Nisam baš siguran u te teorije " duhovnih rana" ne u tom pretjeranoj verziji gdje se sve svodi na nekakvo liječenje i sl.
To mi više liči na psihičke probleme kojima se treba baviti psihijatri i psiholozi.
Više sam za klasični put a to su Biblija i crkveni oci i ispravno duhovno vodstvo dobrog duhovnika.
Potpuno razumijem, ali ljudi vjerojatno znaju zašto se odlučuju npr. radije za hagioterapeuta, nego za psihologa...
Iako sve najbolje mislim o psiholozima, kad čovjek osjeća recimo neku tešku ranu na dušu koja je povezana s osjećajem krivnje, savjesti, grijehom ili nemogućnošću ljubiti bližnje kako to Bog zapovijeda, ili jednostavno ne osjeća onu radost i mir koju Duh Sveti daje, onda možda bi teže otišao k psihologu, a prije hagioterapeutu (ako je u blizini).
Hagioterapija jest vrsta duhovnog vodstva vezana uz ime prof. Ivančića koji je svoja filozofsko-teološko-psihološka istraživanja objedinio pod tim imenom, kao što je Viktor Frankl "objedinio" svoja shvaćanja u logoterapiju...
Vidim da nekako suprotstavljaš "klasični put a to su Biblija i crkveni oci i ispravno duhovno vodstvo" hagioterapiji.
I ja sam u početku mislila tako.
Ali što više slušam i čitam Ivančićeve tekstove čini mi se da je to jedno te isto.