Ja bih malo drugačije rekao:
Povratak na iskonsko je moguć - to je Radosna vijest.
Sve je stvar gledanja. Netko će uvijek imati
ali, a drugi će biti sretan jer je povratak na iskonsko moguć
Različiti smo - jedinstveni smo.
Sve je Bog dobro uredio, pa tako i povratak na iskonsko.
Povratak na iskonsko se ne radi onako kako bi mi htjeli i dobro da je tako jer se inače uništavamo/razdjeljujemo. Zato u molitvi i zazivam/zazivamo volju Božju.
Molitvom se može izmoliti moguća promjena
mene. Promjenom sebe što je djelo Duha Svetoga, mijenjam pogled na druge, djelujem drugačije na druge, a na kraju i na sebe. Sve se zrcali na nas i od nas. Zrcaljenjem Ljubavi sve postaje u našim očima očaravajuće, predivno, zapanjujuće.
Kako je to dobro! Bogu hvala!
Ja samo mogu željom tj. htjenjem zamoliti Oca našeg Stvoritelja da po Spasitelju našem i Otkupitelju mojih/naših grijeha i propusta Isusu Kristu mijenja mene Duhom Svetim ognjem neugasivim.
Tu se vidi međusobna interakcija 3 Božanske osobe. Interakcija Ljubavi koja sve prožima. Povratak na iskonsko je djelo Ljubavi djelo milosrđa
Da bi djelo Ljubavi bilo moguće - ja trebam žuditi za Ljubavlju.
Mogu se sjetiti vremena zaljubljenosti. Ja žudim i čeznem za svojom ljubavi cijelo vrijeme zaljubljenosti.
Kad počnem ocjenjivati voljenu osobu ja padam u grijeh, u glib koji jede zaljubljenost u meni, proždire je, uništava, razapinje...
Slično je i sa "dobrim namjerama". Kad nemam skrivenih tajni, kad sam potpuno iskren i ponizan - tek tada mogu biti zaljubljen.
Kad se pojave neke moje želje i namjere koje nisu dio nas, ja razdjeljujem nas, ja uništavam vezu, ja uništavam sebe...
Erotska ljubav nam jako puno govori o Božjoj Ljubavi. Erotska ljubav je utjelovljena nama pokazana i darovana Božja Ljubav.
Kad smo zaljubljeni kako smo samo očarani ovim predivnim očaravajućim zapanjujućim svijetom. Tada ne jedemo sa drva spoznaje dobra i zla, no odmah čim zagrizemo u spoznaju (ocjenjivanje, ogovaranje, kritiziranje, osuđivanje,...) - sva čarolija prestaje i nastaje pakao. Mi smo pozvani da umnažamo Ljubav, no na žalost često zbog spoznaje što je dobro, a što zlo mi se uništavamo, tonemo...
Imamo mogućnost biti u Ljubavi u raju ili biti u spoznaji tj. biti u paklu.
Mi svakim danom, svakim trenom donosimo odluku...
Poslušajmo Spasitelja našega Isusa Krista i zatražimo micanje opterećenja naše duše kojeg smo načinili grešnim životom spoznajama dobra i zla.
To micanje Duhom Svetim jarma je jedino moguće ako se želimo zaljubiti.
Nema prisile u ljubavi na vjenčanju jer je to tada nasilje...
Bog nas/mene strpljivo čeka da, sa poniznošću i u zahvalnosti, zaželim da mi Duhom Svetim vrati iskonsko stanje, tj. da me ponovno rodi da budem kao malo dijete koje bez problema sve oprašta živeći u obiteljskoj ljubavi radujući se životu i rastu, cvatnji...
Zapjevajmo odu radosti zahvaljujući Bogu na ovom predivnom darovanom životu koji nas toliko ljubi da je dao Sina da nas spasi otkupljujući grijehe naše kako bi se ponovno rodili.
Ne stoji ovo o siromasima bez veze u mom potpisu.
Želja mi je da što više nas spozna da je to naš potpis
Želja je to i Boga: Uzmite i jedite! Obratite se! Ponovno se rodite!
Neka živi Kraljevstvo Božje!
Aleluja!