Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub stu 02, 2024 08:59

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 210 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri lis 02, 2024 16:38 

Uzinić je proveo anketu među svojim svećenicima i dobio brutalan feedback.

Daj prestani se prenemagati i glumiti dušebrižnika.

Vrh

PostPostano: Sri lis 02, 2024 19:48 

Uzinić je proveo anketu među svojim svećenicima i dobio brutalan feedback.
Riječka Crkva nije ono što Uznić želi da bude, i neće niti biti. Ni svećenici ni narod.
Možda je zajednica manja nego u drugim gradovima, ali je snažna i nije na liniji liberalnih trendova.

https://dijalog.hr/kolumne/anketa-ukazala-na-veliki-potop-lgbtiqa-subverzivne-teologije-nadbiskupa-uzinica-i-suradnika/56569/

Tvoj prijatelj s portala Dijalog nije baš kršćanin koji voli dijalog... čak niti sa svojima.
Opet podmeće nadbiskupu i sve mi se čini da bi mogao završiti kao Vigano.

Vrh

PostPostano: Čet lis 03, 2024 08:52 

Tvoj prijatelj s portala Dijalog nije baš kršćanin koji voli dijalog... čak niti sa svojima.

Moj kolega izražava prevladavajući osjećaj frustriranosti u Rijeci. Ne samo među laicima nego i među mnogim svećenicima.
A način komunikacije je upravo onakav kakav je biskup nametnuo, kroz medije.

Kada je riječ o lgbt i pobačaju onda se organiziraju konferencije, jer važno je čuti različita mišljenja.
Kada se radi o moliteljima krunice onda im se svisoka docira kroz medije i naziva ih se ekstremistima. A sa ekstremistima se ne razgovara, naravno.

Samo biraj temu, lgbt, pobačaj, rodna ideologija, feminizam, woke, covid ... i usporedi sa njemačkim stavovima. I to je to, ili si sa jedne strane liberalne crte ili sa druge.
Jedna vodi u umiranje kršćanske zajednice i tamu, druga stvara žive zajednice.

Na jednoj misi na Trsatu, pri kraju covid ludila, kada je narod pohrlio željan mise, naš biskup im je odmah na početku rekao "žao mi je što vas vidim u tolikom broju". Sapienti sat.

Ali nema veze, kakav god da je moj je biskup, ja mu priznajem ulogu i poziciju. Samo što je moja savjest ipak iznad svega.

Vrh

PostPostano: Čet lis 03, 2024 13:46 

Ovo je već urnebesno. Pa malo se ipak informiraj prije pisanja jer Vigano se nije ništa "podmećao" niti jednom nadbiskupu.

Vrh

PostPostano: Čet lis 03, 2024 15:03 

Moj kolega izražava prevladavajući osjećaj frustriranosti u Rijeci. Ne samo među laicima nego i među mnogim svećenicima.

Kada je riječ o lgbt i pobačaju onda se organiziraju konferencije, jer važno je čuti različita mišljenja.
Kada se radi o moliteljima krunice onda im se svisoka docira kroz medije i naziva ih se ekstremistima. A sa ekstremistima se ne razgovara, naravno.

Samo biraj temu, lgbt, pobačaj, rodna ideologija, feminizam, woke, covid ... i usporedi sa njemačkim stavovima. I to je to, ili si sa jedne strane liberalne crte ili sa druge.
Jedna vodi u umiranje kršćanske zajednice i tamu, druga stvara žive zajednice.

Na jednoj misi na Trsatu, pri kraju covid ludila, kada je narod pohrlio željan mise, naš biskup im je odmah na početku rekao "žao mi je što vas vidim u tolikom broju". Sapienti sat.

Ali nema veze, kakav god da je moj je biskup, ja mu priznajem ulogu i poziciju. Samo što je moja savjest ipak iznad svega.

Dovoljno je vidjeti tko su mu face prijatelji i tko ga hvali. Oni što prizivaju dostupniji abortus, mrzitelji hoda za život, lgbt itd populacija...

Vrh

PostPostano: Čet lis 03, 2024 18:51 

...

Savjest je ispravna ako se odlučujemo za dobro, a napad na biskupa po mojoj savjesti nikako nije nešto dobro.
Vigano je tako medijski mjesecima napadao Papu (i nauk Crkve), pa je sada izopćen po kanonskom pravu.
To ne želim nikome.

Onakav niz članaka protiv nadbiskupa pun je netočnih informacija na koje se i ne vrijedi osvrtati. Na primjer, autor zamjera biskupu što je u propovijedi spomenuo "da se na križ ne treba naviknuti" i to smatra nekom teškom dogmatskom zabludom. A navika je ono što vodi formalizmu, a formalizam vodi duhovnoj stagnaciji i tko bi pametan to spočitavao jednom biskupu. I u drugim dijelovima Fućakovi članci su nažalost previše zlonamjerni...

Bit problema je u tome što Crkva nije stranačka organizacija, pastiri su nam postavljeni Božjom providnosti (bili mi frustrirani ili ne) i svaki napad na biskupe u prvom je redu napad na samu Crkvu. Nisi ga ti postavio i ne možeš ga niti smijeniti. Biskupi mogu biti ovakvi ili onakvi - ali nad njima je jedino Božja sudačka vlast - a ne naša. Mi tu nismo da sudimo, jer i nama će suditi Bog. Također i za huškanje ljudi, stvaranje nereda, opravdavanje neposluha i ostale grijehe protiv duhovnog autoriteta.

Pogledala sam stranicu, i nadbiskup Uzinić ima jako dobre propovijedi. Ako se kome nešto ne sviđa, neka se moli, neka zanemari sve negativno i podrži ono dobro u svima, da se frustracija ne bi pretvorila u gorčinu i nemir koji ne dolazi od dobre savjesti.

Vrh

PostPostano: Čet lis 03, 2024 19:26 

Savjest je ispravna ako se odlučujemo za dobro, a napad na biskupa po mojoj savjesti nikako nije nešto dobro.
Vigano je tako medijski mjesecima napadao Papu (i nauk Crkve), pa je sada izopćen po kanonskom pravu.
To ne želim nikome.

Onakav niz članaka protiv nadbiskupa pun je netočnih informacija na koje se i ne vrijedi osvrtati. Na primjer, autor zamjera biskupu što je u propovijedi spomenuo "da se na križ ne treba naviknuti" i to smatra nekom teškom dogmatskom zabludom. A navika je ono što vodi formalizmu, a formalizam vodi duhovnoj stagnaciji i tko bi pametan to spočitavao jednom biskupu. I u drugim dijelovima Fućakovi članci su nažalost previše zlonamjerni...

Bit problema je u tome što Crkva nije stranačka organizacija, pastiri su nam postavljeni Božjom providnosti (bili mi frustrirani ili ne) i svaki napad na biskupe u prvom je redu napad na samu Crkvu. Nisi ga ti postavio i ne možeš ga niti smijeniti. Biskupi mogu biti ovakvi ili onakvi - ali nad njima je jedino Božja sudačka vlast - a ne naša. Mi tu nismo da sudimo, jer i nama će suditi Bog. Također i za huškanje ljudi, stvaranje nereda, opravdavanje neposluha i ostale grijehe protiv duhovnog autoriteta.

Pogledala sam stranicu, i nadbiskup Uzinić ima jako dobre propovijedi. Ako se kome nešto ne sviđa, neka se moli, neka zanemari sve negativno i podrži ono dobro u svima, da se frustracija ne bi pretvorila u gorčinu i nemir koji ne dolazi od dobre savjesti.

Bravo Adrijana. Odličan post.

Vrh

PostPostano: Čet lis 03, 2024 19:45 

Uzinić se ponaša nedostojno biskupske službe.

Vrh

PostPostano: Čet lis 03, 2024 19:47 

Ako se kome nešto ne sviđa, neka se moli, neka zanemari sve negativno i podrži ono dobro u svima, da se frustracija ne bi pretvorila u gorčinu i nemir koji ne dolazi od dobre savjesti.

Mora postojati neki feedback kako bi i sami biskupi znali što se događa.

Vrh

PostPostano: Uto lis 08, 2024 21:36 

Uzinić se ponaša nedostojno biskupske službe.

Puno gore od toga. Nije problem njegovo ponašanje. On je jedan od "slijepih vođa slijepaca", onih koji su "zadržali vanjski oblik vjere, ali su se odrekli njezine sile".

Vrh

PostPostano: Sri lis 09, 2024 12:20 

To ne želim nikome.

Kako se ovo sve odnosi na slučaj kardinala pedofila i apostata McCarricka?

Vrh

PostPostano: Čet lis 10, 2024 06:25 

Puno gore od toga. Nije problem njegovo ponašanje. On je jedan od "slijepih vođa slijepaca", onih koji su "zadržali vanjski oblik vjere, ali su se odrekli njezine sile".

Nije mi to jasno, kako nije problem njegovo ponašanje?

Vrh

PostPostano: Čet lis 10, 2024 19:57 

Kako se ovo sve odnosi na slučaj kardinala pedofila i apostata McCarricka?

On je otpušten i sveden na laički stalež.

Vrh

PostPostano: Čet lis 10, 2024 21:41 

On je otpušten i sveden na laički stalež.

Ne bi nikad bio, da nije bilo
"neposlušnih" laika (i nadbiskupa Vigana). Čitav skandal s tzv pedofilijom je zapravo pokazao da su na mjestima biskupa jako često nedostojni ljudi, koji uspijevaju zadržati autoritet zahvaljujući tome što ih vjernici poštuju daleko više nego što zaslužuju. I Uzinić je među takvima, samo iz drugih razloga.

Vrh

PostPostano: Sub lis 12, 2024 05:56 

Lars zašto ponašanje biskupa Uzinića nije problem?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 210 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata