Ma to je ubrzana snimka, pa vidiš kako se uspinje, takvu brzinu može imati samo u prostoru ispražnjenim od zraka. Rekao bih da je par minuta sažeto na dvadesetak sekundi. Promo materijal.
Nisam baš previše u tome, svakako ne toliko da bih sat vremena gledao uspon rakete. Pretpostavljam da su sve takve snimke žestoko obrađene i filtrirane, jer se raketa trese, okreće se oko osi i sve se ledi. Da bi dobio bilo što vidljivo jednostavno mora biti obrađeno. Uz to, uvijek je pitanje bandwidtha, prilično sam siguran da je važnije slati telemetrijske podatke od videa.
Bilo bi mi zanimljivo pročitati što misliš da bi vidio na snimci od sat ili više vremena? Jednom kada se popneš na stotinjak km, a za to ti treba 7 do 10 minuta (po sjećanju) mislim da se vrlo malo toga mijenja u vidokrugu.
Pa to te ja pitam
Zar nije čudno da na toliki broj letova oni ne daju nijedan snimak barem pola sata u kontinuitetu...bez sažimanja, ubrzavanja isl.?
Pa zanima me da vidim snimak za koji se sa sigurnošću zna da je kontinuirani snimak na kojem nije ništa dorađivano...da vidimo na kojoj visini iznad zemlje se vidi da je zemlja okrugla, da vidimo kako ide to postepeno zakrivljivanje itd.
tebi nije čudno da ni nakon stotina Muskovih starlink polu-privatnih satelita lansiranih u svemir nemamo nijedan takav??
Uglavnom , slažem se da nakon 23 sekunde zemja ne izgleda kako se vidi na tom video snimku! Čak su kao okrenuli raketu da se vidi nakon lijeve strane i desna strana okrugle zemlje...smiješno...za to vrijeme raketa se ne može dignuti ni 30 km iznad zemlje!
a postoji masa snimaka iz balona na 39 km iznad zemlje gdje je sve skroz ravno...
Kako sam kažeš za to trebaju 7 ili više minuta leta ...nevažno, dajte ljudi koji lansirate rakete takav snimak , pa ako treba i 30 minuta ...da napokon vidimo kako to stvarno izgleda