Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri sij 28, 2026 01:53

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub sij 04, 2025 22:36 

Mene samo čudi što ti nisi od njega čuo ni vidio to što ti pišeš o nato okultnoj oligarhiji, ali ga ipak podržavaš. Ništa više.

Ajde molim te ne izvrći svaku moju riječ isto kao i na temi rata u Ukrajini/rusiji!...svatko se od forumaša može vratiti na moje i tvoje upise i vidjeti šta je tko točno u riječ napisao!

ja spominjem rat u Ukrajini/rusiji a ti izvrćeš moje pisanje i spominješ o suradnji RH sa NATOm!
Hrvatska je u NATO savezu i naravno da mora biti lojalna nato savezu kako kaže Jonjić
Jonjić u programu ništa ne govori o direktnom vojnom i još jačem angažmanu u ratu u ukrajini o kojem sam ja govorio!!
Zato ženo budi korektna i odgovaraj na ono o čemu pišem a ne da stalno izvrćeš moje riječi, insinuiraš, daješ poluinformacije!!
jONJIĆ SE NIJE izjašnjvao u vezi prelaska crvene crte u ratu u Ukrajini/rusiji, o ratu u ukrajini/rusiji o kojem ja pričam...a ja sam to spominjao na ovoj temi i na ranijoj temi o ratu u Ukrajini...više puta!...pričao sam o eskalaciji rata u u/r od strane NATO/EU, a nisam pričao treba li Hrvatska ostati u NATOu!!

Na toj temi svi mogu vidjeti o čemu sam pisao, a i ti vrlo dobro znaš jer si se skoro jedina suprostavljala mojim stavovima
Na toj temi si stalno podmetala da sam ja rusofil i srbofil, da sam protiv ukrajine isl.!??
Više puta sam rekao i ti dobro znaš ( ALI KADA NEMAŠ ARGUMENATA ONDA IZVRĆEŠ NEČIJE TVRDNJE, INSINUIRAŠ ITD) da ne želim da EU/NATO priješe crvene granice u proksi ratu sa ukrajinom i da se cijela europa uvuče u još krvaviji i već rat sa Rusijom!
Govorio sam i o mogućnosti da na stotine raketa iz rusije doleti u EU pa i u RH ....postoji mogućnost i nuklearnog rata !
RH i EU potpomažu ukrajinu, mi smo poslali humanitarne i vojne opreme u vrijednosti cca 250 mil.eura, ne šaljemo vojnike i instruktore...i na tome treba ostati...ne uvlačiti se slanjem ljudi i prelaskom crvenih linija preko kojih rusi neće prijeći samo tako
Za europu i njenu politiku se kaže da je stara kurva...u ćitavom svijetu su bila 2 svjetska rata...nažalost oba svjetska rata su bila u doslovno cijeloj europi...na u aziji, africi, amerikama ili australiji
Ukrajina nije članica NATO saveza!...nerazumno je europu uvlačiti u 3. Veliki rat radi ukrajine!,posebice jer NATO nema formalne obveze ulaziti u direktni rat sa Rusijom!!...Ukrajina nije članica nato saveza.

Šta ti ženo hoćeš??...hoćeš li da opet u europi izbije svjetski rat?!!...pored svih žarišta u svijetu, zar europa opet mora doživjeti veliki svjetski rat!!?

Ovakvi drukeri i nerazumni ljudi poput tebe bez problema nas mogu uvući u 3.svjetski rat u europi.Taj rat bi se vodio sa tisućama raketa prema europi...ne bi rusi slali žive ljude ( jer ne mogu doći ni do rijeke Dnjepar sa vojnicima, kamoli do većine EU!!), NEGO BI RUSI NA EUROPU SLALI RAKETE!!...na kraju moguće i nuklearne
Je li ti to želiš??
ne pričam uopće da li RH treba ostati u NATO paktu kako ti insinuiraš i podmećeš u ovoj temi i citiraš Jonjićev program!

Vrh

PostPostano: Ned sij 05, 2025 08:11 

hrki je napisao/la:
Na toj temi svi mogu vidjeti o čemu sam pisao, a i ti vrlo dobro znaš jer si se skoro jedina suprostavljala mojim stavovima

Slažem se neka slobodno pročitaju, ali ne razumijem zašto sad i ovu temu trolaš s velikosrpskom i ruskom propagandom kad je ovo tema o glasovanju?
Znači ti ćeš u drugom krugu glasovati za Milanovića jer je on na crti tvojih stavova o ruskoj agresiji?

Vrh

PostPostano: Ned sij 05, 2025 11:05 

Slažem se neka slobodno pročitaju, ali ne razumijem zašto sad i ovu temu trolaš s velikosrpskom i ruskom propagandom kad je ovo tema o glasovanju?
Znači ti ćeš u drugom krugu glasovati za Milanovića jer je on na crti tvojih stavova o ruskoj agresiji?

Zato što ti insinuiraš ...čudiš se da sam za Jonjića ?
Indirektno insinuiraš, podvaljuješ stvari u svome komentaru spram mene i indirektno podvaljuješ da je Jonjić po tebi kao za eskalaciju rata u U/r i za ono što radi OKULTNA OLIGARHIJA
Jonjić je bio medijski izoliran i ne znamo eksplicite šta je rekao u vezi dalljnje eskalacije rata u u/r. i još jačeg angažmana nata u tom krvavom ratu koji traje večć skoro 3 godine!..barem nismo mogli vidjeti ako je i rekao nešto u vezi toga!
Ja vjerujem da u vezi okultne oligarhije i NATO sve većeg angažmana u ratu misli nešto kao i ja, odnosno da nije za slanje NATO pa time i naših vojnika ili instruktora u rat u ukarjinu!
Svaki desničar ( a ti se gradiš da jesi) i svaki normalan čovjek bi se trebao boriti da Hrvatska ne ide grlom u jagode i da se ne prsi biti u prvim redovima angažmana NATA/EU u ratu u ukrajini/rusiji
Mi smo među prvih 10 država u svijetu koja je u sredstvima dala pomoć u ukrajini i mi se više nikome ne moramo još dodatno pokazivati i dokazivati! Znači mi smo dovoljno dali , u postotku više negoli npr. velika Njemačka

Vidjeli smo kako nam je dron ( a tako JE MOGLA BITI I RAKETA ILI RAKETE!) PALA USRED ZAGREBA, deset metara od studentskih paviljona!! Šta je NATO protuzračna obrana iznad rumunjske, mađarske i hrbatske učinila da dron ( ili raketa) padne usred glavnog grada Hrvatske!??
Ništa, jedno veliko ništa...da je dron bio napunjen eksplozivom ili da je dron pao 15 metara sjevernije bilo bi mrtvih studenata!!
Da ne govorimo da je umjesto drona bila jača raketa koliko bi mladih života poginulo u Zagrebu!...osim toga mnogi kažu da je dron ispalila Ukrajina a ne rusija!Zato se o nalazu komisije ništa ni ne piše!
I šta je taj vrli NATO učinio da zaštiti hrvatsku kao članicu nata!???...jedno veliko ništa!
TAKO BI SUTRA AKO NATO POŠALJE VOJNIKE U RAT ILI RAT JOŠ VIŠE ESKALIRA, I DA POČMU RAKETE LETJETI PO HRVATSKOJ, NATO PAKT VRLO MALI ILI SKORO NIŠTA UČINIO DA ZAŠTITI RH!

Osim toga , uzmimo hipotetski da je Jonjić za eskalaciju rata i još veći angažnam RH u ratu ( vjerujem da nije, ali recimo samo radi rasprave da je)
Ti mene onda pitaš kako ja mogu biti za Jonjića
Pa naravno da mogu...je li ja mogu biti za nekoga ako se s njim slažem u 98% stvari,a ne slažem se u 2%??!Šta je tu čudno?
Čemu uopće postavljanje takvih pitanja??
Hoćeš reći da ti na izborima glasaš samo za nekoga tko se 100% podudara sa tvojim mišljenjem? Po tome ispada da ti ne glasaš za nikoga!
Naravno , svi smo vidjeli kako ti krivo rezoniraš, kako je kod tebe sve crno bijelo, kako inputiraš forumašima da su rekli nešto što nisu rekli isl., kako ti krivo donosiš zaključke u vezi nekih forumaša jer se ne slažu 100% sa tvojim mišljenjem,pa ih onda kao paranoik pratiš na temama i progoniš i seciraš, uhvatiš se nekog forumaša i cijediš ga danima kao komarca??
jesi li ti svjesna kako često krivo generaliziraš i donosiš zaključke!??
Evo u zadnjem postu meni opet podmećeš velikosrpske i velikoruske stavove...prije si na nekim temama spominjala da li sam ja srbin i četnik?!
JESI LI TI SVJESNA KAKVE NEBULOZE PIŠEŠ I KAKO ČESTO DONOSIŠ KRIVE I DALEKOSEŽNE ZAKLJUČKE O NEKOME?!

Vrh

PostPostano: Ned sij 05, 2025 12:53 

Malo si se pogubio Hrki ne moraš se ljutiti i napadati me jer sam ti pokazala koliko su ti proruski stavovi bliski Milanovićevim. On je tvoj idealni kandidat, a ne Jonjić koji ne spominje anglosaksonsku oligarhiju.

Vrh

PostPostano: Pon sij 06, 2025 12:25 

Malo si se pogubio Hrki ne moraš se ljutiti i napadati me jer sam ti pokazala koliko su ti proruski stavovi bliski Milanovićevim. On je tvoj idealni kandidat, a ne Jonjić koji ne spominje anglosaksonsku oligarhiju.

Nisi ti pokazala ništa osim gomila neznanja na nekim temama i gomile bezobrazluka...imputiraš i insinuiraš masu stvari prema mnogim forumašima
Zadnjeg koga si uhvatila na zub i pratiš ga poput paranoika na svim temama je Pints...inače, skroz korektan forumaš!

Ne dao Bog da ti vodiš neku udrugu ili da si u vodstvu neke stranke! :oo
Ti iz sitnica stalno stvaraš konflikt, svađu, nered...paranoično uzimaš nekoga na zub i napadaš bez razloga!
Jao , veliki jao onoj udruzi ili stranci koju bi ti vodila ili bila u užem vodstvu
Nepotrebno bi stvorila struje, rascjepe u stranci....a da o svađama i tinjajućim animozitetima i mržnji ne govorim :?
Skuliraj se jer ovo što ti radiš je čista destrukcija i toksikologija

Vrh

PostPostano: Pon sij 06, 2025 13:46 

Nisam ja kriva što su ti stavovi isti kao u Zorana Mianovića pa radiš relativiziranje temelja kršćanske demokracije, a to vodi u dekadenciju poput one u Italiji 1970-ih (i nakon toga).

Vrh

PostPostano: Čet sij 09, 2025 20:07 
Administrator

Biskupi su nas pozvali da izađemo na izbore, naglasivši:
"Kao vjernici i građani pozvani smo stoga poduprijeti programe onih predsjedničkih kandidata koji promiču kulturu života, zauzimaju se za dostojanstvo žene i majke, djece i starijih osoba, štite obitelj utemeljenu na braku kao zajednici muškarca i žene, dosljedno poštuju vjersku slobodu, slobodan izbor vjerskog odgoja i pravo na priziv savjesti protiv zakona koji prisiljava na djelovanje protivno zahtjevima moralnoga reda koji štiti ljudski život od začeća do naravne smrti."
"Pozivamo vjernike i druge građane da ne podlegnu napasti ravnodušnosti i malodušja koje se nerijetko očituje tijekom izbora. Jer, ne izlazeći na glasovanje, mi drugima prepuštamo da odlučuju u naše ime o budućnosti hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske. "

Kako bi se informirao što o tome misle kandidati, izdvojio sam njihove stavove sa sučeljavanja, prvo pitanje je bilo o rodnoj ideologiji.
Primorcu je zabrinjavajuće "što je Zoran Milanović u partnerstvu sa svojim prijateljima iz Možemo i Zagreba. Tijekom dodjele darova, tijekom Svetog Nikole, oni su imali kategoriju gdje otac i majka više ne postoje, nego roditelj 1 i 2. To nije moja Hrvatska(...)Ja smatram da je tradicionalna obitelj primarno okruženje u Hrvatskoj. Ali opet kažem, otvoreni smo. Mi se moramo zalagati za očuvanje naše kulturne tradicije i svega. Ali vrlo jasno definirana je takva ideologija. (...)Ne može biti edukacijska ući u škole i u pravne segmente Hrvatske"

Milanović je odgovorio da za njega nema rodne ideologije, samo rodni studiji: "Dakle, rodna studija, o tome se radi. Nema ideologije. Moji prijatelji iz Možemo, pa imam tamo neke prijatelje, ali u principu me kritiziraju dosta.(...) Ne, rodne studije su program na fakultetu. Je li jasno?"

Drugo pitanje je bilo o pitanju pobačaja i prizivu savjesti.
Milanović je bahato rekao kako je dobio većinu hrvatskih glasova prije pet godina i dobit će ih opet, uz isti svjetonazor: "Jedna od poruka je bila: Žena ima pravo na izbor. I što tu nije jasno? To je moj odgovor. A što se tiče priziva savjesti, njega shvaćam i prihvaćam. (...) ali - država mora osigurati uslugu onim ženama koje u teškoj situaciji donose neželjenu i nesretnu odluku."

Primorac je odgovorio: "Kad govorimo o pobačaju, za mene život počinje prirodnim začećem i završava prirodnom smrću. (...)Vijeće Europe i Europska unija su vrlo jasno definirali priziv savjesti i Hrvatska ga je kao takvog prihvatila. Naravno, tu treba voditi računa o tome da zdravlje i život žene u niti jednom trenutku ne smiju biti ugroženi. I tu priča zapravo staje. Ja bih želio da demografska politika koju mi radimo osvijesti ljude i da kad god je moguće učinimo da se ta nova bića, djeca, da se što god je češće moguće - spašavaju."

Zatim je postavljeno pitanje o uvođenju eutanazije.
Primorac je izjavio: "Kao liječnik cijeli život se borim za život i tako će biti. I učinit ću sve, medicina čini ogromni iskorak. Mi danas ulazimo u jedno potpuno novo poglavlje personalizirane medicine gdje mi možemo analizom genoma, glikana, proteina i sl. epigenomike predvidjeti kakav će biti tijek bolesti. Dakle, apsolutno se sve mijenja u medicini i svaki dan kad produžite čovjeku život, nova je šansa da on živi. (...) hoće li Hrvatska donijeti referendum, to je pitanje hrvatskog čovjeka. Ja ću uvijek biti onaj koji će se boriti za život kad god to bude moguće. I to je jednostavno moja struka, to je moja Hipokratova zakletva".

Milanović je komentirao: "Ima puno slučajeva u kojima ljudi u našim godinama, neki slavni znanstvenici kao gospodin Primorac, neki protuhe kao ja, ali ljudi, dakle, odlukom svoje rodbine, bez adekvatnog slučaja, sistema nadzora, vidio sam puno case studies, naprosto odluče više ne živjeti. Ja nemam tu Božju hrabrost da to uzmem u svoje ruke."

U vezi tema koje su naglasili biskupi i promicanja kulture života jasno je da Milanovićeve stavove katolik ne može ni na koji način podržavati. Druga stvar je tko zapravo sluša svoje biskupe?

Vrh

PostPostano: Čet sij 09, 2025 20:53 

Izaći ću i prekrižiti listić, to je moj izbor. Niti jedan od kandidata, odnosno političkih opcija koje stoje iza njih, ne podupiru niti se drže kršćanskih načela po mojem sudu.

Vrh

PostPostano: Pet sij 10, 2025 10:29 

Izaći ću i prekrižiti listić, to je moj izbor. Niti jedan od kandidata, odnosno političkih opcija koje stoje iza njih, ne podupiru niti se drže kršćanskih načela po mojem sudu.

Slažem se s tobom, ali mislim da je moralno ispravnije da umjesto prekriženog listića biraš manje zlo.

Vrh

PostPostano: Pet sij 10, 2025 11:17 

Slažem se s tobom, ali mislim da je moralno ispravnije da umjesto prekriženog listića biraš manje zlo.

Možda kada bi bilo jasno koje zlo od ta dva je manje.
Lako je pričati, političari uvijek pričaju puno, pogotovo prije izbora.

Treba pogledati političku povijest Hrvatske posljednjih 25 godina i upitati se tko je donosio zakone u skladu sa lijevoliberalnom woke ideologijom.
Tko je uveo Istanbulsku konvenciju (uz drugarski pljesak cijelog SDPa), tko je ukinuo Kunu, tko je ukinuo kvote za strane radnike, tko dozvoljava policiji da lijevi ekstremisti već dvije godine maltretiraju molitelje po trgovima? Je li manje zlo onaj tko samo priča ili onaj tko priča jedno a u stvarnosti radi drugo?

Vrh

PostPostano: Pet sij 10, 2025 17:49 

Ti i Hrki pomažete Milanoviću jer dijelite s njim proruske stavove, ali ne moraju vjernici tako ne glasovati

Vrh

PostPostano: Sub sij 11, 2025 14:23 

Ti i Hrki pomažete Milanoviću jer dijelite s njim proruske stavove, ali ne moraju vjernici tako ne glasovati

Nemoj mi sada slomiti srce, pa nećeš valjda glasati za HDZ nakon što su uveli Istanbulsku?!?

Vrh

PostPostano: Pon sij 13, 2025 17:10 

Jest da izlaznost nije neka ali gdje su ti vjernici?
Čak i ja sam se natjerala izaći i glasovati za manje zlo ali niškoristi. Crvendaći likuju.
A GDJE SU TI VJERNICI :oo
Ovo kao da je Plenković namjerno stavio da rasturi do kraja.

Vrh

PostPostano: Sri sij 15, 2025 07:30 

https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/ ... ednika-rh/

Čestitka nadbiskupa Kutleše Milanoviću na ponovnom izboru za predsjednika.

Vrh

PostPostano: Sri sij 15, 2025 13:37 

https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/cestitka-nadbiskupa-kutlese-zoranu-milanovicu-na-ponovnom-izboru-za-predsjednika-rh/

Čestitka nadbiskupa Kutleše Milanoviću na ponovnom izboru za predsjednika.

Za razliku od HDZ klike, nadbiskup je pokazao da je kulturan čovjek i da sa dignitetom obavlja povjerenu mu dužnost.
Moram priznati da mi se sve više sviđa, imam osjećaj da je hrvatska Crkva opet dobila jednog velikog pastira.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata