Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub lis 05, 2024 16:14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ruj 08, 2023 11:59 

Što se ima tu razumijeti?
Znala sam i prije osnove svoje vjere, a otkad sam se posvetila tome i počela redovno ići u crkvu, proučila sam pomno sve što me zanimalo. Tako da o misi znam poprilično, tj. više nego neki prosječni vjernik. Jer ima ih puno, koji po primanju pričesti, kleknu prema oltaru iza svećenika, iako je čak svećenik jednom na misi ukazao na besmislenost tog postupka. Kao i druge stvari, neću o tome, već sam pisala.
Evo, citirati ću te: "U katoličanstvu ne postoji liberalnije ili konzervativnije, već ono što je katoličko ili ono što nije.".
Naravno da postoji liberalnije i konzervativnije, kao u svemu, ali to nije big deal. Tužno je što ti i takvi (sjećam se Tratinčice sa TT, vjerovatno je tu pod nekim nickom), smatraju da su jedini PRAVI katolici, zaostali u vremenima davnim, prije nekog koncila i uz protivljenje i nepoštivanje triju Papa. Sve drugo, ti vaši latinski obredi, ok, ali ovo dalje je već sablazan. Nastup, kao jedini smo pravi, negiranje katoličkih svetaca (ajme, koliko bi zabluda iz prošlosti mogli nabrajati, pa ni padre Pio nije to izbjegao, da ne idem dalje), uzvisivanje, nalaženje nas većine katolika da smo neki "krivi", sve to govori dovoljno, postajete sekta, neznam, možda nisu svi takvi što zastupaju tu misu na jeziku koji ni Isus nije znao, ali ovi na forumima su fanatici.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 08, 2023 12:24 

... možda nisu svi takvi što zastupaju tu misu na jeziku koji ni Isus nije znao..

:)

Vrh

PostPostano: Pet ruj 08, 2023 17:36 

Bog zna sve jezike jer je sveznajući.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 08, 2023 19:01 

Bog zna sve jezike jer je sveznajući.

Jesi sad vidila na svoje oči kaj je ženska napisala!? Tak mi nigdar nemo došli u Europu. :lol: Žena od 50-56 godina da napiše, citiram;

... možda nisu svi takvi što zastupaju tu misu na jeziku koji ni Isus nije znao...

I još vas onda naziva, citiram;

... ovi na forumima su fanatici.

Nije ti to u redu. Toma blizanac i njegov brat Marko nisu nikakvi fanatici, oni su humanisti i poliglote. :lol: Toma blizanac je napisao knjigu, a šta si ti napisala?! :roll:

Vrh

PostPostano: Sub ruj 09, 2023 05:52 

Opsjednut si tim ljudima koje baš neprestano spominješ. To je izrazita latentna sklonost prema njima koja realno nije ostvariva pa te to tjera u jako veliku frustraciju. Frustraciju pokušavaš smanjiti pokušajima "vađenja masti".
Ja pokušavam razumjeti situaciju u kojoj je totus tuus (ne slažem se s tim što piše i svatko tko želi može na linku provjeriti ima li lili nema toga što ona tvrdi), ali uopće ju neću napadati niti ćeš ti uspjeti posvađati dvije žene pa perverzno uživati gledajući to.
Ti pak ugasi malo Internet i posveti se pokori za svoje grijehe koje si napravio potićući i izazivajući ljude po forumima. To će biti začetak tvog vjerskog ozdravljenja i ako Bog da vraćanje tradiciji Katoličke vjere.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 09, 2023 08:56 

Opsjednut si tim ljudima koje baš neprestano spominješ.

Normalno da sam opsjednut kad su mi uništili život. :roll: Moji učitelji su Romano Guardini i Stjepan Zimmermann, ja sam njihovo dijete, a ne dijete nekakvog Tome blizanca i brata Marka. :roll: Kaže pismo;

Lk 6,39 Može li slijepac slijepca voditi? Neće li obojica u jamu upasti?

To je izrazita latentna sklonost prema njima koja realno nije ostvariva pa te to tjera u jako veliku frustraciju. Frustraciju pokušavaš smanjiti pokušajima "vađenja masti".

Ko pa je tebe u ovoj internet-žabokrečini postavio za psihijatra?! :lol:

Ja pokušavam razumjeti situaciju u kojoj je totus tuus..

A u kojoj bi to ona situaciji bila?!

Ti pak ugasi malo Internet i posveti se pokori za svoje grijehe koje si napravio potićući i izazivajući ljude po forumima. To će biti začetak tvog vjerskog ozdravljenja i ako Bog da vraćanje tradiciji Katoličke vjere.

Prvo nagovori Tomu blazinca i njegovog brata Marka da mi se ispričaju za sve duševne boli koje su mi do sada nanjeli. :| Riječ internet se inače piše malim slovom.

Neprestano ih spominješ jer im zavidiš ili ih latentno voliš. To nagnuće je grešno iako ne toliko koliko bi bio sam praktički čin koji možda s njima želiš.

Jedna dama pa da ovako piše. Sram te može biti. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 08:20 

Normalno da sam opsjednut kad su mi uništili život. :roll: Moji učitelji su Romano Guardini i Stjepan Zimmermann, ja sam njihovo dijete, a ne dijete nekakvog Tome blizanca i brata Marka.

Nemam mandat nastupati u njihovo ime niti ih braniti pa sam napisala samo činjenice jer pišeš stvarno čudne stvari. Na koji bi način oni ikako mogli tebi "uništiti život"?

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 10:34 

Nemam mandat nastupati u njihovo ime niti ih braniti pa sam napisala samo činjenice jer pišeš stvarno čudne stvari. Na koji bi način oni ikako mogli tebi "uništiti život"?

Jesi ti Majkićka znala da je Toma blizanac napisao knjigu imena "Imaginarni brojevi"?! I jesi li ti znala da je brat Marko 2020. godinice bio dio tročlanog izaslanstva u Južnu Koreju?! U sklopu firme "Rimac Automobili"?! Pa te ja pitam. Ajde odgovori. :lol:

...pa sam napisala samo činjenice...

Navedi ovde te činjenice, naravno, ako ti nije problem. :) A ja ti kažem da su ta dvojica "premazana svim mastima". To je isto činjenica.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 15:03 

Jesi ti Majkićka znala da je Toma blizanac napisao knjigu imena "Imaginarni brojevi"?! I jesi li ti znala da je brat Marko 2020. godinice bio dio tročlanog izaslanstva u Južnu Koreju?! U sklopu firme "Rimac Automobili"?! Pa te ja pitam. Ajde odgovori. :lol:

Navedi ovde te činjenice, naravno, ako ti nije problem. :) A ja ti kažem da su ta dvojica "premazana svim mastima". To je isto činjenica.

Vjerujem da je poanta Majkićke (neka me ispravi ako sam u krivu) da ovdje nitko ne spominje Tomu blizanca i brata Marka osim tebe. Štoviše, nitko im ne staje u obranu, niti ih se igdje citira. Konstantno ih spominješ (u nadi da ćeš potaknuti nekakvu raspravu?) i konstantno te se ne doživljava, a to ti nikako ne odgovara.
Koga briga koju je Toma blizanac knjigu napisao i gdje je išao? Doživljavaš nas kao nekakve obožavatelje njih dvojice, dok si ti jedini koji se njima zamara.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 18:50 

Vjerujem da je poanta Majkićke (neka me ispravi ako sam u krivu) da ovdje nitko ne spominje Tomu blizanca i brata Marka osim tebe. Štoviše, nitko im ne staje u obranu, niti ih se igdje citira. Konstantno ih spominješ (u nadi da ćeš potaknuti nekakvu raspravu?) i konstantno te se ne doživljava, a to ti nikako ne odgovara.
Koga briga koju je Toma blizanac knjigu napisao i gdje je išao? Doživljavaš nas kao nekakve obožavatelje njih dvojice, dok si ti jedini koji se njima zamara.

Na kilometar se može vidjeti čije si ti i Majkićka "škole", na kilometar se može vidjeti čija "kuhinja" je vaše pisanje. Pismo kaže, citiram;

Mk 8,15 Tada ih je opominjao i rekao: "Pazite, čuvajte se kvasca farizejskoga i kvasca Herodova!"

Zato je ostale forumaše želim upozoriti: čuvajte se kvasca Tome blizanca i njegovog brata Marka. Čuvajte se "pravovjerja" koje vam ovde prodaju tipovi kao što ste ti JMertz1917 i Majkićka. Jer to "pravovjerje" je "pravovjerje" za snobove, bagra i sirotinja nemaju pristup tom "pravovjerju". A Isus uči baš suprotno, On staje na stranu bagre i sirotinje, a bori se protiv snobova. Kaže pismo, citiram;

Mt 8,11 A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom..

To vam ni baš po volji. Ne miriši vam ova rečenica koja govori da će se bagra i sirotinja spasiti. U čudu se pitate: kako to?! Pa mi imamo ekskluzivno pravo na "pravovjerje". Nemojte toliko biti ponosno na to vaše "pravovjerje" jer kaže pismo, citiram;

Mt 3,9 I ne usudite se govoriti u sebi: `Imamo oca Abrahama!` Jer, kažem vam, Bog iz ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu.

Nemojte u sebi govoriti: mi smo djeca pravovjerja, naš otac je Marcel Lefebvre. Bog si iz kamenja može podići djecu pravovjerja. Zapamti što ti sada kažem, to si dobro zapamti: nema pravovjerja iznad pravovjerja pape Franje. Jer dogma kaže da je on, ne Toma blizanac ili brat Marko, nego da je on, papa Franjo "bog i batina", citiram;

The Pope possesses full and supreme power of jurisdiction over the whole Church, not merely in matters of faith and morals, but also in Church discipline and in the government of the Church. (De fide.)

Zato JMertz1917, nemoj kipati! :|

Vrh

PostPostano: Ned ruj 17, 2023 02:30 

Na kilometar se može vidjeti čije si ti i Majkićka "škole", na kilometar se može vidjeti čija "kuhinja" je vaše pisanje. Pismo kaže, citiram;

Mk 8,15 Tada ih je opominjao i rekao: "Pazite, čuvajte se kvasca farizejskoga i kvasca Herodova!"

Zato je ostale forumaše želim upozoriti: čuvajte se kvasca Tome blizanca i njegovog brata Marka. Čuvajte se "pravovjerja" koje vam ovde prodaju tipovi kao što ste ti JMertz1917 i Majkićka. Jer to "pravovjerje" je "pravovjerje" za snobove, bagra i sirotinja nemaju pristup tom "pravovjerju". A Isus uči baš suprotno, On staje na stranu bagre i sirotinje, a bori se protiv snobova. Kaže pismo, citiram;

Mt 8,11 A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom..

To vam ni baš po volji. Ne miriši vam ova rečenica koja govori da će se bagra i sirotinja spasiti. U čudu se pitate: kako to?! Pa mi imamo ekskluzivno pravo na "pravovjerje". Nemojte toliko biti ponosno na to vaše "pravovjerje" jer kaže pismo, citiram;

Mt 3,9 I ne usudite se govoriti u sebi: `Imamo oca Abrahama!` Jer, kažem vam, Bog iz ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu.

Nemojte u sebi govoriti: mi smo djeca pravovjerja, naš otac je Marcel Lefebvre. Bog si iz kamenja može podići djecu pravovjerja. Zapamti što ti sada kažem, to si dobro zapamti: nema pravovjerja iznad pravovjerja pape Franje. Jer dogma kaže da je on, ne Toma blizanac ili brat Marko, nego da je on, papa Franjo "bog i batina", citiram;

The Pope possesses full and supreme power of jurisdiction over the whole Church, not merely in matters of faith and morals, but also in Church discipline and in the government of the Church. (De fide.)

Zato JMertz1917, nemoj kipati! :|

Iznio si neke ozbiljne optužbe pa bih te molio da ih dokazima potkrijepiš (u protivnom si dakako, lažljivac i klevetnik).

Je li išta što sam napisao na ovom forumu protivno nauku Crkve? Ako jest, dokaži. Ako nije, cijeli ti komentar pada u vodu.

Nadalje, gledaš na vjeru na iznimno iskrivljen način. Vjerujem da svaki katolik itekako želi da se što više duša spasi. Međutim, znači li to da moramo živjeti u nekakvom izmišljenom svijetu u kojem se nekatolici, heretici, itd. spašavaju? Apsolutno ne. Broj onih koji će se spasiti jest iznimno malen, zapitaj se onda, kako to?
Kazati da meni "ne odgovara" što će netko potencijalno biti spašen je gnjusna, odvratna i sotonska laž. Štoviše, upravo je suprotno. Modernim "katolicima" ne odgovara činjenica da ako žele biti spašeni moraju i živjeti kao katolici. Odatkle, dakle dolazi i banaliziranje grijeha, stvaranje komprosima, itd. Zato su danas, u ovim očajnim vremenima, modernisti veseli, nasmijani, bez brige ns svijetu. Kada bi proučio kako su sveci živjeli, kako je Ivan Merz živio i pisao, nadbiskup Stepinac itd. ti bi sve njih optužio za nekakvu rigoroznost i snobovsku pravovjernost.

Sve u svemu, sramotan i očajan komentar pun malicioznih optužbi i laži, što samo dokazuje u kakvom se duhovnom rasulu trenutno nalaziš.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 17, 2023 06:07 

Iznio si neke ozbiljne optužbe pa bih te molio da ih dokazima potkrijepiš (u protivnom si dakako, lažljivac i klevetnik).

Je li išta što sam napisao na ovom forumu protivno nauku Crkve? Ako jest, dokaži. Ako nije, cijeli ti komentar pada u vodu.

Nadalje, gledaš na vjeru na iznimno iskrivljen način. Vjerujem da svaki katolik itekako želi da se što više duša spasi. Međutim, znači li to da moramo živjeti u nekakvom izmišljenom svijetu u kojem se nekatolici, heretici, itd. spašavaju? Apsolutno ne. Broj onih koji će se spasiti jest iznimno malen, zapitaj se onda, kako to?
Kazati da meni "ne odgovara" što će netko potencijalno biti spašen je gnjusna, odvratna i sotonska laž. Štoviše, upravo je suprotno. Modernim "katolicima" ne odgovara činjenica da ako žele biti spašeni moraju i živjeti kao katolici. Odatkle, dakle dolazi i banaliziranje grijeha, stvaranje komprosima, itd. Zato su danas, u ovim očajnim vremenima, modernisti veseli, nasmijani, bez brige ns svijetu. Kada bi proučio kako su sveci živjeli, kako je Ivan Merz živio i pisao, nadbiskup Stepinac itd. ti bi sve njih optužio za nekakvu rigoroznost i snobovsku pravovjernost.

Sve u svemu, sramotan i očajan komentar pun malicioznih optužbi i laži, što samo dokazuje u kakvom se duhovnom rasulu trenutno nalaziš.

Zašto je tvoj otac Marcel Lefebvre a nije papa Franjo?! Ajde odgovori! :lol:

Vrh

PostPostano: Ned ruj 17, 2023 10:43 

Još jednom se pokazalo kako nema smisla pozvati moderniste na pošteno postupanje. Buncao si da su ti "uništili život" što je stvarno strašna optužba. Pozvala sam te da objasniš na koji način i očekivano nisi ništa normalno napisao. Samo smo saznali da ti smeta što je napisana neka knjiga i obavljen neki službeni put. To je dio posla koji se bave i ni na koji način ne mogu time uništavati nečiji život. To je stvarno bila i ostala budalasta izjava Frana-26 i nije jedina koju je dala ta grešna duša. Svojom ohološću je prešišao svakog tradicionalista kojeg poznajem, a psihološki je jasno da je zavist prema uspješnim katolicima izvor takva ponašanja.
Ponoviti ću još jednom da nemam namjeru niti mandat braniti braću koja vode web stranicu http://tomablizanac.blogspot.com/
Svatko može provjeriti i vidjeti kako nema istine u tvrdnjama totus da se tamo napadaju ukazanja u Fatimi i Lurdu. Isto tako nitko od spomenute braće nije napisao ništa nedolično o sv. Faustini Kowalskoj.
Možete na toj web stranici vidjeti lijep osvrt na zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj.
Dakle ako ste imalo vjernici moralo bi vam biti stalo do istine pa nemojte pisati laži već se informirajte. Isto tako ja ne poznam JMertz1917 i stvarno je zločesto od Totus što je insinuirala nešto u tom smjeru i gradila neke priče o tome.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 17, 2023 12:56 

... i nije jedina koju je dala ta grešna duša.

Borme, ovaj put si dobro napisala, grešna duša. :|

Ponoviti ću još jednom da nemam namjeru niti mandat braniti braću koja vode web stranicu http://tomablizanac.blogspot.com/

Ne množina. Jednina. Toma blizanac vodi te "pravovjerne" peripetije, brat Marko je samo privjesak. Brat Marko je više kao financ minister. :lol: Kaj ti misliš da brat Marko jede K Plus Pileću paštetu 95 g i Gianna Sardina u biljnom ulju?! :roll: :roll: Moreš si misliti. Ne! Krivo! Niti si misliti nemereš. Lepu lovicu bere kod Rimca. A bagra i sirotinja?! Kaj z njima?! Njima ostaje Cekin Poliko premium i nada u milosrđe Božje, jer ste vi tradicionalni pravovjerje sačuvali za sebe. Nemerem razmeti kaj ste vi tradicionalni toliko ponosni na svoj tradicionalizam?! :roll: Znaš koja je razlika između vas tradicionalnih i nas ostalih, bagre i sirotinje?! Vas spašava vaše "pravovjerje" i "tradicionalizam" a bagru i sirotinju spašava milost Božja, Božje milosrđe, ničim zasluženo. To je jako velika razlika. Bagra i sirotinja svako jutro kad se digne, i svaku večer prije spavanja ima na pameti ovu rečenicu, citiram;

DS 384 Kan. 14. "Nijedan bijednik neće biti oslobođen nikakve bijede, osim ako ga ne predusretne Božje milosrđe", kao što kaže Psalmista: "Brzo neka nas predusretne tvoje milosrđe, Gospodine" [Ps 79,8]; i ono: "Bože moj, neka me predusretne njegovo milosrđe" [Ps 59,11].

Vidiš šta piše: bijednik. Ne piše nijedan čovjek, nego piše nijedan bijednik. Zapamti si tu rečenicu, dobro si ju zapamti. Svaki put kad budeš ponosna na svoje "tradicionalne" korjene i zasluge, sjeti se ove rečenice.

Otk 3,17 Govoriš: `Bogat sam, obogatih se, ništa mi ne treba!` A ne znaš da si nevolja i bijeda, i ubog, i slijep, i gol.

Naivna si Majkićka. Naivna.

Tko sebe dobro poznaje, malo se cijeni.. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Svi smo slabi, ali nikoga ne smatraj slabijim od sebe. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

U narodu bi se reklo: još si "zelena" Majkićka, iako si po starosti već natukla podosta godinica. Koliko je "zelen" tvoj tradicionalni prijatelj JMertz1917, to bolje da i ne govorimo. :|

Vrh

PostPostano: Ned ruj 17, 2023 19:36 

Zašto je tvoj otac Marcel Lefebvre a nije papa Franjo?! Ajde odgovori! :lol:

Iznio si optužbe i izazvan si da ih potkrijepiš dokazima ili si u protivnom lažljivac i klevetnik. Još uvijek čekam dokaze. A ovakva idiotska pitanja u kojima automatski svrstavaš u nekakve skupine su na razini djeteta u osnovnoj školi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata