Neispravan je napisao/la:
Ne nemislim da je grijeh jer je to tuca piksela,ja sam gamer od malih nogu posjedovao sam skoro svaku konzolu (dobivao ih na poklon) i tako kratio vrijeme i volim to dan danas kada uhvatim vremena,to se zove video zabava,po ovim postovima ovdje,govori se da je to grijeh i neke gluposti da ti umiru stanice u mozgu itd itd,glupost.
Dalje previse mi je ovdje u postovima militantog krscanstva i osvjestite se ljudi sta ce ti papa ili netko govoriti igraj ili ne igraj svaka igra ima pegi oznaku za godine 15+ 18+ 8+ 10+ i u koju spadas kategoriju deri iako vecina igra igre tipa Call of Duty GTA gdje se vrse kriminalne radnje te na ekranu ubija ljude al to nije lose gore ti je da se drogiras ili da pijes sa vrsnjacima ,btw ako ti se igraju igre igraj ako ne ne igraj nemoj provoditi dane uz to al zasto bi meni netko to zabranio??? nekuzim ili rekao da je lose,pa lose je i pusenje 100 puta losije pa milijarde ljudi puse.
Nekad mi se cini da ljudi u igrama imaju vise ljudskoga od samih ljudi vanka i ne svijet nije lijep,planeta jest' uz sve svoje bilje i zivotinje,al sveukupnu sliku kvare ljudi.
I ne kaze se igrice nego igre.
Pa nitko ne kaže da su videoigre same po sebi grijeh, već da je prekomjerno igranje loše i to zbog:
Ovisnosti – pa je važno imati samokontrolu. Posebice se to odnosi na djecu kojima je kognitivni i socijalni život u procesu razvoja.
Ili pak voditi računa da to ne bude zamjena za druženje – jer velikom broju slučajeva kod ljudi mogu zamijeniti potrebu za socijalnim kontaktima i druženje s vršnjacima. Osobe se tako mogu otuđiti od ostatka svoje okoline što vodi u dublje probleme.
Uzročno-posljedična veza je i sa zdravstvenim problemima – za osobe koje igraju igrice svakodnevno i po više sati to znači i manje fizičkog kretanja.
Ali i učenje – iako igrice mogu poboljšati naše kognitivne sposobnosti, tako ih mogu i uništiti. Učenici koje cijelo svoje slobodno vrijeme provode igrajući videoigre ne razvijaju druge kognitivne sposobnosti i ne mogu se koncentrirati na učenje.
I za kraju - nasilje olitiga borbene igre – treba pažljivo birati videoigre. Često se događa da djeca koja igraju nasilne video igre imaju porast emocionalnih reakcija koje nisu primjerene. Primjerice, često se ljute i bijesni su pa se tako ponašaju i prema svojoj okolini.
I ne, ovo nisu moje izmišljotine, već (između ostalog):
https://honestproscons.com/advantages-a ... deo-games/