Neutralnost i pasivnost nije jedno te isto.
Ako ja ne želim stvarati podjele i ne želim provoditi podjele = ja sam neutralan.
Slično kao davno zaboravljeni nesvrstani u hladnom ratu.
Nesvrstani nisu pasivni. Oni samo ne žele igrati po određenim pravilima koja dijele po zadanim kriterijima.
I tu Isus jasno daje do znanja kakva je priroda Boga Oca:
"...
on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima."
Mi možemo stvarati strane, možemo stvarati podjele. Ali Bog je neutralan jer nas sve ljubi. Bog je apsolutna neuvjetovana ljubav koja se daje i prima

Bog ljubi i one koje mi/ja smatram zlom i nepravednim.
A Bog najmanje što radi je da čeka i očekuje... Kao da Boga zamišljamo nekim kraljem ili carem, faraonom, premijerom, direktorom, namjesnikom... koji nešto očekuje od svojih podanika.
Pa nije Bog tiranin i siledžija koji očekuje poslušnost...
Bog ljubi, daje se i prima, alfa i omega, stvara i stvoreno =
živi Pasivni gotovo i ne možemo biti jer smo živi. Tko teži biti pasivan, taj se odupire životu.
Farizeji su napravili podjelu u svom razmišljanju time što kad se pridržavaju hrpe pravila - smatraju se pravednicima. Iznad ostalih koji se ne drže pravila. Česta slika većine ljudi danas koji sve servirane činjenice primaju zdravo za gotovo i svrstavaju se u određenu skupinu koja ima nešto protiv drugoga (stvaranje neprijateljstva).
Ja sam isto sklon ovozemaljskim podjelama i svrstavanjima, no molitvom Bogu mogu to sve maknuti iz svoje svijesti.
Tako je ovaj svijet funkcionirao i tako funkcionira i danas.
No, kao što si i navela, imamo sada mogućnost obraćenja otpuštanjem pravila koja nas dijele.
I to u slobodi.
Apsolutno smo svi jedno u Kristu
Obraćenjem iz neprijateljstava i podjela dolazimo do radosti i slavlja života u zahvalnosti Bogu = dolazimo u Zajedništvo Jedinstvenih
Obraćenje je ono na koje Isus poziva, na koje moj imenjak Sveti Krstitelj poziva, pa se tako i ja pridružujem tom pozivu pozivajući nas na obraćenje.
Odazvao sam se više puta i to je fenomenalno iskustvo (iako to nisam tražio, niti pomislio o odgovoru već sam samo vjere to napravio po pozivu).
Ja pozivam na obraćenje, na akciju (ne na pasivnost) tj. pozivam na micanje podjela i različitosti blagoslivljajući neprijatelje (podjele) koje sam/smo izgradio u sebi čime se umnaža ljubav u očaranosti divljenju ljepoti života = Boga