Što se dogodi kad dam blagoslov onome što nisam odabrao ili još bolje: kad dam blagoslov onome što osuđujem?
Bez uvjeta dam blagoslov. Iz čiste ljubavi ili još bolje iz vjere u Boga dam blagoslov onome što osuđujem.
Iz svog osobnog iskustva mogu reći da se dogodi moj novi pogled, moja nova svjesnost ili ponovo rođenje
Lako je ljubiti ono što je dio mene i moje tradicije/naučenog...
Hrabro je ljubiti bezuvjetno blagoslivljati ono što nisam ja i što smatram da nije dio mene.
U vjeri u Boga apsolutno svi smo mi u ljubavi i slobodi jedno.
Vlastitom vjerom proslavimo Boga!
Hvala papi što i ovim dokumentom pokazuje put ljubavi i mira među nama

Ako sam dobro shvatio, ovdje se (još) ne radi o blagoslovu veze, nego samo osoba, iako ostaje pitanje kako dati blagoslov nekome ko je u smrtnom grijehu a ne kaje se za to, i kakve bi on koristi uopće od toga imao. Dakle blagoslov se daje osobama, koje ne osuđujemo i bez da ih blagoslivljamo, a ne njihovim postupcima, koje osuđujemo, tako da s tom distinkcijom tvoje uvodno pitanje u postu zbilja nema nikakvog smisla.
Dalje, iz vjere u Boga ne možeš blagosloviti nešto što Bog osuđuje, i tu dolazimo do biti; 1. svećenik ne daje blagoslov u svoje nego u Božje ime; 2. iz vjere u Boga i u Božje ime ne daješ blagoslov po svojoj volji i procjeni, jer postoji objektivna Božja volja;
3. dati blagoslov iz vjere u Boga nečemu što Bog osuđuje, ili nekome koji čini nešto što Bog osuđuje, je besmislica i bogohuljenje; 4. hipotetična situacija: dođe Hermann Goering i zatraži blagoslov uz napomenu da mu je savjest mirna s obzirom na sve što je napravio; bi li se ti složio s tim da se Hermannu da blagoslov? Pretpostavljam da je odgovor ne, jer je alternativa suluda; svoje neslaganje s takvim blagoslovom bi valjda objasnio razlikom u težini prijestupa Hermanna i prosječnog gej para, koja je ogromna; nadam se da bi očekivao da svaki razuman čovjek dijeli to mišljenje, što znači da mora postojati nekakav objektivni univerzalni moralni princip, i da taj ne može počivati u nikome od nas nego samo u Bogu; dakle uopće se ne radi o tome je li nešto dio tebe, nego osuđuje li Bog nešto ili ne, a ono što osuđuje Bog ne blagoslivlja.
A ljubiti i bazuvjetno blagoslivljati nešto što Bog odbacuje je definitivno hrabro, s obzirom na posljedice.
"Iz svog osobnog iskustva mogu reći da se dogodi moj novi pogled, moja nova svjesnost ili ponovo rođenje

"
Nije bitno što se s tobom dogodi; u ovom slučaju bitno je što će se dogoditi s gej parom koji je dobio blagoslov. Zamisli traume koje su prošli a koji su ili uzrok ili posljedica, ili i jedno i drugo, njihovog stanja. I zamisli čušpajz u njihovim glavama, nerazlikovanje dobra i zla, i posljedice koje to za njih ima. A ti se baviš sobom i diviš sam sebi, i tako je u većini tvojih postova.