Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 10:24

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet sij 12, 2024 06:48 

Moje pitanje bi bilo postoji li mogućnost da bi ti osjetio zajedništvo u Bogu s Hermannom Goeringom? I ako ne, znači li to da ipak ne možemo svi biti jedno u Bogu? Valjda se slažeš s tim da Bog ne može biti zbroj svih nas (jer bi tad trebao i on nekog Boga koji bi njega stvorio).

Zlo koje izvire iz naših srca je odbacivanje Božjih zapovijedi i ideja da mi tj svako od nas može biti svoj vlastiti izvor kriterija za odlučivanje što je dobro a što zlo ("bit ćete kao bogovi, poznavati ćete dobro i zlo").

Možemo li ili ne možemo biti jedno u Bogu je stvar osobne vjere. Ja izjavljujem da apsolutno u ljubavi smo jedno u Bogu.
Svatko će svakoj situaciji odlučiti po svom. Ja se ne ću kleti u ništa.

Stavim li da mi je u centru drvo života - ne ću umrijeti nikada! :))

Vrh

PostPostano: Pet sij 12, 2024 07:29 

Kako dati blagoslov? Svjesnošću u vjeri. Tj. mojim slobodnim odabirom.
Što gubim dajući se? Što se gubi dajući i šireći blagoslov i mir? Ne gubim ništa, već dobivam, očaravajuće dobivam :))

Sudim li postupke - ja sam sudac koji (zlatno pravilo) si sudim...
Isus naš Učitelj je dao izjavu:
Iv 12 47-48
I sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih, ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti.
Tko mene odbacuje i riječi mojih ne prima, ima svoga suca: riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan.

Moj Bog Krist nije sudac i ne osuđuje. Kako je i sam rekao, moj/naš Bog je Spasitelj!
Ne držim li njegovu riječ: ljubi neprijatelja ta riječ će mi suditi.
Svatko može birati što je njegov/naš Bog i živjeti će po toj vjeri.

Suđenje je, kao i pravda i moral, od ovog prolaznog vremenskog materijalnog svijeta u kojem sam/smo.

Bog po mom iskustvu vjere ne odbacuje nikoga i nikada. Bog vjeruje u svakoga od nas apsolutno (ja sam tu koji posrnem u vjeri držeći da sam od ovog svijeta dok se ne sjetim da sam u ovome svijetu). Bog daje život u izobilju!
Bogu hvala i slava :DD

Ovakvi hippy sofizmi samo zavaravaju i nemaju drugog smisla. Svatko tko tako vjeruje ponaša se kao i članovi hippy pokreta koji je završio u besmislu. Oni koji bi željeli djecu hippy profila najčešće niti nisu roditelji, a sami hippy kad bi im se desilo djete su objektivno bili loši roditelji. Ne treba to nasljedovati.
Ono što je najteže mani kao majci je što takav pastoral koji ne vodi računa o katoličkoj doktrini jako otežava odgoj djece. Do sada smo bar imali neki čvrsti orijentir koji je pomagao, a sada je uništen ovim blagoslovima parova u neurednom stanju.
Primjećujem kako su istospolni parovi samo istaknuti iako je njih 0,00001 promil koji uopće žele blagoslov, a puno veći broj je hetero parova u neurednim situacijama koji ovim blagoslovom dobivaju poticaj za ostanak u takvom stanju.

Vrh

PostPostano: Sub sij 13, 2024 06:55 

Luis Ladaria: »Crkva ne raspolaže, niti može raspolagati, vlašću da blagoslivlje zajednice osoba istoga spola«.

Kardinal Fernandez:
“Blagosloviti, u pastoralnom, neliturgijskom smislu, ne može biti ni svetogrdno ni blasfemično, jer jasno piše da se ne radi o sankcioniranju, autorizaciji i prepoznavanju ičega.
“Za mene bi svetogrđe ili blasfemija bilo primiti pričest s mržnjom u srcu ili prihvaćati da se ljudska bića zatvara ili ubija zbog njihove seksualne orijentacije ili živjeti u miru s Bogom dok drugi pate do smrti. Takvi stavovi velika su uvreda Bogu ljubavi. Oni su blasfemični”, zaključiio je.

Vrh

PostPostano: Sub sij 13, 2024 07:17 

Odlične su to izjave!

@ Majkićka

Nisam filozof niti psiholog, pa me ovakvi izrazi iznenade (nemam pojma što znače...).
Sa web-a: sofizam (grč.), u logici naziv za namjerno izveden pogrešan odn. lažan zaključak.

Nisam ovo izjavio ili moje izjave nisu da nekoga navedem na krivi put, a pogotovo nisam svjestan da nekoga navode na pogrešne zaključke.
Tko drugačije misli i ima drugačije stavove od mene, razumijem da mu moje pisanje izgleda kao mlaćenje prazne slame samo da nekoga skrene...
Svjestan sam da izjavama mogu potaknuti nekoga da promisli. Mijenjati drugoga mi nije namjera. Sloboda je interpretirati me kako tko želi. :)

A koji su to moji zaključci na kraju mog posta koji su po tebi lažni (sofistički)?
Da Bog apsolutno vjeruje u nas ili davanje hvale i slave Bogu?
Ili su problem/greške moje izjave radosti života u vjeri? :;

Imam jedno drugo pitanje:
Je li poticajno razmišljati, nakon 2 tisuća i više godina povijesti ili npr. nakon mog proživljenog u ovome svijetu, da bi logično vjerovanje u pravdu, sud, kaznu... moral, etiku... pravila, zakone... trebalo dovesti do radosti života/življenja nas?
Ili još bolje: ovaj opće prihvaćeni široki put koji smo tradicijom i znanjem isklesali - dovodi li do radosti i mira kojeg tražimo?

Što ako je traženje samo privid ovoga svijeta?
Što ako sam svjestan da mi/nam Bog daje sve što treba?
Što ako postavim svjesnost/sebe da su potrebe iluzija vremenske odlike ovoga svijeta?
I prihvatim naputak Isusa Krista kako moliti.

Mt 6, 8, dio
Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete.

Mogu li moliti u zahvalnosti za sve što mi/nam daje Bog? A daje/dao mi je sve što mi treba :)
Kad sam zahvalan - radostan sam. Kad sam radostan - blagoslivljam iz duše/svjesnosti vjere.
Kad sam zahvalan - u ljubavi sam :))

I neka papa još zamuti lonac...
Treba nam to...

Život je promjena. Smrt je prekid života...
Bogu hvala na životu u izobilju :))

Vrh

PostPostano: Sub sij 13, 2024 09:18 

Odlične su to izjave!

@ Majkićka

Nisam filozof niti psiholog, pa me ovakvi izrazi iznenade (nemam pojma što znače...).
Sa web-a: sofizam (grč.), u logici naziv za namjerno izveden pogrešan odn. lažan zaključak.

Nisam ovo izjavio ili moje izjave nisu da nekoga navedem na krivi put, a pogotovo nisam svjestan da nekoga navode na pogrešne zaključke.
Tko drugačije misli i ima drugačije stavove od mene, razumijem da mu moje pisanje izgleda kao mlaćenje prazne slame samo da nekoga skrene...
Svjestan sam da izjavama mogu potaknuti nekoga da promisli. Mijenjati drugoga mi nije namjera. Sloboda je interpretirati me kako tko želi. :)

A koji su to moji zaključci na kraju mog posta koji su po tebi lažni (sofistički)?

Je li poticajno razmišljati, nakon 2 tisuća i više godina povijesti ili npr. nakon mog proživljenog u ovome svijetu, da bi logično vjerovanje u pravdu, sud, kaznu... moral, etiku... pravila, zakone... trebalo dovesti do radosti života/življenja nas?
Ili još bolje: ovaj opće prihvaćeni široki put koji smo tradicijom i znanjem isklesali - dovodi li do radosti i mira kojeg tražimo?

Što ako postavim svjesnost/sebe da su potrebe iluzija vremenske odlike ovoga svijeta?

Mt 6, 8, dio

Mogu li moliti u zahvalnosti za sve što mi/nam daje Bog? A daje/dao mi je sve što mi treba :)
Kad sam zahvalan - radostan sam. Kad sam radostan - blagoslivljam iz duše/svjesnosti vjere.

Treba nam to...

Savršena laž ima dosta istine i nekoliko ključnih postotaka koji ju čine dubokom neistinom. Tako je i u tvom pisanju. Možda ti to radiš iz dobrih namjera no time ne nestaje sofizma iz takvog pisanja.
To prisanje kako bi poslije 2 tisuće godina trebali okrenuti leđa tradicionalnom prenošenju vjere jer ne dovodi do radosti i mira u svijetu je zabluda jer je i sam Isus Krist okrenuo leđa onima koji su Ga smatrali svjetovnim vođom koji će donijeti mir u svijet.
Na ovom svijetu možemo osjetiti tek predokus mira i radosti koji nas čeka u zajedništvu s Bogom, ali to možemo tek kroz liturgiju, a ne neka hippy maštanja.
Radost je velika kod onih koji vole sofizme jer im ponašanje visokog klera ide na ruku trenutno, ali nadam se da će se Bog smilovati svijetu pa dokinuti takvo ponašanje.
Pozdravljam i Zdravu koji je u misiji pa piše privatne poruke da se na ovom forumu ne raspravlja, jednu je i meni poslao zabunom :DD

Vrh

PostPostano: Sub sij 13, 2024 11:16 

Pitanje je, dal gej par zna da je u grijehu?
Da li gej par zna da je to grijeh, tj nekaj kaj nije prirodno? Usporedba sa životinjama je totalno promašena a očito je to kao neka izlika.

Ako su i svjesni tog čina, onda će se oni morati s tim (odgovarat) nosit, opet je bitno da tu ne smije biti osude od strane čovjeka, khmm, pa nitko od nas nije bezgrešan, očito jako mali broj ljudi zna bit svjesno toga pa onda i oni pribjegavaju osudama drugih ljudi.
Primjetio sam jednu stvar, a to je sad glavna parola "živi i pusti druge da žive svoj život" ovo i vrijedi za one koji propagiraju pobačaj, "moj, izbor, moje tijelo".

Kolko je čovjek zastranio najbolje ide u prilog tome da je na djelu relativizacija grijeha, odnosno brisanje granice između dobrog i lošeg, nije ni čudo da ljudi danas ne znaju prepoznat i razaznat dobro od lošeg, društvo stremi ka ateizmu, a svaki pokušaj nametanja vjerovanja, rekli bi neki "vjerovanje u imaginarnog lika" se shvaća kao zadiranje u intimu samog čovjeka..

Sad je to vrijeme dok se dobro pokušava prikazat zlim, a zlo se prikazuje dobrim, a upravo svjedočimo tomu, pa evo živimo u vremenu gdje je pobačaj, gej/lezbo, eutanazija, promjena spola kao nekaj IN, tj, neki oblik radikalno-progresivnog liberalizma se nameće, i tu nema mjesta za Boga. Zato se sad iz petnih žila pokušava zaštitit "najugroženije manjinska skupina" a to je lgbt.

Dam se kladit da je kler pod pritiskom ovog svijeta, pa eto, neki blagoslivljaju gej parove a neki odbijaju.

Vrh

PostPostano: Ned sij 14, 2024 16:38 

Odlične su to izjave!

@ Majkićka

Mt 6, 8, dio

Treba nam to...

Neka Papa zamuti... Što više muti, više se prokazuje...

Vrh

PostPostano: Ned sij 14, 2024 16:44 

Pitanje je, dal gej par zna da je u grijehu?
Da li gej par zna da je to grijeh, tj nekaj kaj nije prirodno? Usporedba sa životinjama je totalno promašena a očito je to kao neka izlika.

Ako su i svjesni tog čina, onda će se oni morati s tim (odgovarat) nosit, opet je bitno da tu ne smije biti osude od strane čovjeka, khmm, pa nitko od nas nije bezgrešan, očito jako mali broj ljudi zna bit svjesno toga pa onda i oni pribjegavaju osudama drugih ljudi.
Primjetio sam jednu stvar, a to je sad glavna parola "živi i pusti druge da žive svoj život" ovo i vrijedi za one koji propagiraju pobačaj, "moj, izbor, moje tijelo".

Kolko je čovjek zastranio najbolje ide u prilog tome da je na djelu relativizacija grijeha, odnosno brisanje granice između dobrog i lošeg, nije ni čudo da ljudi danas ne znaju prepoznat i razaznat dobro od lošeg, društvo stremi ka ateizmu, a svaki pokušaj nametanja vjerovanja, rekli bi neki "vjerovanje u imaginarnog lika" se shvaća kao zadiranje u intimu samog čovjeka..

Sad je to vrijeme dok se dobro pokušava prikazat zlim, a zlo se prikazuje dobrim, a upravo svjedočimo tomu, pa evo živimo u vremenu gdje je pobačaj, gej/lezbo, eutanazija, promjena spola kao nekaj IN, tj, neki oblik radikalno-progresivnog liberalizma se nameće, i tu nema mjesta za Boga. Zato se sad iz petnih žila pokušava zaštitit "najugroženije manjinska skupina" a to je lgbt.

Dam se kladit da je kler pod pritiskom ovog svijeta, pa eto, neki blagoslivljaju gej parove a neki odbijaju.

Naravno da znaju. Svi oni, u dubini duše to znaju. Samo im nove gender ideologije pokušavaju zamutiti tu spoznaju relativiziranjem, dapače, uvjeravanjem da su iznad uvriježenog, da imaju zbog toga benefite. Kao što i imaju, pri zapošljavanju itd. Pa ćemo uskoro mi ostali dobiti prislni kompleks manje vrijednosti

Vrh

PostPostano: Ned sij 14, 2024 17:19 

Savršena laž ima dosta istine i nekoliko ključnih postotaka koji ju čine dubokom neistinom. Tako je i u tvom pisanju. Možda ti to radiš iz dobrih namjera no time ne nestaje sofizma iz takvog pisanja.
To prisanje kako bi poslije 2 tisuće godina trebali okrenuti leđa tradicionalnom prenošenju vjere jer ne dovodi do radosti i mira u svijetu je zabluda jer je i sam Isus Krist okrenuo leđa onima koji su Ga smatrali svjetovnim vođom koji će donijeti mir u svijet.
Na ovom svijetu možemo osjetiti tek predokus mira i radosti koji nas čeka u zajedništvu s Bogom, ali to možemo tek kroz liturgiju, a ne neka hippy maštanja.
Radost je velika kod onih koji vole sofizme jer im ponašanje visokog klera ide na ruku trenutno, ali nadam se da će se Bog smilovati svijetu pa dokinuti takvo ponašanje.

Dobili smo poziv biti savršeni. Savršenstvo se stječe prihvaćanjem u zahvalnosti sa ljubavlju.
Koji dio mojih izjava ti je laž?
Laž bi bila da sam bio u ekstazi u liturgiji, a istina je da sam bio u skrovitosti u molitvi u jarmu sa Isusom kroz mrvicu vlastite vjere i tada pao u ekstazu.
Daleko od toga da nam/mi liturgija nije potrebna, no molitva Bogu Ocu u skrovitosti mijenja percepciju/svijest iz mog višestrukog iskustva molitve sa mrvicom vlastite vjere.
Radost nije samo tako reda radi došla... Radost je dobivena svjesno molitvom djelovanjem Duha Svetoga kad prihvatim poziv Krista kroz moju vlastitu grešnu nevjerničku prirodu u ovome svijetu.

Ne pozivam ja na okretanje leđa nikome. Ja pozivam iz vlastitog iskustva samo da tko želi može prihvatiti poziv Krista i u drugi plan staviti ovozemaljske vremenske garancije: pravdu, sud, kaznu... moral, etiku... pravila, zakone... ako uvide da ne dovode do radosti i mira kad su osnova našeg/moje svjesnosti/osnove.
Isus nije okrenuo leđa. Ni razbojnicima, ni Pilatu, ni vojnicima koji su ga razapinjali, niti tebi, niti nama, niti meni...
Licemjeri ili oni koji su htjeli postići nešto u ovome svijetu (riješiti se okupatora - Juda) su okretali leđa. A nisu trebali... Slobodni smo birati. Sada smo slobodni. Sada biramo.

Mir neće nitko donijeti izvana (svjetovni vođa ili svjetovni medij ili ...).
Mir je u našem srcu kad slavimo Boga Oca :)
Moje pisanje je ništa. Ne treba se obazirati na mene... I sama izjavljuješ da sam lažov.
Pozivi Krista su nam dovoljni. Ja sam samo mali beskorisni svjedok koji priča da kad prihvatim poziv Krista - sve se u osnovi mene mijenja :)

Ja okrećem leđa samome sebi kad se opirem tj. kad nisam u vjeri.
Kad se opirem blagoslovu ili još bolje kad se opirem da svećenik daje blagoslov bilo kakvom paru - nema tu mira i radosti.
U opiranju nema radosti. No radost ne dolazi slučajno. U ovome svijetu je mač. No nisam od ovoga svijeta.

Donijeti će papa još lijepih dokumenata usidrenih u vjeri.

Vrh

PostPostano: Ned sij 14, 2024 19:59 

Dobili smo poziv biti savršeni. Savršenstvo se stječe prihvaćanjem u zahvalnosti sa ljubavlju.
Laž bi bila da sam bio u ekstazi u liturgiji, a istina je da sam bio u skrovitosti u molitvi u jarmu sa Isusom kroz mrvicu vlastite vjere i tada pao u ekstazu.
Daleko od toga da nam/mi liturgija nije potrebna, no molitva Bogu Ocu u skrovitosti mijenja percepciju/svijest iz mog višestrukog iskustva molitve sa mrvicom vlastite vjere.
Radost nije samo tako reda radi došla... Radost je dobivena svjesno molitvom djelovanjem Duha Svetoga kad prihvatim poziv Krista kroz moju vlastitu grešnu nevjerničku prirodu u ovome svijetu.

Ne pozivam ja na okretanje leđa nikome. Ja pozivam iz vlastitog iskustva samo da tko želi može prihvatiti poziv Krista i u drugi plan staviti ovozemaljske vremenske garancije: pravdu, sud, kaznu... moral, etiku... pravila, zakone... ako uvide da ne dovode do radosti i mira kad su osnova našeg/moje svjesnosti/osnove.
Isus nije okrenuo leđa. Ni razbojnicima, ni Pilatu, ni vojnicima koji su ga razapinjali, niti tebi, niti nama, niti meni...
Licemjeri ili oni koji su htjeli postići nešto u ovome svijetu (riješiti se okupatora - Juda) su okretali leđa. A nisu trebali... Slobodni smo birati. Sada smo slobodni. Sada biramo.

Moje pisanje je ništa. Ne treba se obazirati na mene... I sama izjavljuješ da sam lažov.
Pozivi Krista su nam dovoljni. Ja sam samo mali beskorisni svjedok koji priča da kad prihvatim poziv Krista - sve se u osnovi mene mijenja :)

Kad se opirem blagoslovu ili još bolje kad se opirem da svećenik daje blagoslov bilo kakvom paru - nema tu mira i radosti.
U opiranju nema radosti. No radost ne dolazi slučajno. U ovome svijetu je mač. No nisam od ovoga svijeta.

Lijepo napisano Viz, Bog te blagoslovio. Pomeni i mene u molitvi ako se sjetiš.

Vrh

PostPostano: Pon sij 15, 2024 12:31 

Slušala sam sinoć znanastvenika, paradigme se mijenjaju, već je i majmun kloniran, a za najviše 5 godina, kaže, moći će istospolni partneri sami reproducirati djecu. Iz vlastitih stanica, koje se stavljaju u spolne (prejednostavno rečeno, znam o čemu se radi, ali dugo je za objasniti). Radi se naveliko i na inkubatorima za djecu. Ovo je najviše potaknuto zalaganjem lgbtq ljudi i udruga. Već odavno čitam koliko se homo parovi raduju budućnosti, koja meni sliči na pakao.
Neznam hoće li ovaj Papa to doživjeti, ali, već ima udjela, pa neka blagoslivlja vrli novi svijet. Bilo je i biti će onih koji ga neće poslušati, ufam se u "malo stado". Sve više čitam izjave svećenika i biskupa koji su protiv, Baš sam stavila na temu o Papi.
A ovo "bilo kakvom paru" jako je opasno...

Vrh

PostPostano: Pon sij 15, 2024 18:46 

viz je napisao/la:
U opiranju nema radosti.

Nekada je opiranje nužnost i obaveza kada je u pitanju grijeh i zlo. Ili ti možda misliš da se svatko (bilo žena ili muškarac) kome prijeti silovanje ne treba opirati jer ako se ne opire osjetiti će radost?

Vrh

PostPostano: Pet sij 19, 2024 15:12 

Slušala sam sinoć znanastvenika, paradigme se mijenjaju, već je i majmun kloniran, a za najviše 5 godina, kaže, moći će istospolni partneri sami reproducirati djecu. Iz vlastitih stanica, koje se stavljaju u spolne (prejednostavno rečeno, znam o čemu se radi, ali dugo je za objasniti). Radi se naveliko i na inkubatorima za djecu. Ovo je najviše potaknuto zalaganjem lgbtq ljudi i udruga. Već odavno čitam koliko se homo parovi raduju budućnosti, koja meni sliči na pakao.
Neznam hoće li ovaj Papa to doživjeti, ali, već ima udjela, pa neka blagoslivlja vrli novi svijet. Bilo je i biti će onih koji ga neće poslušati, ufam se u "malo stado". Sve više čitam izjave svećenika i biskupa koji su protiv, Baš sam stavila na temu o Papi.
A ovo "bilo kakvom paru" jako je opasno...

Malo me ovo što je Totus Tuus napisala o genetskim inženjeringu podsjeća na Knjigu postanka, ono o divovima ili Nefilimima, zbog kojih je Bog poslao potop, a i na Knjigu Henokovu..

Kako bilo, živimo u vrijeme socijalnog a očito i genetskog inženjeringa. A pomoći nema od tamo od kud bi je čovjek očekivao (barem katolici). Ali zato ima progresivnih katolika, poput Viza, koji marljivo plješću. Nadam se nesvjesni onog što se stvarno događa oko njih.

Vrh

PostPostano: Pon sij 22, 2024 06:40 

Nekada je opiranje nužnost i obaveza kada je u pitanju grijeh i zlo. Ili ti možda misliš da se svatko (bilo žena ili muškarac) kome prijeti silovanje ne treba opirati jer ako se ne opire osjetiti će radost?

Ne mogu reći za konkretni događaj, a kamoli za predviđanja...
No poziv smo dobili i u slobodi možemo prihvatiti poziv ako želimo:
Mt 5,38-42
"Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub!
A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.
Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju.
Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije.
Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš."

Znači široki put je osveta, a uski rijedak put je blagoslov i zahvalnost...

Malo za razmisliti: Je li napadač potreban ljubavi kad radi takve stvari?
Ako se opirem - opiranje prelazi na mene tj. širi se...
Nitko ne radi samo tako gnusne stvari koje ne bi sebi radio. Takva osoba proklinje sebe i sve oko sebe i žeđa za ljubavlju.
Krist je čeka, kao i svakoga od nas kad zalutam i gubim vjeru :)
Jedan upečatljiv primjer: https://www.youtube.com/watch?v=1LsqLjiruwk

Sve je tako jednostavno u našem življenju: biti ili ne biti ? je sada!
Vjerujem li ili ne vjerujem?

Vrh

PostPostano: Pon sij 22, 2024 11:55 

"Zato stavite na sebe svu Božju opremu da se u zlo vrijeme uspijete oduprijeti neprijatelju i održati se kad sve nadvladate. Stojte dakle čvrsto. Opašite svoje bokove istinom. Obucite oklop pravednosti. Noge obujte u spremnost za evanđelje, za mir. U svemu imajte uza se štit vjere da njime možete ugasiti vatrene strijele Zloga. Uzmite kacigu spasenja i mač Duha, to jest Božju riječ. Uvijek i u svakoj prigodi molite se u Svetome Duhu. Budno i ustrajno se molite za sve svete."(Efežanima 6:13-18 )
"Već nas Biblija uči da je naš život na zemlji neprestana bitka protiv zloga i preporučuje da uvijek budemo pripravni oduprijeti se zlu."-Hrvatska katolička mreža
“Budite trezveni! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre.” (1. Petrova 5,8)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata