Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 18:05

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lis 28, 2025 18:59 

Papa jest državni poglavar, ali veliki imam Sveučilišta Al Azhar Ahmad Al-Tayyib to nije pa ti teza (kako je to bila neka državnička gesta) ne stoji jer bi trebao biti isti rang državnika.

Može li se to i smije li se to razdvajati?

Pa zašto ti nekako nisi sklon kompromisima s muslimanima?

Kao prvo nisi nam reka šta ta deklaracija kaže??, ako je po tebi jako bitna da "ocrni" papu.
I na postavljeno podpitanje da kažeš ukratko o njoj nisi dala odgovor???

Ja sam ti načelno odgovorio
Jer neki su npr. ranijem papi Ivanu Pavlu II. predbacivali što je u jednom posjetu u Aziji, poljubio Kuran

Ja vjerujem da i ti za I.P.II. misliš da je jedan od boljih papa zadnjih 50-60 godina,ili ne?
A eto ljubio je Kuran??
Po meni je on i dalje sveti papa i svetac, misliš li i ti to?
Ili po tebi nije jer je ljubio Kuran, lažnu objavu od lažnog proroka Muhameda!

Naravno da se mogu razdvajati te dvije papine funkcije...

Vrh

PostPostano: Uto lis 28, 2025 20:13 

hrki je napisao/la:
Kao prvo nisi nam reka šta ta deklaracija kaže??

Nisam stručnjak za to, ali možda nam Soren to može objasniti?

Vrh

PostPostano: Uto lis 28, 2025 23:40 

Tadašnji Pontifeks odgovorio je na upit o deklaraciji subratu, pomoćnom biskupu Kazahstana skolastičkim terminima aktivne i dopuštajuće volje Božje.

Uvijek je tu pitanje zašto te netko pita, ali i zašto netko odgovara.

Gore navedena razina je teološka i može biti potrebna radi javnosti, ovisi o procjeni.

Spomenuo bi još dvije razine. Duhovna. Osoba postaje učitelj. Ivan od Križa govori o takvima kao onima koji ti skidaju riječ sa usta. U prijevodu ni ne čitaju post.

Biblijska razina pozna stupnjevanje što i kada, kako i kome govoriti.

Vrh

PostPostano: Sri lis 29, 2025 12:53 

Nisam stručnjak za to, ali možda nam Soren to može objasniti?

Šta Soren ima objasniti?
Ti se pozivala na tu deklaraciju...reci ti šta ona govori i šta nam ti navedeći ju kao vrlo bitnu dalje želiš reći?

Osim toga šta sam to krivo rekao glede lažnog proroka, muslimanima Poslanika Muhameda kojeg doživljavaju kao da je Bog a ne lažni prorok ili poslanik?
Je li ti znaš koliko su akademici islama već derogirali službenih hadisa vezanih za Kuran?

Vrh

PostPostano: Čet lis 30, 2025 07:04 

Tadašnji Pontifeks odgovorio je na upit o deklaraciji subratu, pomoćnom biskupu Kazahstana skolastičkim terminima aktivne i dopuštajuće volje Božje.

Uvijek je tu pitanje zašto te netko pita, ali i zašto netko odgovara.

Gore navedena razina je teološka i može biti potrebna radi javnosti, ovisi o procjeni.

Spomenuo bi još dvije razine. Duhovna. Osoba postaje učitelj. Ivan od Križa govori o takvima kao onima koji ti skidaju riječ sa usta. U prijevodu ni ne čitaju post.

Biblijska razina pozna stupnjevanje što i kada, kako i kome govoriti.

Eto Hrki kako ti sada nije jasno kad ti to neko "stručan" objasni?
Meni nije jasno ni sada ni prije pa zato i ne odgovaram.
hrki je napisao/la:
Osim toga šta sam to krivo rekao glede lažnog proroka, muslimanima Poslanika Muhameda kojeg doživljavaju kao da je Bog a ne lažni prorok ili poslanik?

Gdje sam ja rekla da si nešto po tom pitanju rekao krivo?

Vrh

PostPostano: Čet lis 30, 2025 12:41 

Ja sam uvijek mislila da su muslimani daleko od prave vjere i na forumu hr žestoko polemizirala s njima. Oni su pak žestoko nastojali preobratiti me.
Nedavno sam slušala interview s jednim muslimanom i dodala ga na face jer mi se svidjelo kako govori i što radi (pomaže odbačenima, bolesnima i sl). Pa sam na njegovom faceu vidjela iste polemike kao i ovdje. Prebacuju nekom ajmo reć zlobne komentare, u stilu, zar vjera nije od tebe napravila boljeg čovjeka. Ali blaže nego ovdje. Pa mi je to dalo misliti. Ima i pozitivnih stvari. Daleko mi izgledaju jači u vjeri nego mlaki krčšćani. U zemljama gdje je islam nema parada ponosa, nema propagandnih homo filmova, nema golotinje. Oni ipak vjeruju donekle u Isusa i Mariju, za razliku od, npr židova. I konačno, mislim, zar bi Bog dopustio toliko velikoj populaciji zemljine kugle da vjeruju pogrešno? Neznam više što misliti. Ali nisam više onoliko ratoborna spram njih kao što sam bila.

Vrh

PostPostano: Čet lis 30, 2025 13:16 

Muslimani nemaju teleogalnu krepost vjere, a koja je dar Božji po sakramentu krštenja.

Dakle, ako netko misli da je dovoljan vjeronauk na razini osnovne škole, a Katekizam mu nije pored glave, neka počne čitati.

Tamo će naći sadržaj vjere. Produbiti znanje o sakramentima, Vjerovanju, molitvi Gospodnjoj i dalje.

Zatim,uključiti se u zajednice koje održavaju kateheze. To sve spada u doktrinalni dio vjere koji treba poznavati, živjeti.

A pisati po forumu pogrešno vezano uz KC u najmanju ruku je neodgovorno.

Kod vas ne mislim da je riječ o nesavladivom neznanju. Poučljivost je na tragu kreposnog raspoloženja.

Dopustite opasku.

Vrh

PostPostano: Čet lis 30, 2025 17:25 

Opet dociranje. Nije da me nešto pogađa ali...nema ovdje baš katolika, ono, u pravom smislu riječi :(

Vrh

PostPostano: Čet lis 30, 2025 20:28 

Trebalo bi, i jedno i drugo.

Vrh

PostPostano: Čet lis 30, 2025 21:59 

Što bi trebalo? Slušati predike i pametovanja :DD
Puno ima toga a vrlo malo Isusovog. Nema tu ljubavi, poniznosti, skromnosti, uvažavanja i cijenjenja drugog, ništa od onog što je Isus zagovarao. Samo isprazne floskule. Naravno, ni ja nisam ništa drugačija. Nema tu Duha Svetoga, kako smo puno puta primjetili, nijedan atesit ne bi pomislio na obraćenje čitajuć ovo. Jedina iznimka viz, za mene, ali zato ga i nema više. Da katolici. :((

Vrh

PostPostano: Čet lis 30, 2025 22:22 

Istina, nekada znamo biti brutalni jedni prema drugima, ali ovo u smislu što ti je netko bliži to brutalniji.

Ako te tješi tješi se mišlju da Bog ima razloge za to. Zna za to.
Mozda i dopušta tako da bi mu se povjerili u nemoći i boli, u iskrenosti i jadu, a tu je čovjek na koljenima.
A to i je, pasti na koljena: ne mogu više!? Bože!?

Uzmi me, predajem se..

I utjeha će doć.

Vrh

PostPostano: Pet lis 31, 2025 09:52 

Da si se slučajem rodio u islamskom svijetu, isto bi sve bilo, samo bi govorio o Alahu :;
Inače, nema ovo nikakve veze s time što si napisao, bliskost sa brutalnošću. Nismo si mi tu bliski, ne poznajemo se uopće.

Vrh

PostPostano: Pet lis 31, 2025 14:16 

To ti i pričam.
To što pišem je kamilica.

Dakle, ne sviđa mi se kako pišeš, pretpostavljam kao katolkinja, kao da najvažnija pitanja, a to je pitanje vjere, voda nosi.

Previše konfuzije koja ne priliči.

Vrh

PostPostano: Ned stu 02, 2025 11:18 

Što bi trebalo? Slušati predike i pametovanja :DD
Puno ima toga a vrlo malo Isusovog. Nema tu ljubavi, poniznosti, skromnosti, uvažavanja i cijenjenja drugog, ništa od onog što je Isus zagovarao. Samo isprazne floskule. Naravno, ni ja nisam ništa drugačija. Nema tu Duha Svetoga, kako smo puno puta primjetili, nijedan atesit ne bi pomislio na obraćenje čitajuć ovo. Jedina iznimka viz, za mene, ali zato ga i nema više. Da katolici. :((

A šta bi mi , pa i Soren trebao uraditi da bude po tvome ukusu?
Znači, mi smo svi ne-katolici,samo si ti i Viz katolik? :shock:

Vrh

PostPostano: Ned stu 02, 2025 11:30 

Nećete valjda početi prozivati Franjevački svjetovni red koji u ponedjeljak 27. listopada 2025. godine organizira Središnji međureligijski molitveni susret pod naslovom „Molimo za mir“ https://kaptol.ofs.hr/dan-duha-asiza-2025/ a na kojem sudjeluju i predstavnici Islamske zajednice u Hrvatskoj? Nekako vas je napustio duh Asiza?!

Ratovi i sukobi se događaju širom svijeta!
Moliti za mir moraju svi narodi svijeta, ljudi svih vjera
To nema veze s tim koja je vjera ispravna a koje ne

U ratovima širem svijeta sudjeluju mnogi muslimani...eto ti barem jedan razlog zašto se pozivaju i muslimani!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata