Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 05:31

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto pro 27, 2022 12:42 

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 25 minuta i trajalo je 9 minuta.

“Jakov je, nakon toga, prenio poruku: Draga djeco, vi jeste i zovete se djeca Božja. Kada bi samo vaša srca osjetila tu neizmjernu ljubav koju Bog ima prema vama, vaša bi Mu se srca klanjala i zahvaljivala u svakom trenutku vašega života. Zato, dječice, danas na ovaj milosni dan otvorite vaša srca i molite Gospodina za dar vjere, da biste uistinu mogli postati dostojni imena djece Božje, koja čista srca zahvaljuju i štuju svog nebeskog Oca. Ja sam uz vas i blagoslivljam vas svojim majčinskim blagoslovom. ”

Vrh

PostPostano: Pet sij 20, 2023 21:19 

https://www.vecernji.hr/vijesti/otkriva ... a-1650327#

Ha, evo, izgleda, nešto se kreće.
Nisam nimalo sumnjala, bit će, kad tad.

Vrh

PostPostano: Uto sij 24, 2023 22:22 

https://www.vecernji.hr/vijesti/otkriva-li-susret-pape-franje-i-upravitelja-cavallija-da-je-blizu-priznanje-medugorja-1650327#

Ha, evo, izgleda, nešto se kreće.
Nisam nimalo sumnjala, bit će, kad tad.

pa ne može Papa priznati da je istina nešto čega nema i nešto što je plod izmišljanja

Vrh

PostPostano: Uto sij 24, 2023 22:25 

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 25 minuta i trajalo je 9 minuta.

“Jakov je, nakon toga, prenio poruku: Draga djeco, vi jeste i zovete se djeca Božja. Kada bi samo vaša srca osjetila tu neizmjernu ljubav koju Bog ima prema vama, vaša bi Mu se srca klanjala i zahvaljivala u svakom trenutku vašega života. Zato, dječice, danas na ovaj milosni dan otvorite vaša srca i molite Gospodina za dar vjere, da biste uistinu mogli postati dostojni imena djece Božje, koja čista srca zahvaljuju i štuju svog nebeskog Oca. Ja sam uz vas i blagoslivljam vas svojim majčinskim blagoslovom. ”

hm nema ništa po čemu bi se moglo provjeriti jel izmišljotina ili nadnaravna poruka

Vrh

PostPostano: Sri sij 25, 2023 11:48 

pa ne može Papa priznati da je istina nešto čega nema i nešto što je plod izmišljanja

Pa prvih 10 ukazanja je priznato.
Kad bude sve, hoćeš li promijeniti mišljenje (jer, bez obzira, nitko ne kaže da moraš vjerovati, bilo, ne bilo.

Vrh

PostPostano: Sri sij 25, 2023 11:49 

hm nema ništa po čemu bi se moglo provjeriti jel izmišljotina ili nadnaravna poruka

Po čemu se ijedno drugo priznato ukazanje može provjeriti, kao i iskustva svetaca i sve u vezi vjere???

Vrh

PostPostano: Sri sij 25, 2023 17:12 
Administrator

Pa prvih 10 ukazanja je priznato.

Biskup Palić je pojasnio da to nije točno, nijedno ukazanje u Međugorju nije priznato od Crkve, mada se razgovara već dugo o prvih sedam ukazanja. Čekajmo otvoreno i s povjerenjem sud Crkve.

Vrh

PostPostano: Čet sij 26, 2023 15:39 

Znači, ovo je laž
https://www.vecernji.hr/vijesti/vatikan ... no-1170292
I ovo
https://www.jabuka.tv/prvih-7-dana-gosp ... -vatikanu/
Dobro, nije 10 nego 7.

Vrh

PostPostano: Čet sij 26, 2023 16:19 
Administrator

Tako je, ovo da su prva ukazanja priznata su nagađanja talijanskog novinara, a ne službena odluka Vatikana kako bi se iz naslova moglo pogrešno zaključiti.

Vrh

PostPostano: Sri vel 15, 2023 12:22 

EDIT: prebačeno sa teme o Kuhariću

Možda će nasljednik Kutleša to sve ubrzati https://laudato.hr/vijesti/hrvatska/pap ... asljednika

Piše da je žestoki protivnik Međugorja :shock:

Vrh

PostPostano: Sri vel 15, 2023 21:13 

Piše da je žestoki protivnik Međugorja :shock:

Ma nije tako strašno, samo je uredio knjigu Ogledalo pravde i još ponešto... znači, on zna SVE o Međugorju...

@Hrki, jesi li nam živ? :))

Vrh

PostPostano: Čet vel 16, 2023 12:52 

A baš je strašno, kad čitam slobodnu i jutarnji i njihove lijeve crkvomrzitelje novinare. Oni valjda još gadnijim to prikažu.
Da napomenem ponovo, prvi put kad sam išla u Međugorje, išli smo pod pokroviteljstvom i vodstvom naših svećenika.
Tamo sam upoznala Vickinu sestru, kasnije fra Jozi Zovka i presimpatičnog fra Petra Ljubičića (interesantno, njegov prezimenjak, novinar o kojem bih svašta mogla reći, baš ima taj grdni članak u slobodnoj)...Znači, Crkva me odvela tamo. Sad neki iz te Crkve rade raskol.
Raskol među vjernicima, kao i sa cjepivom.
Gadna vremena.
To , da on zna SVE :oo ...Samo Bog zna sve.

Vrh

PostPostano: Sub vel 18, 2023 20:24 

A baš je strašno, kad čitam slobodnu i jutarnji i njihove lijeve crkvomrzitelje novinare. Oni valjda još gadnijim to prikažu.
Da napomenem ponovo, prvi put kad sam išla u Međugorje, išli smo pod pokroviteljstvom i vodstvom naših svećenika.
Tamo sam upoznala Vickinu sestru, kasnije fra Jozi Zovka i presimpatičnog fra Petra Ljubičića (interesantno, njegov prezimenjak, novinar o kojem bih svašta mogla reći, baš ima taj grdni članak u slobodnoj)...Znači, Crkva me odvela tamo. Sad neki iz te Crkve rade raskol.
Raskol među vjernicima, kao i sa cjepivom.
Gadna vremena.
To , da on zna SVE :oo ...Samo Bog zna sve.

A kako su mogli ti svećenici voditi hodočašća kao da su ukazanja već priznata??
Zamršena je to stvar (ako malo bolje proučiš), a nažalost mnoge su ljude i sami takvi iz Crkve "vukli za nos".
Upravo su oni gotovo i napravili raskol...

Ne sjećam se da su oni (iz Crkve) ikada prosvjedovali kad su godinama ti isti mediji uzdizali Međugorje, a blatili biskupe Žanića i Perića kao da su suradnici Udbe, da su protivnici naroda i sl. :shock:

Vrh

PostPostano: Pon vel 20, 2023 11:56 

U početku su sve župe to organizirale i svećenici su vodili...Sjećam se autobusa sa svim svećenicima našeg dekanata i organiziran nam je bio smještaj po kućama međugorskih obitelji...Tako smo upoznali ljude. Nisam vidjela tad svećenika koji ne vjeruje u ukazanja. Valjda je to bilo prije akcija Žanić- Perić.
Ne znam kako se može očekivati nakon toga, da odjednom povjerujem da je sve laž? Godinama smo išli, nisam odavno, osim prije koju godinu s mužem. Koji je, iako ateist rekao da se osjeća nešto sveto.

Vrh

PostPostano: Uto vel 21, 2023 19:59 

U početku su sve župe to organizirale i svećenici su vodili...Sjećam se autobusa sa svim svećenicima našeg dekanata i organiziran nam je bio smještaj po kućama međugorskih obitelji...Tako smo upoznali ljude. Nisam vidjela tad svećenika koji ne vjeruje u ukazanja. Valjda je to bilo prije akcija Žanić- Perić.
Ne znam kako se može očekivati nakon toga, da odjednom povjerujem da je sve laž? Godinama smo išli, nisam odavno, osim prije koju godinu s mužem. Koji je, iako ateist rekao da se osjeća nešto sveto.

O Mariji je nužno vjerovati samo ono što u Svetom pismu i Katekizmu piše, o svemu ostalome možemo raspravljati i slobodni smo razjasniti emotivne vezanosti za određena mjesta, mišljenja, pričanja, legende, praznovjerja....

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata