Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 08:05

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Sub pro 23, 2023 19:48 

Gledam dnevnik, neki je svećenik u Italiji postavio jaslice sa dvije Marije.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 16:35 

Što se tiče blagoslova istospolnih zajednica nije mi jasno da li se blagoslov dijeli skupa kao zajednici ili pojedinačno?
I da li postoji molitveni obrazac za taj blagoslov?

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 17:15 

Papa nije očito čitao Bibliju, posebno priču Gomori o Sodomi
I Gomori. Neznam što drugo reći, razočarao me do kraja, hoće li itko popraviti njegovo djelovanje? Tuga, samo tuga.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 17:28 

Papa nije očito čitao Bibliju, posebno priču Gomori o Sodomi
I Gomori. Neznam što drugo reći, razočarao me do kraja, hoće li itko popraviti njegovo djelovanje? Tuga, samo tuga.

Činjenica je da ti ljudi žive među nama i da se pastoralno treba pobrinuti za njih . Oni treba da osjete da nisu isključeni iz zajednice i da mogu računati na pomoć i prihvaćanje od strane Crkve.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 17:56 

Da, kao ljudi, ne kao parovi u grijehu. Što više slušam razmišljanja i ogorčenost ljudi (najčešće kažu, ovo nije moj papa), vidim kakav je razdor unio. Sjećam se kad je pokušao promijeniti riječi Oče naša, (srećom, neuspješno) i sve više mi se čini da želi biti zapamćen. Ovim je, po meni, totalno zabludio.
Moram šutke trpjeti jer takva je hijerarhija KC a sve više vidim da to nije u redu. Mogu se samo moliti za novog, boljeg Papu, dobrog kao dva prethodnika ovog. Možda bih čak, da imam u blizini alternativu, prešla u neku drugu kršćansku denominaciju. Iako, vjerujem u našu vjeru. Možfa su ovo vremena iskušenja, ako je katolička crkva preživjela Borgiju, valjda će i Bergogliu. Samo da ne bude puno štete.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 17:58 

Iz priopćenja Ukrajinske grkokatoličke Crkve u povodu Deklaracije Dikasterija za nauk vjere „Fiducia Supplicans“ može se zaključiti kako spomenuta Deklaracija tumači pastoralno značenje blagoslova u Latinskoj Crkvi, a ne u Istočnim Katoličkim Crkvama. Ne bavi se pitanjima katoličke vjere ili morala, ne daje nikakve odredbe Kodeksa kanona za istočne Crkve i ne spominje istočne kršćane. Dakle, na temelju kan. 1492. Katekizam Katoličke Crkve, ova se Deklaracija odnosi isključivo na Latinsku Crkvu i nema pravnu snagu za vjernike Ukrajinske Grkokatoličke Crkve.
https://www.quovadisecclesia.com/grkoka ... se-na-nas/
Blago katolicima istočnog obreda.

Vrh

PostPostano: Uto pro 26, 2023 15:40 

Evo gledam na tv Jadran razgovor sa don Antom Matešanom. Isto misli kao i ja, s time da je malo pojasnio, govoreć o "teologiji oslobođenja" čiji je član nekad u Argentini bio sadašnji Papa. I on kaže o Papinim savjetnicima. Kao i da on, kao svećenik, ne mora misliti da je Papa nepogriješiv.

Vrh

PostPostano: Sri pro 27, 2023 10:40 

Sve se više biskupa odlučuje usprotiviti blagoslivljanju istospolnih zajednica.
Poljski biskupi: Crkva nema ovlast blagoslivljati istospolne zajednice https://www.vjeraidjela.com/poljski-bis ... zajednice/
Kamerunski biskupi zabranjuju blagoslivljanje homoseksualnih parova https://www.vjeraidjela.com/kamerunski- ... ih-parova/
Ukrajinski rimokatolički biskupi: nema blagoslova za život u grijehu https://www.vjeraidjela.com/ukrajinski- ... u-grijehu/

Vrh

PostPostano: Sri pro 27, 2023 15:42 

@totus tuus, i papa je čovjek, pitanje je koga on sluša, Duha Svetog ili ljude oko sebe (svijet) u redu je savjetovati se ali..

Ovo može i biti svojevrsna kušnja kako za Crkvu tako i za pojedine vjernike laike..
A i vrijeme će pokazati, dok će se Crkva odvojit od "Crkve" vjernik od "vjernika" onda će se vidit stanje.
Osobno, mislim da nema straha, treba se držat dobra i razlučivanje kao mudrost treba "oštriti", u takvim se vremenima nalazimo, izazovnim..
Kaj nisu neki pustinjaci zapomagali da ih sustignu nevolje zato kaj im je od mira bilo muka? To je onda idealan teritorij za vraga.
I

Vrh

PostPostano: Sri pro 27, 2023 17:11 

Mene je pomalo strah. Puno se dijelimo. Zato treba jaki čovjek i vjernik na vrhu. A nažalost u ovog sumnjam.

Vrh

PostPostano: Čet pro 28, 2023 13:48 

Činjenica je da ti ljudi postoje pa je bolje da ih crkva uzme pod svoju zaštitu nego da ih odbijanjem šalje raznoraznim LGBT udrugama.

Vrh

PostPostano: Čet pro 28, 2023 15:26 

Ako ti ljudi ne upražnjavaju nastranosti, idu u crkvu, ne treba im zaštita.
Ako upražnjavaju, ne treba im crkva. Što bi to po tebi trebala biti Crkva, zaštitnica nemorala??? :((
Crkva je i protiv umjetne/ potpmognute oplodnje pa ipak takvi ljudi idu u crkvu, pričešćuju se bez problema. Dakle, Crkva polako gubi indetitet samo da sačuva stado, glavna je kvantiteta, ne kvaliteta, to je put u propast...

Vrh

PostPostano: Čet pro 28, 2023 16:11 

Ako ti ljudi ne upražnjavaju nastranosti, idu u crkvu, ne treba im zaštita.
Ako upražnjavaju, ne treba im crkva. Što bi to po tebi trebala biti Crkva, zaštitnica nemorala??? :((
Crkva je i protiv umjetne/ potpmognute oplodnje pa ipak takvi ljudi idu u crkvu, pričešćuju se bez problema. Dakle, Crkva polako gubi indetitet samo da sačuva stado, glavna je kvantiteta, ne kvaliteta, to je put u propast...

Isus je i došao zbog takvih koji su svjesni svoje grešnosti.

Vrh

PostPostano: Čet pro 28, 2023 23:04 

Isus je i došao zbog takvih koji su svjesni svoje grešnosti.

Ali ti koji dolaze po blagoslov ne dolaze zato jer su svjesni svoje grešnosti nego zato što smatraju da nisu u grijehu. I žele za taj stav crkvenu podršku. Oni žele emancipaciju u Crkvi a ne pokajanje. Ako se kaju i žele se promijeniti i do sada su mogli doći, ALI NE U PARU. Zamisli da čovjek koji opljačka banku dođe na ispovijed i želi odrješenje ali se ne želi predati policiji niti vratiti pare, pa kakvog to smisla ima?

Je li Isus ikome rekao "Ja te ne osuđujem, nema veze ako nemaš namjeru prestati griješiti"?

Zadnja izmjena: Lars; Čet pro 28, 2023 23:17; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet pro 28, 2023 23:13 

Činjenica je da ti ljudi postoje pa je bolje da ih crkva uzme pod svoju zaštitu nego da ih odbijanjem šalje raznoraznim LGBT udrugama.

A ko ti kaže Kopitaru da parovi o kojima ti govoriš misle da su LGBT udruge nešto loše? Oni žele sjediti na dva stolca, jednostavno. Žele taj blagoslov upravo zato jer se ne žele odreći tog načina života. Oni ne traže od crkve zaštitu nego kapitulaciju. Priznanje. Da njihove veze nisu grešne. Inače se uopće ne bi u cijeloj priči spominjali ni parovi, niti bi bilo usporedbe s brakom, nego bi se govorilo o nekom obliku pokore, a o tome baš nema ni riječi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata