Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri ožu 04, 2026 02:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hipodrom
PostPostano: Ned kol 31, 2025 15:59 

Sada idemo u osjetljivo područje.

'Oholost te tvoja sruši u Podzemlje, i buka tvojih harfa... ' Iz 14,11 Ovo mjesto se uzima kao Luciferov utjecaj na glazbu.
A to znači područje najveće obmane.

Sjećam se kako je Amorth javno prozivao biskupe što ne imenuju egzorciste. Ernetti mu je osporavao tu žestinu. A ovo je područje gdje svatko treba ići prema savjesti.
Iskustva dobrih egzorcista se razlikuju. No, vratimo se na stvar.

Riječ je o karizmatskom pokretu. Pristupiti ćemo kalibrirano, koliko je moguće.

Dakle, imamo đavolski utjecaj eksplicitan više ili manje. Sotonizam otvorenog tipa ili nekog samoobožavanja.

O implicitnom utjecaju navodim Restrepa u njegovoj vrijednoj knjizi Katolici i utjecaj novog doba. Uz sve zlokobno što se tamo može taksativno naći nalazi se i protestantizam pod New age.

Unaprijed se ograđujem od mogućih prigovora: Ali papa je priznao! Pape dijalogiziraju i sa islamom, a to čine radi šireg konteksta da ne dođe do oružanom sukoba. A prema onoj ' budite mudri kao zmije, bezazleni kao golubovi'. Tako pape dijalogiziraju sa protestantizmom, ali i sa svim crkvenim pokretima. Na biskupima i svećenicima je ulaz u specifičnosti.

Naše vijeće za nauk vjere izašlo je sa dokumentom o karizmatskom pokretu u kojem ističu dvojicu prof. Ivančića i fra Linića kao karizmatike. U Veritasu (google) mozete naći intervju sa prof. Ivančićem gdje govori o karizmatskom pokretu i zašto je išao svojim putem. Ovo zašto samo je spomenuo. Dakle, nije razglabao javno o tome. I ja ću stati što se toga tiče ovim putem.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 01, 2025 07:24 

Sada idemo u osjetljivo područje.

'Oholost te tvoja sruši u Podzemlje, i buka tvojih harfa... ' Iz 14,11 Ovo mjesto se uzima kao Luciferov utjecaj na glazbu.
A to znači područje najveće obmane.

Sjećam se kako je Amorth javno prozivao biskupe što ne imenuju egzorciste. Ernetti mu je osporavao tu žestinu. A ovo je područje gdje svatko treba ići prema savjesti.
Iskustva dobrih egzorcista se razlikuju. No, vratimo se na stvar.

Riječ je o karizmatskom pokretu. Pristupiti ćemo kalibrirano, koliko je moguće.

Dakle, imamo đavolski utjecaj eksplicitan više ili manje. Sotonizam otvorenog tipa ili nekog samoobožavanja.

O implicitnom utjecaju navodim Restrepa u njegovoj vrijednoj knjizi Katolici i utjecaj novog doba. Uz sve zlokobno što se tamo može taksativno naći nalazi se i protestantizam pod New age.

Unaprijed se ograđujem od mogućih prigovora: Ali papa je priznao! Pape dijalogiziraju i sa islamom, a to čine radi šireg konteksta da ne dođe do oružanom sukoba. A prema onoj ' budite mudri kao zmije, bezazleni kao golubovi'. Tako pape dijalogiziraju sa protestantizmom, ali i sa svim crkvenim pokretima. Na biskupima i svećenicima je ulaz u specifičnosti.

Naše vijeće za nauk vjere izašlo je sa dokumentom o karizmatskom pokretu u kojem ističu dvojicu prof. Ivančića i fra Linića kao karizmatike. U Veritasu (google) mozete naći intervju sa prof. Ivančićem gdje govori o karizmatskom pokretu i zašto je išao svojim putem. Ovo zašto samo je spomenuo. Dakle, nije razglabao javno o tome. I ja ću stati što se toga tiče ovim putem.

Što misliš.o.Pavoću...

Vrh

PostPostano: Pon ruj 01, 2025 09:39 

Ako mene pitaš, mi koji smo aktivni na ovom forumu, aktivni smo jer nemamo pametnijeg posla u životu.

Slažem se s tobom. I ovo je zapravo neka vrsta razbibrige, dok neki ljudi svoje slobodno vrijeme koriste primjerice za svoje hobije, mi ovdje mlatimo praznu slamu.
Ali unatoč tome, pomaci su jedva vidljivi. Oholost prika moj. To ti je gadna stvar. Borba do smrti.

Oholost je korjen svih grijeha i svi mi se borimo s tim, samo je pitanje koliko smo toga svjesni. I ta nesretna oholost je sveprisutna u našim životima kao neka sjena od koje ne možeš pobjeći.
Osjeti se naravno i na ovom forumu, gdje se pravimo pametni, drugima dociramo, razbacujemo se raznim frazama i mislimo da znamo više od svih svetih, crkvenih naučitelja, papa i teologa; i da su naše prosudbe i osjećaji važniji od nauka Crkve jer smo eto pročitali nekoliko knjiga, idemo redovito na misu i molimo se svakodnevno i to ne samo za ručak i laku noć. Najveća zabluda koju gajimo je kako smo mi branitelji vjere i kako će netko tko slučajno zaluta na ovaj forum u našim postovima otkriti neku skrivenu istinu koju ne može čuti na vjeronauku ili u propovijedi.
Sve je to nekako ljudski pa se čovjek niti ne uzbuđuje previše kada se oholost očituje, naravno uvijek pod krinkom nekog dobra, koje se skriva pod izlikom skrbi za dušu i život vječni drugoga.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 01, 2025 10:26 

Slažem se s tobom. I ovo je zapravo neka vrsta razbibrige, dok neki ljudi svoje slobodno vrijeme koriste primjerice za svoje hobije, mi ovdje mlatimo praznu slamu.

Borme ga mlatimo i mlatimo. :mrgreen: Ti Početnik nisi baš u tom krugu da cijele dane ovde visiš koliko mogu primjetiti. I Bogu hvala da nisi. Ali neki od nas, od 0-24! Lol. Mislim, žalosno nije lol. :| :? A se moreš složiti sa ovim, citiram;

Pa koji normalan i imalo ozbiljan čovjek, koji ima barem mrvu od života će ići nekom stranom tipu s "druge strane žice" objašnjavat o životu, Ukrajini, krepostima, vrlinama i manama, dogmama i Crkvenom raskolu, Mossadu, papi Leonu XIII., fašizmu i nacizmu, Francuskoj revoluciji... Ruku na srce, normalni ljudi to ne rade. Koga to ti meni moreš objasniti, ili, npr. ja tebi?!

Dečki moji! Borme hudo. To je sve samo ne normalno. Mi sami sebi nemeremo objasniti zake smo tak ispali kak smo ispali, a kamoli da nekom drugom objasniš "Bitku kod Waterlooa" ili "Nerede u Los Angelesu 1992.". O čemu mi ovde pričamo?! :|

Oholost je korjen svih grijeha i svi mi se borimo s tim, samo je pitanje koliko smo toga svjesni. I ta nesretna oholost je sveprisutna u našim životima kao neka sjena od koje ne možeš pobjeći. Osjeti se naravno i na ovom forumu, gdje se pravimo pametni, drugima dociramo, razbacujemo se raznim frazama i mislimo da znamo više od svih svetih, crkvenih naučitelja, papa i teologa; i da su naše prosudbe i osjećaji važniji od nauka Crkve jer smo eto pročitali nekoliko knjiga, idemo redovito na misu i molimo se svakodnevno i to ne samo za ručak i laku noć. Najveća zabluda koju gajimo je kako smo mi branitelji vjere i kako će netko tko slučajno zaluta na ovaj forum u našim postovima otkriti neku skrivenu istinu koju ne može čuti na vjeronauku ili u propovijedi. Sve je to nekako ljudski pa se čovjek niti ne uzbuđuje previše kada se oholost očituje, naravno uvijek pod krinkom nekog dobra, koje se skriva pod izlikom skrbi za dušu i život vječni drugoga.

Amen.

Kad sam napisao, citiram;

Ali unatoč tome, pomaci su jedva vidljivi.

Mislio sam u smislu, citiram;

O, kako je krhka ljudska narav, uvijek sklona na grijehe! Danas ispovijedaš svoje grijehe, a sutra nanovo počinješ ono što si ispovijedio. Sada odlučiš da ćeš se čuvati, a za koji čas radiš kao da nisi ništa odlučio. Imamo dakle razloga poniziti sami sebe i nikada ne misliti što veliko o sebi, jer smo tako krhki i nestalni. Vrlo brzo možemo izgubiti nemarnošću što smo mnogim trudom i konačno jedva stekli milošću. Što će još biti s nama na koncu kad smo tako rano postali mlitavi? Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Što se opet ponovno svodi na: oholost. Jer naša/moja oholost se nemere pomiriti sa time da smo takvi kakvi jesmo. Nikakvi. :|

E Početnik de da te pitam, je bilo smešno ono kad je Kopitar napisao Hrkiju, citiram;

Ovo je zabrinjavajuće Hrki, ja sam inače iz Vrapča ali mislim da i ti nisi daleko..

Borme hudo! Lol xDxD :lol: :mrgreen: Bar se malo nasmijemo.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 01, 2025 12:17 

A pitanje je i što se dobiva prosvjedom protiv LGBT slikovnica (koje ionako nisu popularne - ne radi li se tome samo dodatna reklama?)

Šutnja je prešutni pristanak, nakon koje agenda ide dalje.
Prošle godine su u vrtiće stigle slikovnice, i svi smo šutjeli.
Ove godine u OŠ ide zdravstveni odgoj koja uključuje i temu rodne ravnopravnosti. I tako korak po korak.
Zalud nam sve bitke ako dopustimo da nam djecu indoktriniraju.

A što je s polumilijunskim koncertom koji su pojedinci kompromitirali

Pojedinci ne mogu kompromitirati skup od pola miliona ljudi, to je jednostavno nepoštena misaona konstrukcija.
Očekivati da među pola miliona ljudi neće biti raznoraznih freakova, pa i provokatora, je potpuno nerealno.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 01, 2025 15:26 

Kopitar, generalno treba usvojiti stav sv Katarine Sijenske ( nije opcionalno) kako se odnositi prema svećenicima. O tome piše u Dijalogu.
Moliti, a nismo pozvani iznositi, komentirati, pogotovo ne zauzete svećenike.
Osim u nekim situacijama koje predviđa Kanonsko pravo.
Drugo, Bog svakome daje svećenike koji su mu bliži.
Ja navodim teolog, mistike i egzorciste, a to nije i ne mora biti svačiji put.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 01, 2025 15:38 

Vidim i neki taj defetizam. Sa bijedom treba ići pred Boga. Mislim, sv Faustina je bila vrtlar, vratarica. I to može biti prednost ukoliko po sebi ponizuje.
Forum je javna stvar. Treba biti odgovoran za riječ.
Ali, oprez, kako je rekao jedan sluga Božji: Oholost raste i kod napada na samog sebe.
Trebali bi sa sv. Pavlom koji sve ostavlja iza sebe, ne sudeći sebe, sud prepušta Bogu.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 01, 2025 19:19 
Administrator

Molim da se digne nivo rasprave, i da se onima koji žele raspravljati ne oduzima vrijeme ovakvim offtopic pisanjem.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Vrijeme na UTC + 01:00 sata