Ja bih nadodao:
Što ima više neljubaznosti, što ima više srdžbe, bijesa, što ima više glume i licemjerstva,... što ima više zla - to više će se posvetiti oni koji su u Ljubavi tako što će još više plodova Ljubavi donjeti
iz Exultet-a:
O sretne li krivice,
koja je zavrijedila takvog i tolikog Otkupitelja.Pojašnjenje:
Ako živimo u Ljubavi (u molitvi u odnosu sa dragim Bogom) hraneći se njegovim Tijelom i Krvlju -
sve možemo preobraziti/preokrenuti (poput kruha u Tijelo i vina u Krv).
Moć preobrazbe (okretanja usmjerenosti prema dobru, prema Ljubavi, prema Bogu) je moć koja preobražuje cijeli svijet, cijeli svemir.
Bog tvoje rane, tvoje odbacivanje, tvoje odbijanje može učiniti alatom za spas drugih.
Da bi Bog spasio nas može se poslužiti čudima, a može se poslužiti i tragičnim događajima tj. onime što se većinom u društvu naziva zlo, no pravo zlo čuči i vreba u nama...
Tj. ono što društvene vrijednosti smatraju za zlo: smrt, glad, kriza, gubitak karijere, bijeda, bezumlje, podsmjeh, izrugivanje, ogovaranje, kompromitacija, negiranje, suprostavljanje,... tj. tragični događaji mogu jedne prosvjetliti/preobratiti, a druge učiniti još perfidnijima.
Ako želimo, ali
samo ako želimo, uz Božju pomoć u odnosu sa Bogom tj. u molitvi svo zlo (ne tragične događaje, već zlo kao oholost, bahatost, bezobraznost, uznositost, licemjerstvo, strahovanje, beznadnost, uznemirenost, stresnost, srdžbu, bijes,
neljubaznost, mržnju, osuđivanje ...) se može preobratiti na dobro na Ljubav.
Tako se umnaža Ljubav, a našim utjelovljenjem tj. životom smo pozvani da radimo
preobražaj.
Preobražaj ili pretvorba ovozemaljskog u vječno = euharistija je Dar Božji koji nam svakome daje mogućnost (samo ako želimo) da preobratimo sebe da se spasimo (da smo kao mudre djevice)
Budimo suotkupitelji koji želeći, uz Božju pomoć, radimo preobražaj umnažajući Ljubav, Radost i Mir kako bi se divili ovome predivnom očaravajućem svijetu na hvalu i slavu Božju
Ovo sam si zadao za korizmu (i za cijeli život) i biti će mi drago ako i drugi uzmu takav zadatak na koji nas Spasitelj Isus Krist poziva.
Puno Ljubavi i Mira želim!