Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet srp 31, 2026 23:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 69 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Naslov: Re: bitno.net
PostPostano: Čet sij 09, 2020 16:27 

Umjesto da se dijelimo,bolje je uzgajati ono što nam je zajedničko...
Inače,u Međugorje vjerujem.Prvi sam put išla tamo u organizaciji svećenika.I puno svećenika vjeruje,a ni sv.Ivanu Pavlu nije bilo mrsko.

Vrh

PostPostano: Ned sij 19, 2020 22:25 

Umjesto da se dijelimo,bolje je uzgajati ono što nam je zajedničko...
Inače,u Međugorje vjerujem.Prvi sam put išla tamo u organizaciji svećenika.I puno svećenika vjeruje,a ni sv.Ivanu Pavlu nije bilo mrsko.

Mnogi su se slikali s Papom, npr. na nekoj audijenciji, pa odmah u komentar slike stavljali "da Papa njih priznaje i podržava", a Papa vjerojatno uopće nije ni bio upoznat s time tko su oni...

Vrh

PostPostano: Pon sij 20, 2020 12:32 

Neznam još stavljati linkove.No,možeš naći masu toga,dovoljno je ukucati Papa Ivan Pavao II i Međugorje.
Npr.Papa Mirjani Dragičević Soldo:Da nisam Papa,već bih bio u Međugorju i ispovjedao bih.
Mgsr.Maurillo Krieger,bivši biskup Florianopolisa(Brazil),pri odlasku u Međugorje,rekao mu je Papa:Molite za me u Međugorju.Kad ga je pitao,mogu li reći vidiocima da im šaljete svoj blagoslov,odgovorio je,da,da,i zagrlio me.
Predsjednik korejske biskupske konferencije msgr.Angelo Kim,rekao je Papi :Zahvaljujući Vama,Poljska je oslobođena od komunizma.
Papa je odgovorio : Nisam ja to učinio.To je djelo djevice Marije kako je obznanila u Fatimi i Međugorju.
I još puno toga.Još za njegova života čula sam za dosta izjava njegovih pozitivnih o Međugorju.

Vrh

PostPostano: Uto sij 21, 2020 22:19 

Neznam još stavljati linkove.No,možeš naći masu toga,dovoljno je ukucati Papa Ivan Pavao II i Međugorje.
Npr.Papa Mirjani Dragičević Soldo:Da nisam Papa,već bih bio u Međugorju i ispovjedao bih.
Mgsr.Maurillo Krieger,bivši biskup Florianopolisa(Brazil),pri odlasku u Međugorje,rekao mu je Papa:Molite za me u Međugorju.Kad ga je pitao,mogu li reći vidiocima da im šaljete svoj blagoslov,odgovorio je,da,da,i zagrlio me.
Predsjednik korejske biskupske konferencije msgr.Angelo Kim,rekao je Papi :Zahvaljujući Vama,Poljska je oslobođena od komunizma.
Papa je odgovorio : Nisam ja to učinio.To je djelo djevice Marije kako je obznanila u Fatimi i Međugorju.
I još puno toga.Još za njegova života čula sam za dosta izjava njegovih pozitivnih o Međugorju.

Sve te izjave (osobito onu prvu) uzeti s dozom zdravog razuma. Papa je bio dobro upoznat sa svime što se u Međugorju zbiva.

Vrh

PostPostano: Sri sij 22, 2020 12:14 

Da.Pa sjećam se i ja njegovih blagonaklonih izjava.Kažem ponovo,prvi sam put išla tamo u organizaciji svećenika naših župa.
Naišla sam jednom u knjižnici(dobro sakrivenu,nije baš bila "vidljiva")knjigu o Međugorju,bogato ilustriranu.Tamo su pojašnjene neke diskutabilne izjave i situacije.Voljela bih da sam je mogla zadržati.Danima nakon čitanja,osjećala sam se kao na "sedmom nebu" :)

Vrh

PostPostano: Ned sij 26, 2020 20:58 

Da, to sam pročitala već prije, stari članak i zanimljive opservacije...

Ne znam je li se u međuvremenu bitno.net promijenio na bolje (sad je drugi glavni urednik), a protestantizacija je zapravo iz niza razloga i propusta dosta duboko ušla u naš hrvatski vjernički svijet...

Vjerojatno većinom iz ekumenskih razloga rijetko tko se danas usuđuje definirati što je zapravo katoličko, a što protestantsko, i nekako ne vidim dobar put u prozivanju portala i televizija... razmišljam o tome kad bi barem portal vjeraidjela.com bavio se nekim ključnim temama (tek da bolje upoznamo svoju vjeru)... npr. zašto sve manje katolika vjeruje u stvarnu Isusovu prisutnost u euharistiji, zašto je Marija ipak toliko važna, je li Isus imao braće kao što piše u Bibliji i sl.

Vrh

PostPostano: Sri svi 01, 2024 06:20 

a protestantizacija je zapravo iz niza razloga i propusta dosta duboko ušla u naš hrvatski vjernički svijet...

Vjerojatno većinom iz ekumenskih razloga rijetko tko se danas usuđuje definirati što je zapravo katoličko, a što protestantsko, i nekako ne vidim dobar put u prozivanju portala i televizija... razmišljam o tome kad bi barem portal vjeraidjela.com bavio se nekim ključnim temama (tek da bolje upoznamo svoju vjeru)... npr. zašto sve manje katolika vjeruje u stvarnu Isusovu prisutnost u euharistiji, zašto je Marija ipak toliko važna, je li Isus imao braće kao što piše u Bibliji i sl.

S ovim se potpuno slažem. Tim mi je čudnije što se inače zalažeš za zabranu termina koji najbolje podržavaju pravovjerni katolički nauk, a u isto vrijeme najbolje opisuju heretičke protestantske zablude.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 12, 2026 14:21 

Izgleda kako postoji neki obračun između Narod.hr i Bitno.net portala.
Iv. prof. dr. sc. Anto Mikić, urednik katoličkog portala Bitno.net i zaposlenik Hrvatskog katoličkog sveučilišta, objavio je na svom privatnom Facebook profilu javnu objavu u kojoj je iznio tezu kako Luka Šarić i portal Narod.hr, snose odgovornost za prijetnje i neugodne komentare koje profesor prima zbog članka u kojem ga se spomenulo kao jednog od osnivača Akademije za politički razvoj (APR) koju financira USAID. Među osnivačima Akademije ističu se još zamjenica Tomislava Tomaševića – Danijela Dolenec (Možemo); te Tin Gazivoda, ‘detuđmanizator’ i član Otvorenog društva Georga Sorosa, bivši predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, zagovornik ljudskih i ‘LGBT’ prava. Uz njih, Akademiju su osnivali i Damir Jurić, Petra Goran i Branislav Bibić i Krunoslav Vidić. Sve to piše na https://narod.hr/kolumne-i-komentari/sa ... g_rewarded

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2026 21:12 

Izgleda kako postoji neki obračun između Narod.hr i Bitno.net portala.
Iv. prof. dr. sc. Anto Mikić, urednik katoličkog portala Bitno.net i zaposlenik Hrvatskog katoličkog sveučilišta, objavio je na svom privatnom Facebook profilu javnu objavu u kojoj je iznio tezu kako Luka Šarić i portal Narod.hr, snose odgovornost za prijetnje i neugodne komentare koje profesor prima zbog članka u kojem ga se spomenulo kao jednog od osnivača Akademije za politički razvoj (APR) koju financira USAID. Među osnivačima Akademije ističu se još zamjenica Tomislava Tomaševića – Danijela Dolenec (Možemo); te Tin Gazivoda, ‘detuđmanizator’ i član Otvorenog društva Georga Sorosa, bivši predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, zagovornik ljudskih i ‘LGBT’ prava. Uz njih, Akademiju su osnivali i Damir Jurić, Petra Goran i Branislav Bibić i Krunoslav Vidić. Sve to piše na https://narod.hr/kolumne-i-komentari/sa ... g_rewarded

Da su to obraćeni ljudi ne bi se obračunavali... Meni je uvijek žalosno vidjeti kad netko "u ime vjere" piše ružne komentare, prijeti drugima, huška ljude... Bitno.net je mislim puno čitaniji portal od Naroda, ali ipak je najčitaniji među njima HILP - Liturgija dana i to je dobro jer u evanđelju piše točno što je Isus rekao. :wink:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 69 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Vrijeme na UTC + 01:00 sata