Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 19:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 299 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon svi 29, 2023 06:00 

Ovakvim cinizmom samo staješ na stranu udruge "David" - to je skupina ateista s bogatom slobodno-zidarskom pozadinom... Takvo društvo ne priliči jednom "tradicionalnom vjerniku" osim ako vas ne veže netrpeljivost prema suvremenoj Crkvi, podjednako?

:!:
Kako bi ja stala na stranu te udruge jer sam napisala činjenice o kojima je biskup Uzinić i svi mediji pričali? Biskup Uzinić poziva na dijalog pa kako ti sad nisi za dijalog s ateistima i masonima?

Vrh

PostPostano: Pon svi 29, 2023 06:02 

https://narod.hr/kultura/hrvatska-bisku ... stavljanja
Hrvatska biskupska konferencija (HBK), u okolnostima koje potresaju Katoličku crkvu u Hrvatskoj zbog slučajeva seksualnog zlostavljanja maloljetnika, publicirala je dva priručnika kojima je cilj zaštita maloljetnika od zlostavljanja.

Vrh

PostPostano: Pon svi 29, 2023 15:20 

Ovakvim cinizmom samo staješ na stranu udruge "David" - to je skupina ateista s bogatom slobodno-zidarskom pozadinom... Takvo društvo ne priliči jednom "tradicionalnom vjerniku" osim ako vas ne veže netrpeljivost prema suvremenoj Crkvi, podjednako?

:!:

Baš išao pogledat i gle, udruga David..

Udruga se sastoji od bivših agnostika, ateista, neformalnih vjernika i katolika. Većina aktivnih članova ne želi da njihova imena budu objavljena iz razumljivih razloga – štite svoju obitelj i zaposlenje. To dovoljno govori o društvu u kojem živimo.
. Udrugu David pokušavaju razne crkvene marionete i kvazi crkveni ideolozi prikazati kao sektu jer smo se usudili analizirati i argumentirano komentirati vjerodostojnost katoličkoga pa i neka druga kršćanska učenja. Budući nemaju protu-argumenata na naše tvrdnje tada po već stoljetnim isprobanim metodama udaraju ispod pojasa – cilj je uništiti ugled i obezvrijediti naše djelovanje – tj. po njih bolnu istinu.

Koja je to bolna istina..

Crkva vs svijet.

Vrh

PostPostano: Pon svi 29, 2023 16:52 
Administrator

O udruzi David smo već pisali na temi:
Udruga David i vjerska sljedba "Univerzalni život"

Vrh

PostPostano: Pon svi 29, 2023 20:39 

O udruzi David smo već pisali na temi:
Udruga David i vjerska sljedba "Univerzalni život"

Nisu li to oni koji su se bunili protiv crkvenih zvona na Trnovčici?

Dobro je što ovaj link još uvijek radi:
https://www.areopag.hr/david-udruga-gra ... kih-prava/

(Nekad su na svojoj staroj stranici imali pdf-knjige anti-katolički nastrojenih starih masona s poč. 20. st. Što ćeš, s njima su se našli na istoj valnoj dužini...)

Vrh

PostPostano: Uto svi 30, 2023 06:14 

Joj ovaj Adrijanin pokušaj moje diskreditacije pretvorio se u reklamiranje nekakve antikatoličke udruge. Tako je to u moderna vremena.
Ima jedna zanimljiva emisija vezana uz biskupa Uzinića na Agape RTV. Urednik i voditelj i fra Mario Knezović, a gosti su fra Gabrijel Mioč i novinar Ivan Ugrin. https://www.youtube.com/watch?v=BBxlQivZwMw

Vrh

PostPostano: Uto svi 30, 2023 17:08 

@Majkićka, ne pokušavam te diskreditirati nego samo spustiti na zemlju...
Prije si napisala:
"Evo baš čitam što je osoba koju je biskup Uzinić spomenuo i koja je priznala zlostavljanje dječaka predavala na teologiji u Rijeci. Predavao je predmete: Psihologija, Duhovno bogoslovlje, Istočno bogoslovlje, Ekumenska teologija,... Dakle on je oblikovao moderan pristup tim temama i sigurno nije koristio termine šizmatik ili heretik niti bio tradicionalist pa ipak je po vlastitom priznanju činio strašne stvari.
Uvjerena sam kako crkvenim filozofima koji su se slikali s njim u rektorskim togama sada nije lako."

Čovjeka prozivaš zbog predmeta koje je predavao na teologiji kao da je zbog njih učinio takve grijehe?
I nisam čula za zanimanje "crkveni filozofi"...?
A u vezi toga kome nije lako, tko se stidi - pa nije ni meni lako, žao mi je kad se takve stvari događaju i drugdje u svijetu, a ne samo unutar Crkve... a tebi je jedino važno raspravljati jel bio "moderan" ili "tradicionalan"... mogla sam i ja tebe pitati: nije li možda bio tradicionalan, i tako vući mačku za rep... uludo trošenje vremena. :|

Zato spusti lopticu malo, ugasi malog crnog modernističkog :evil: u mislima .. mir s tobom!

O tome otkuda sve to zlo unutar Crkve pisao je jako dobro papa Benedikt:
https://www.vjeraidjela.com/benedikt-xv ... tavljanja/

(ponavljam ovdje link koji već negdje na forumu postoji...)

Vrh

PostPostano: Sri svi 31, 2023 17:57 

Napisala sam istinu što je predavao, a to objektivno nije bilo ništa tradicionalno. On bi se s tobom baš složio u protivljenju prema mom nazivu za SPC. To je tako ili bar 99% vjerojatno.
Mene takvo ponašanje žalosti, ali ne osjećam sram jer ništa loše nisam napravila niti podržavala.
Osobno dvojim je li najbolji način ovo što Uzinić radi. Odnosno najbolje je ono što pomaže žrtvi pa ako nekome pomaže javno izricanje ok, ne smije se žrtve osuđivati zbog istupa, ali postoje žrtve koje uopće ne žele javno govoriti o tome niti bi im takav istup koristio. Danas ispada kako ih se tjera na istupanje, istražuje, izručuje licemjernim medijima, ...

Vrh

PostPostano: Čet lip 01, 2023 16:19 

Meni je sumnjiv onaj medijski istup.
Valjda se prije pripremi, pročita nekoliko puta.

Vrh

PostPostano: Pet lip 02, 2023 14:15 

Svojevremeno se biskup Uzinić sporio s udrugom Vigilare i njenim predsjednikom, a i ovdje su neki podržavali takve po meni nekorektne napade. Možda će takve obradovati vijest kako su John Vice Batarelo i aktivist Andrija Klarić proglašeni krivima zbog nezakonitog organiziranja prosvjeda protiv korona-mjera u studenom 2021. godine. Presudna je apsurdna s obzirom na to što se danas zna o neučinkovitosti mjera i nepotrebnom kažnjavanju ljudi.

Vrh

PostPostano: Pet lip 02, 2023 16:24 

To su dvije krajnosti.
Osobno, ono nekoliko svećenika koji su se aktivirali u prosvjedima, imaju kod mene veliki minus.

Vrh

PostPostano: Sub lip 03, 2023 20:08 

Meni je sumnjiv onaj medijski istup.
Valjda se prije pripremi, pročita nekoliko puta.

I on je pod istragom DORHa zbog prijave zataškavanja.. Njegove zadnje poruke su sadržajno jako dobre (treba to srezati u korijenu), ja sam na njegovoj strani (...baš mi se smilio).

Vrh

PostPostano: Uto lip 06, 2023 16:47 

Misliš, onaj plač?
Meni izgleda kao performans. Ako je, a naravno, jest, znao što će pročitati, ipak se čovjek pripremi. I kad se čita sastav u školi, kamo na ovom mjestu. Pa se to dostojanstveno napravi. Kažem, nije mi ga milo, mogla bih tražiti onaj odgovor na facebooku upućen meni, koji je daleko od ove mile osobe. Ali ima on ekipu, zato sam se i makla s njegovog facea. Krcato lgbt osoba, osoba koje se zalažu za abortus, antiteista i ateista, vole ga.

Vrh

PostPostano: Uto lip 06, 2023 19:09 

Evo ga, gostuje kod masona Bolkovića... Što ga vole mediji i on njih...
Nevezano, ali moram reći, tv Jadran, sad, "Vidljivi tragovi", odlična emisija o hagioterapiji.

Vrh

PostPostano: Ned lip 11, 2023 15:03 

Naišla sam na još jedan biser Uzinića, da je Bleiburg logični nastavak Jasenovca https://www.dnevno.hr/vijesti/nadbiskup ... b-2159294/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 299 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata