Savršena laž ima dosta istine i nekoliko ključnih postotaka koji ju čine dubokom neistinom. Tako je i u tvom pisanju. Možda ti to radiš iz dobrih namjera no time ne nestaje sofizma iz takvog pisanja.
To prisanje kako bi poslije 2 tisuće godina trebali okrenuti leđa tradicionalnom prenošenju vjere jer ne dovodi do radosti i mira u svijetu je zabluda jer je i sam Isus Krist okrenuo leđa onima koji su Ga smatrali svjetovnim vođom koji će donijeti mir u svijet.
Na ovom svijetu možemo osjetiti tek predokus mira i radosti koji nas čeka u zajedništvu s Bogom, ali to možemo tek kroz liturgiju, a ne neka hippy maštanja.
Radost je velika kod onih koji vole sofizme jer im ponašanje visokog klera ide na ruku trenutno, ali nadam se da će se Bog smilovati svijetu pa dokinuti takvo ponašanje.
Dobili smo poziv biti savršeni. Savršenstvo se stječe prihvaćanjem u zahvalnosti sa ljubavlju.
Koji dio mojih izjava ti je laž?
Laž bi bila da sam bio u ekstazi u liturgiji, a istina je da sam bio u skrovitosti u molitvi u jarmu sa Isusom kroz mrvicu vlastite vjere i tada pao u ekstazu.
Daleko od toga da nam/mi liturgija nije potrebna, no molitva Bogu Ocu u skrovitosti mijenja percepciju/svijest iz mog višestrukog iskustva molitve sa mrvicom vlastite vjere.
Radost nije samo tako reda radi došla... Radost je dobivena svjesno molitvom djelovanjem Duha Svetoga kad prihvatim poziv Krista kroz moju vlastitu grešnu nevjerničku prirodu u ovome svijetu.
Ne pozivam ja na okretanje leđa nikome. Ja pozivam iz vlastitog iskustva samo da tko želi može prihvatiti poziv Krista i u drugi plan staviti ovozemaljske vremenske garancije: pravdu, sud, kaznu... moral, etiku... pravila, zakone... ako uvide da ne dovode do radosti i mira kad su osnova našeg/moje svjesnosti/osnove.
Isus nije okrenuo leđa. Ni razbojnicima, ni Pilatu, ni vojnicima koji su ga razapinjali, niti tebi, niti nama, niti meni...
Licemjeri ili oni koji su htjeli postići nešto u ovome svijetu (riješiti se okupatora - Juda) su okretali leđa. A nisu trebali... Slobodni smo birati. Sada smo slobodni. Sada biramo.
Mir neće nitko donijeti izvana (svjetovni vođa ili svjetovni medij ili ...).
Mir je u našem srcu kad slavimo Boga Oca
Moje pisanje je ništa. Ne treba se obazirati na mene... I sama izjavljuješ da sam lažov.
Pozivi Krista su nam dovoljni. Ja sam samo mali beskorisni svjedok koji priča da kad prihvatim poziv Krista - sve se u osnovi mene mijenja
Ja okrećem leđa samome sebi kad se opirem tj. kad nisam u vjeri.
Kad se opirem blagoslovu ili još bolje kad se opirem da svećenik daje blagoslov bilo kakvom paru - nema tu mira i radosti.
U opiranju nema radosti. No radost ne dolazi slučajno. U ovome svijetu je mač. No nisam od ovoga svijeta.
Donijeti će papa još lijepih dokumenata usidrenih u vjeri.