@Majkićka, ne pokušavam te diskreditirati nego samo spustiti na zemlju...
Prije si napisala:
"Evo baš čitam što je osoba koju je biskup Uzinić spomenuo i koja je priznala zlostavljanje dječaka predavala na teologiji u Rijeci. Predavao je predmete: Psihologija, Duhovno bogoslovlje, Istočno bogoslovlje, Ekumenska teologija,... Dakle on je oblikovao moderan pristup tim temama i sigurno nije koristio termine šizmatik ili heretik niti bio tradicionalist pa ipak je po vlastitom priznanju činio strašne stvari.
Uvjerena sam kako crkvenim filozofima koji su se slikali s njim u rektorskim togama sada nije lako."
Čovjeka prozivaš zbog predmeta koje je predavao na teologiji kao da je zbog njih učinio takve grijehe?
I nisam čula za zanimanje "crkveni filozofi"...?
A u vezi toga kome nije lako, tko se stidi - pa nije ni meni lako, žao mi je kad se takve stvari događaju i drugdje u svijetu, a ne samo unutar Crkve... a tebi je jedino važno raspravljati jel bio "moderan" ili "tradicionalan"... mogla sam i ja tebe pitati: nije li možda bio tradicionalan, i tako vući mačku za rep... uludo trošenje vremena.
Zato spusti lopticu malo, ugasi malog crnog modernističkog

u mislima .. mir s tobom!
O tome otkuda sve to zlo unutar Crkve pisao je jako dobro papa Benedikt:
https://www.vjeraidjela.com/benedikt-xv ... tavljanja/(ponavljam ovdje link koji već negdje na forumu postoji...)