Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto pro 10, 2024 05:44

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 740 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon tra 15, 2024 22:08 

Nadam se da samo dobro trolaš.
Novi sam pa hvatam još konce, ne znam tko je tko, ali ovo ne može biti zaozbiljno.

Nemoj hraniti zgubidanskog trola, on živi od pažnje i smutnje koju želi postići.
Dobro si prije napisao da postoje kandidati koji su dostojniji obnašati vlast i njih treba tražiti i podržati na listama koje nisu savršene, ali dostojnih kandidata ima.

Vrh

PostPostano: Pon tra 15, 2024 22:36 

Npr. Beroš (HDZ) je zadnje izjavio da abortus "spada u jedno od temeljnih prava, te da žene u RH do 10 tjedna trudnoće imaju pravo na tu uslugu".

Marija Selak Raspudić iz Mosta to isto zagovara kao temeljno ljudsko pravo.

Vrh

PostPostano: Sub tra 20, 2024 06:09 

Izgleda kako su ovaj put vjernici poslušali biskupe pa izašli u većem broju na izbore. Izlaznost je stvarno bila veća nego prije.

Vrh

PostPostano: Ned svi 05, 2024 11:53 

Židovima je trebalo 40 godina hoda kroz pustinju da bi došli u Obećanu zemlju. Čini se da i naša politička katarza još traje…
Ne treba se čuditi jer kako je i u vrijeme lutanja kroz pustinju bilo zgubidana koji su tvrdili da nema smisla ono što pastiri govore tako ima i danas zgubidana koji su destruktivci i općenito ne daju ništa konstruktivno već samo trolaju i nude besmisao.
Ima smisla izaći na izbore i birati one koji će najbolje i najbliže biti kršćanskim vrijednostima. U nesavršenom svijetu treba težiti savršenom i ne prepuštati svoj život niti besmislenim zgubidanima niti zlim nepristojnim političarima.

Sto se dogodilo s ton obecanom zemljom od zidova?

Vrh

PostPostano: Uto svi 07, 2024 13:44 

Nadam se da će biskupska konferencija donijeti i preporuke za koga glasati na EU izborima.

Vrh

PostPostano: Uto lip 04, 2024 16:46 

Traje opća medijska haranga na kandidate koji se iskreno zalažu za katoličke vrijednosti. Cilj je da katolici ne izađu na EU izbore pa da europsku politiku kroje samo kandidati ljevice tj. od krajnje ljevice možemosa i sdpeovaca pa do laganih ljevičara hadezeovaca i mosta.
Iznenadila sam se što je most pokušao najednom glumiti kršćane, a inače ih nije baš bilo briga za to kada su htjeli formirati privremenu vlast s tvrdim ljevičarima. Odalo ih je to što su se u napadima na katoličke političare udružili s indeksašima i ostalim lijevim medijima.

Vrh

PostPostano: Uto lip 04, 2024 21:47 

Nadam se da će biskupska konferencija donijeti i preporuke za koga glasati na EU izborima.

nije konferencija ali je mišljenje nadbiskupa,po ovome pretpostavljam da DP,Suverenisti i Most nisu baš njegov izbor. --U propovijedi se nadbiskup posebno zauzeo za poštivanje stranaca i migranata osvrnuvši se na težnje pojedinih političkih opcija i skupina koje žele zatvoriti vrata drugima i drugačijima. „Neka istraživanja u Europi potvrđuju porast mržnje prema drugima, prema strancima i sve veću popularnost stranaka koje na tome grade svoju politiku. Mi, kršćani, kao da smo postali jedna od najnetolerantnijih skupina u društvu. Kakva je situacija po tom pitanju u našoj domovini? Onaj Isus kojeg ovdje na misi primamo, izlazi li doista u nama na ulice našeg grada i naših gradova, dolazi li s nama unutar naših obitelji i oplemenjuje li naše odnose, je li On uključen u život naše društveno-političke zajednice po onim izborima koje činimo, po riječima koje govorimo? Što nam o tome, naprimjer, govore incidenti koji su sve učestaliji prema stranim radnicima ili predizborne i postizborne izjave nekih naših političara koji također grade svoju popularnost i svoje djelovanje na smanjenju manjinskih prava i na govoru protiv drugih. To nije Kristov put“, rekao je nadbiskup Uzinić.

Vrh

PostPostano: Sri lip 05, 2024 06:20 

Savjeti crvenog biskupa kako on sebe naziva nisu mjerodavni za EU glasovanje.

Vrh

PostPostano: Sri lip 05, 2024 11:46 

nije konferencija ali je mišljenje nadbiskupa,po ovome pretpostavljam da DP,Suverenisti i Most nisu baš njegov izbor. --U propovijedi se nadbiskup posebno zauzeo za poštivanje stranaca i migranata osvrnuvši se na težnje pojedinih političkih opcija i skupina koje žele zatvoriti vrata drugima i drugačijima. „Neka istraživanja u Europi potvrđuju porast mržnje prema drugima, prema strancima i sve veću popularnost stranaka koje na tome grade svoju politiku. Mi, kršćani, kao da smo postali jedna od najnetolerantnijih skupina u društvu. Kakva je situacija po tom pitanju u našoj domovini? Onaj Isus kojeg ovdje na misi primamo, izlazi li doista u nama na ulice našeg grada i naših gradova, dolazi li s nama unutar naših obitelji i oplemenjuje li naše odnose, je li On uključen u život naše društveno-političke zajednice po onim izborima koje činimo, po riječima koje govorimo? Što nam o tome, naprimjer, govore incidenti koji su sve učestaliji prema stranim radnicima ili predizborne i postizborne izjave nekih naših političara koji također grade svoju popularnost i svoje djelovanje na smanjenju manjinskih prava i na govoru protiv drugih. To nije Kristov put“, rekao je nadbiskup Uzinić.

Nadbiskup Uzinić svako malo nešto politički korektno izjavi. Sad napada kršćane, koji su inače meta napada u svijetu, od ubistava svećenika i ostalih posvećenih ljudi, do harange lijevo liberalno gender ideologista. Prije je branio lgbt a rekla sam već, kako mi je ružno odgovorio na pitanje na svom faceu, da su ostali komentirali kakav je to govor jedne "posvećene" osobe. On voli pozornost i pažnju političkih struktura, koje inače preziru katolike. Vidjela sam među onima koji ga podržavaju i koji su mu face prijatelji, zagovornice pobačaja, feministice što se bore protiv "klečavaca", antiteiste. Takvima odlično dođe netko takav u katoličkoj crkvi, nažalost, biskup. I nažalost izgleda svako doba ima nekog takvog među klerom.
Inače, glasovala sam protiv ulaska u EU na onim namještenim izborima tako da mi ne pada npm glasovanje.

Vrh

PostPostano: Čet lip 06, 2024 12:01 
Administrator

Biskupi su uputili izjavu onima koji ih žele uvažiti i poslušati što govore, no tko uopće sluša svoje biskupe?
Svatko radi po svojoj savjesti, no Crkva i biskupi pozivaju da izađemo na glasovanje, podržimo kršćanske vrijednosti i ne prepuštamo drugima da odlučuju o nama.

Vrh

PostPostano: Čet lip 06, 2024 16:02 

A zašto nekom katoliku trebaju upute? Zar može katolik ne znati koji su zastupnici (npr Petir, Ilčić itd) katoličke provenijencije?
Ovo da ako ne izađemo, prepuštamo drugima da odlučuju, kao da neće biti tako ako izađemo? :))
Tko nas je pitao da odlučimo o uvođenju Istanbulske konvencije, o ukidanju kune? Većina naroda to ne bi potpisala. Pa i namješteni referendum za ulazak u EU. Pa izgubljeni refendum koji im nije odgovarao, nisu dozvolili ni posmatrače za brojanje glasova. Pa zabranjeni referendum. Ima zemalja koje su im puno bitnije od nas a nikad nisu ušle u EU, npr Norveška, Švicarska, hvala Bogu Engleska izašla, ima zemalja koje nisu htjele odbaciti svoju nacionalnu valutu (Švedska, Češka, Mađarska, Poljska, Engleska ni kad je bila u EU).
Mi smo tamo nebitni, jedino Predrag Matić im paše sa svojim rezolucijama. Evo samo mali dio, što je Evropski parlament objeručke prihvatio :
"Europski parlament je usvajanjem Matićeva izvješća proglasio nasilje protiv ženskih seksualnih i reproduktivnih zdravstvenih prava oblikom nasilja protiv žena i djevojčica te preprekom napretku prema rodnoj ravnopravnosti. Parlament je stoga pozvao države članice da ženama zajamče pristup visokokvalitetnim, sveobuhvatnim i pristupačnim seksualnim i reproduktivnim zdravstvenim pravima te da uklone sve prepreke koje im onemogućuju korištenje tih usluga. Poljska je država članica koja je posljednjih godina otklizala u zabranu pobačaja, a Malta je država u kojoj je pobačaj potpuno protuzakonit, čak i kad je trudnoća nastala silovanjem ili incestom. Matićevim izvješćem Europski parlament poziva sve, pa i te dvije države, da omoguće pristup sigurnom i legalnom pobačaju. Da osiguraju da pobačaj na zahtjev bude legalan u ranoj trudnoći, ali i kasnije, ukoliko trudnoća ugrožava zdravlje žene.

Za mnoge je zastupnike posebno bio kontroverzan dio teksta rezolucije u kojem Europski parlament “žali što ponekad uobičajena praksa u državama članicama dopušta liječnicima, a ponekad i cijelim zdravstvenim ustanovama, da odbiju pružati zdravstvene usluge na temelju takozvanog prigovora savjesti, što dovodi do uskraćivanja skrbi u vezi s pobačajem na temelju vjere ili savjesti te ugrožava život i prava žena"

Matić se zalaže za abortus i zabranu prigovora savjesti za ginekologe koji ga ne žele raditi. Kako je krenulo, doći će do toga, da ćemo, pod čizmom EU i to morati prihvatiti. Kao što su i čepovi na bocama. Mis mo tamo nitko i ništa, izgubili smo samostalnost i suverenitet.

Vrh

PostPostano: Pet lip 07, 2024 09:56 
Administrator

Razočaranje i malodušnost je razlog što neki vjernici popuštaju i onda time prepuštaju drugima da slobodno šire nekršćanske vrijednosti u društvu. Zato biskupi naglašavaju:
"Ne smijemo dopustiti da nas zahvati duh ravnodušnosti ili napast malodušja kako se ništa ne može učiniti. Kad netko ostane kod kuće i ne ide na biralište, čini grijeh propusta. Bježeći od vlastite odgovornosti, prepušta drugima da odlučuju i u njegovo ime."

Ako već znamo koji su to kandidati koji će se boriti za kršćanske vrijednosti, onda za njih trebamo i dati glas. Jer i protivnici vjere dobro znaju koji kandidati se bore za dobro u društvu, i zato im toliko podmeću klipove zadnjih dana. Snaga vjernika kada slušaju svojeg biskupa je u zajedništvu, i samo to zajedništvo ima snagu "pomicati planine", ako se odvojimo od toga, sami ne možemo ništa, samo malodušno kukati kako nam nameću loše zakone. Osnovna poruka biskupa je da svi izađemo na izbore i podržimo kršćanske vrijednosti.

Vrh

PostPostano: Pet lip 07, 2024 12:55 

Kad netko ostane kod kuće i ne ide na biralište, čini grijeh propusta.

Molim te lepo. :|

Vrh

PostPostano: Pet lip 07, 2024 14:01 

Razočaranje i malodušnost je razlog što neki vjernici popuštaju i onda time prepuštaju drugima da slobodno šire nekršćanske vrijednosti u društvu. Zato biskupi naglašavaju:
"Ne smijemo dopustiti da nas zahvati duh ravnodušnosti ili napast malodušja kako se ništa ne može učiniti. Kad netko ostane kod kuće i ne ide na biralište, čini grijeh propusta. Bježeći od vlastite odgovornosti, prepušta drugima da odlučuju i u njegovo ime."

Ako već znamo koji su to kandidati koji će se boriti za kršćanske vrijednosti, onda za njih trebamo i dati glas. Jer i protivnici vjere dobro znaju koji kandidati se bore za dobro u društvu, i zato im toliko podmeću klipove zadnjih dana. Snaga vjernika kada slušaju svojeg biskupa je u zajedništvu, i samo to zajedništvo ima snagu "pomicati planine", ako se odvojimo od toga, sami ne možemo ništa, samo malodušno kukati kako nam nameću loše zakone. Osnovna poruka biskupa je da svi izađemo na izbore i podržimo kršćanske vrijednosti.

Znaš li možda ime autora ovog citata? Trebala bih ispovijediti što neću izaći na izbore za zastupnike u tvorevinu za koju sam glasala da ne uđemo??? Ako je i od nekog biskupa, previše je! Niti ima zajedništva među biskupima, niti među vjernicima. Neću izaći i nitko mi neće naturati da je to grijeh.
Moj prethodni post mislim da dovoljno govori o čemu to mi "odlučujemo".

Vrh

PostPostano: Pet lip 07, 2024 17:42 
Administrator

Ovo je poziv svih biskupa HBK u zajedničkoj izjavi za izbore 2020. Biskupi konstantno pozivaju da izađemo na izbore, i u tome su složni. Svatko radi po svojoj savjesti, ako poštujemo poziv biskupa, to zajedništvo će se odraziti i na rezultate u društvu. Sam bez zajedništva nitko ne može ništa učiniti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 740 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata