Malo mi je sve to, huh.. Pa gejevi su se i prije blagoslivljali, kaj ne?
A kolko je njih koji ne vele da su gej..
Zapravo, čovjek pred čovjekom može lagati, ali pred Bogom ne može.
Mada mi je nejasno sve to, gej si, tražiš blagoslov ali i dalje prakticiraš ono za koje se naziva da je grijeh.
Osim, ako čovjek ustraje u tome i bori se protiv toga, (stanja u kojem se nalazi) onda bi tu stvar ipak trebala bit drukčija, pitanje je, za koga su Božja vrata otvorena? Za sve ljude.
Da li je čovjek svjestan grijeha i ako je a ustraje u tome, čemu uopće blagoslov..
Negdje sam čitao da čovjeku (blagoslov) pomaže u borbi protiv tog čina kao i da mu se daje nada da prevlada taj grijeh, u tom stilu je bilo pisano.
I ovdje će doći do podjela, sve upućuje na to.
Ako je homoseksualni par svjestan grijeha i traži blagoslov svećenik im ne smije uskratiti, nema veze što zbog slabosti ne uspijevaju to postići ili što se taj grijeh ponavlja. Dakle isto je ko i kod " normalnih" grješnika stalno ponavljamo isto i tražimo blagoslov ili milost da to prestanemo.
Primjera radi, dolazi homoseksualni par svećeniku i traži blagoslov.
Svećenik ih može pitati, zbog čega želite blagoslov?
Ako kažu da su svjesni grijeha u kojem žive ali traže pomoć od Boga onda ih ne smije odbiti.
Ali ako malo bolje razmislimo zašto bi ih uopće pitao, jednostavno im udjeli bez ispitivanja i ako su im nakane bile čiste vjerojatno će primiti milost a ako ne onda valjda neće.
Meni je to sve jasno pa i do sada se dijelio blagoslov svima a do svakog je osobno da li će taj blagoslov i primiti tj. do njegove savjesti.
Pa na neki način Bog sam daje milost čak i zlima jer im daje život i sunce, kišu itd. isto tako Bog nam je dao svoga Sina dok smo još bili pod grijehom ( misli se na istočni grijeh) to znači da Božja milost ili blagoslov nije ničim uvjetovana.