Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 02:42

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sub pro 23, 2023 13:35 

Fenomenalan svečenik i teolog, išao sam na njegove mise u Zapruđe prije skoro 20 godina, šou totalni. Bio sam i jednoj svadbi i vidio kako se zna zabavljat kao normalan čovjek, Vrh! Volim ga poslušat jer zna.

Šta zna? Na Golgoti, gdje je Bog razapet i umire u aksijalnom događaju u čitavoj kreaciji, on zna napraviti "totalni šou"?
"Gledati će na Onoga kog su proboli, naricat će nad njim kao Jedinorođencem, gorko ga oplakivati kao Prvenca. Nad njim će proplakati svi narodi na zemlji." Ovo je definicija mise, i sudjelovanja u njoj, mise kao Božanske žrtve, s sudjelovanja kao plakanja i naricanja u pokajanju za svoje grijehe i klanjanju Bogu. Uz Mariju, kojoj je mač probo dušu. Zatim je to i klanjanje uskrslom Kristu, čitavom misteriju Utjelovljenja, Muke i Uskrsnuća Gospodnjeg. Kako itko, iole normalan, može tu vidjeti prostora za plitke banalnosti i frivolnosti na razini šoua. Za tako nešto treba velika doza narcizma i neznanja.

Vrh

PostPostano: Sub pro 23, 2023 19:04 

Ukoliko si baniran, ne smiješ se klonirati i pojavljivati se pod novim nickom. Nemam trenutno vremena za istražiti tvoju pojavnost, ali budem.

Vrh

PostPostano: Sub pro 23, 2023 20:30 

Ukoliko si baniran, ne smiješ se klonirati i pojavljivati se pod novim nickom. Nemam trenutno vremena za istražiti tvoju pojavnost, ali budem.

Tebi isto imponira Matulić? Žao mi je, ja mislim da je oličenje svega što je loše u današnjem kleru. Što se tiče moje pojavnosti samo se zabavljaj s tim ako te veseli. I ja ću se malo pozabaviti tvojim postovima. Iza Nove godine.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 17:40 

Možda tebi netko imponira, pa gledaš kroz prizmu svoju. Don Tonči Matulić je izuzetno pametan erudit koji naravno ne može svima pasati. Samo intelektualnijem vjerničkom dijelu. Meni nitko, osim Isusa ne imponira. Ali, don Tonči je vrh i utvrda prave vjere, naše, katoličke. Hvala Bogu na njemu.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 17:44 

Ovo mi je stvarno šaljivo za čitati.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 18:06 

Tko te traži da čitaš :?:

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 18:25 

Tko te traži da čitaš :?:

Dobar humore je šteta ne pročitati.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po