radi se tu o čudesnom izlječenju kakva je činio Isus. Radi se o lječenju molitvama ("ljekovi" i "inekcije") koje može svatko iskušati na sebi. Svaka od ovdje ponudjenih molitava zapravo je riječ Božja iz Svetog pisma. U tim riječima leži, naime lijek i snaga za borbu protiv duhovne bolesti. "Molitva je razgovor s Bogom. Pripremiti se za molitvu, znači odlučiti da ćeš sada moliti.
ODVOJI SE OD SVEGA ŠTO TI SMETA... GLEDAJ U Boga, OBRATI SE NJEMU...
Nemoj samo misliti na molitvu nego na Boga. Svaka molitva mora te, sa svim tvojim ranama, voditi k Bogu, u njegovu prisutnost. Ako želiš biti izlječen, možeš i druge lječiti. Medjutim nikoga ne moraš obratiti ako ga ne možeš prihvatiti. Prvo mu moraš oprostiti, oprostiti tako da postaneš sasvim protočan, da Božja milost može protjecati kroz tebe drugima. Osnovno je načelo duhovnog lječenja da si s Bogom i s ljudima povezan u ljubavi.
"SVAKA JE MOLITVA LJEKOVITA SVAKA LJEČI TVOJU DUŠU, ALI NAJBOLJI LIJEK ZA SVE BOLESTI, SREDSTVO KOJIM PEREš SVOJU DUŠU JEST MOLITVA OČENAŠ." OČENAŠ
Ti možeš imati sve što ima trs - sve što ima Isus. I ti možeš postati svet. Možeš i druge obratiti time što će piti vino od grozđa koje na tebi raste, Tako će ih ispuniti Duh Sveti, ali samo po tebi. Vrlo je važno koliko možeš biti propustan. Želiš li da sokovi počnu strujiti od Isusa prema drugima po tebi? Isusovi sokovi - to je Duh Sveti. Duh Sveti je živa voda, kaže Isus. On je rijeka života, ON je život sam. Moli Očenaš da bi bio protočan. Tada Isus Krist moli u tebi. Uspostavi vezu s njim, "telefoniraj" mu. Reci :"OČE" On će ti odgovoriti: "Ti" I ti ćeš njemu reći: "Ti." Ti-ti linija je slobodna. Izaberi tada sljedeće br.: 1. PRIZNAJ SVOJE GRIJEHE (otpusti nam duge naše) 2. OPROSTI (kao što i mi otpuštamo) 3. ODRECI SE (ne uvedi nas u napast) 4. PRIHVATI CIJELI SVOJ ŽIVOT (izbavi nas od zla) Na mjestu gdje zapneš traži tako dugo dok ne nadješ uzrok zastoja. Pronadji grijeh tamo gdje se skriva. Inače ne možeš ići dalje u toj molitvi Kadkad si blokiran zbog neke sitnice. Teško ti je što tu molitvu ne moliš svaki dan. Kad se Očenaš tako moli, uvijek smo dobro, oslobodjeni smo tereta, poteškoća i problema. Promijenit ćeš se i možeš rasti u molitvi. Možeš rasti u darovima Duha Svetoga. Uvijek vrijedi ono isto: tek ako si sam zdrav, možeš drugima izmoliti ozdravljenje. Očenaš je preduvjet za tvoje zdravlje. Neka svaka molitva počne s njim. Svaka bi molitvena skupina na svakom susretu trebala uzeti taj lijek. Poslije ove četiri točke možeš razgovarati s Bogom, slaviti ga, zahvaljivati. Od njega možeš izmoliti sve što želiš. Reci mu jednom ukratko i knkretno što želiš i pričekaj-sekundu-dvije, možda i minutu, pet minuta ili pet dana, jedan tjedan. Čekaj-doći će. Ako Bog i oklijeva, dat će. Moli:"BUDI VOLJA TVOJA". Njegova je volja tvoj mir, tvoja sreća, tvoj život. Izmoli tada glasno Očenaš i propusti kroz srce svaku riječ.
U Boga GLEDATI
Ako se u molitvi želiš sabrati, ne misli na to što izgovaraš, nego na onoga s kim razgovaraš. Sjedni do njega i pozdravi ga od srca. Slušaj kako te Bog zove po imenu. To se čuje srcem. BOZE TI SU TU. GOSPODINE TI SI TU I JA SAM TU. Čini to tako dugo dok tvoja duša ne dobije vezu s Bogom. Sunčaj se tada na njegovom pogledu, odmaraj se, oporavljaj se, uživaj. Za to trebaš možda pet ili čak deset minuta svako jutro. Čini to tako dugo dok ne osjetiš radost i snagu.
PRIZNATI GRIJEHE
"Ako u svijetlosti hodamo, kao što je on u svjetlosti, imamo zajedništvo jedni s drugima, i krv Isusa, Sina Njegova, čisti nas od svakoga grijeha. Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama. Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je On i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. Reknemo li da nismo sgriješili, pravimo ga lašcem, i riječi njegove nema u nama" (1Iv1,7-10). Pogledaj gdje to sunčevo svjetlo ne dopire do tebe. Gdje su sjene, blokade, negativno u tebi? OČE, oprosti mi... kad god priznaješ svoj grijeh, pričekaj dok ne osjetiš da je nestao. Tako jedan, pa drugi i sve redom. Grijeh je neprijateljstvo s Bogom. Zamoli Boga da ti dade svjetla da možeš otkrivati svoje grijehe...
OPROSTITI
Oprosti svakome koga si sreo jučer ili koga ćeš sresti danas. Reci :"OČE, OPRAŠTAM TOM ČOVJEKU OD SRCA. PRIHVAĆAM SVAKOGA KOGA MI ŠALJEŠ." Navedi ih poimence. Bog je ljubav, i kad ne opraštaš, ostaješ u mržnji. Ljubav i mržnja ne mogu medjusobno razgovarati. Ako ne opraštaš, vezuješ se uz te ljude, vezuješ se uz grijeh, mržnju, đavla. Oprostiti znaci odvojiti se od njih. Ako se neprijatelju želiš osvetiti, oprosti mu. Tada je on u Božjim rukama. Ako ne oprostiš, izgubit ćeš se kao čovjek, a zadržat ćeš grijeh, razaranje i pakao u sebi, u drugom čovjeku i čitavom svijetu..
ODREĆI SE
Odreci se svega , kaže isus .To znači: nemoj biti navezan ni na što. Ako si vezan na zemlju, ljude i stvari, đavao, koji ima moć na zemlji, ima moć i nad tobom. Mnogo bogatstva i radosti može se podijeliti drugima ako se odričeš. I život si na zemlji dobio samo zato da ga možeš izgubiti. Ne živi se od zemlje, nego od ljubavi. Odreci se, znači vezati se na Boga. Budući da Bog ima sve, sve možeš dobit ako se vežeš uz Njega. Tada počinje zivot. Odreći se ne znači izgubiti, nego tisuću puta više primiti od Boga.
PRIHVATI KRIŽ
Pogledaj što te plaši, koje te brige danas tište. Pogledaj ih dobro i reci : "No,dobro, prihvatit ću ih, pa ako mi i ništa ne uspije i ako sve upropastim. "Naprosto sve pusti. Ne daj se uznemiriti. Prihvati i neuspjehe.” Tada ćeš biti slobodan. Ako prihvatiš što je negativno, onda ćeš to negativno pretvoriti u dobro. Kad god uzmeš križ, tvoj se križ povezuje s Isusovim križem i zlo biva pobijeđeno.
Pr.Tomislav Ivancic
_________________ "Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott
|