Pozdrav svima.
Iskreno ne znam ni sam zasto sam ovdje.
U biti znam al' sve cu napisati ovdje kome je predugacko neka ne cita.
I molim bez nekih uvredljivih postova.
Trideseta mi se blizi,radim neki dosadni patoloski ako cu reci posao bez trenutne ili u blizoj buducnosti da ga promjenim.
Od svoje 12 godine imam anksiozno depresivni poremecaj te OPK poremecaj s kojima se borim i dan danas,kako naslov sugerira vjeru sam izgubio...prije otprilike 2 godine ali sam poceo sumnjati u sve to jos 2017 ili 2018.
Kroz moje obrazovanje prolazio sam teske i nekad manje teske cak i sretne periode,ali 2015 godine mjenaja se stvar,pocinju svadje u obitelji majka povucena otac ne previse samouvjeren u sebe i ne bas dovoljno hrabar pocinje sve olako gledati na malterijanje moje majke od strane nase (sveukupne rodbine) i susjeda,podsmjesi ismijavanja itd ,otac ne zeli ni cuti za preseljenje iz malog mjesta jer se bojao da ce izgubiti posao.
P.S i sami ne znate kako mi je ovo pisati i natjerati se da pisem nemam volje za disati a kamoli ovo staviti na ovaj post jer da disanje nije automatski proces vjerovatno bih zbog gubitka volje prestao da disem,ali idemo dalje ovo cu sada napisati i nikada vise.
Elem,ostajemo u situaciji kakvoj i jesmo,bez novaca bez nade u budusnost,2016 godina anksioznost me udara kao nikada do sada u zivotu,napadi psihe su ucestali crne misli konstatno se roje i ne bjeze,strah od odlaska strucnoj osobi zbog malog mjesta procut ce se ispast cu lud svi ce me izbjegavati.
Iste godine dobijem cak i fizicke probleme.Udarac,molim se Bogu pokusavam ne psovat nada tinja u meni i vjera da ce sve biti dobro,drzi me na zivotu iako se nekada tesko ustanem ipak ustanem.
Prolaze tjedni mjeseci meni sve losije.
Pakao u glavi,glup i dosadan grad,tracavi ljudi,uzimam cigarete pocinjem da pusim, (2 kutije na dan) vjera u meni tinja al opet neka nada ima.
2017 godina shvacam da moje molitve bog ne uslisava pitam se zasto 2 godine patim ko pas na ulici nigdje nikoga,niti imam sa bilo kim popricati o ovim problemima osim sa mojom majkom koja jedina jelte razumije to i govori bice uredu.
Rijeci utjehe pomazu al kratko ,majka je u svojim problemima i borbama.
Nezaposlenost me ubija nisam bio tada zaposljen anksioznost uzima maha sve vise patim od nesanice ili predugog spavanja i glavobolja i sve tezeg ustajanja te paraliza sna al sve nekako se cini da ce biti uredu,doce dan kad ce i bog pomoci ali odgovora nema citanje evadjelja trazenje odgovora nista....molitva nista.
2018 godina iz ciste dosade pronalazim knjigu na pdfu O porijeklu vrsta C.Darwin podjem citati,reko ovo je nemoguce nije moguce mislim mi smo od Adama i Eve pali smo u grijeh itd al sjene ideja kao nikada u mom bivsem vjernickom zivotu zasto idemo na ispovjed ? jelte da se ispovjedimo i da dobri bog oprosti grijehe....pa zasto njima nije mogao oprostiti onda vec patimo radi njih.
Al opet i Isus je patio na krizu zbog nas razmisljam misli lutaju svugdje dosada cini svoje Iluzija o Bogu od R.Dawkinsa,procitao pocelo mi je sve tinjati u meni kada sam procitao da mi nismo opce savrseno stvorena ljudska bica od krvi i mesa jer koristimo isti disajni trakt za disanje i za gutanje hrane te se mozemo udavati.
Cek malo zar svemoguci nije mogao to predvidjeti i to isporjeniti i stvoriti na drugi nacin...mislim si jos jedna ateisticka glupost,potresi poplave 26,12 2004 Cunami u Indijskom oceanu odnosi 300 tinjak tisuca zivota prirodnom katastrofom cek malo ako nas je dobri bog stvorio i ako je svemoguc zasto nije stvorio zemlju bez potresa i prirodnih katarstrofa zasto nas namjerno pati...ma ne mora postojati neki odgovor al odgovor je glasio ako je dobar i svemoguc mogao je to predvidjeti kao i sve ostale stvari karcinome djece karcinom odraslih viruse itd itd i mogao je stvoriti zemlju bez toga a nije....odg glasi onda nije dobar i nemamo se sta moliti njemu,al Biblija pise da je dobar....ali dali je Bibilija istinita,jer sve stvari napisane u bibliji vremensko prostorno se nisu vjerovatno ostvarile jer put iz egipatskog ropstva do izraela se prohoda za par dana njima trebalo 40 godina?
Ko tu koga zeza...sta je ovo pitao sam se,pitam se ako je mogao predvidjeti katastrofe i nije mogao stvoriti bez toga zemlju onda nije svemoguc i zasto ga nazivamo bogom i molimo se ako ne moze to ispuniti moje ili necije.
Gubim drasticno vjeru,ali ipak trazim odgovore u misama i evandjeljima.
Pred kraj 2018 tocnije krajem listopada naglo mi se urusava zdravlje,strah neizvjesnost ocaj depresija ne ide ti apsloutno nista u zivotu,mjesec dana bolnice vracanje kuci,ne mislim ni nasto vec zasto ja ili zasto netko mora da pati,pocetak 2019 jos gore pad imuniteta hvatam neku bakteriju,visoki tlak,aritmija,bronhitis sa trendecijom da predje u astmu,ali bacam cigarete 3.1. i mislim si jak sam izdrzat cu sve.
Ipak je tu bog sve ce on pomoc Biblija je pisana vjerovatno da bi se lakse razumjela i ondasnji ljudi nisu bili sasvim pismeni i inteligentni ne zelim ateizam...
9 mjesec iste godine majka tesko oboljeva sok rusenje svega uz sve nedace financijske psiholoske ubitacno je i pomisliti da moze gore......moze pocinjem gubiti vjeru drasticno u sve i sve oko sebe.
Traje borba par mjeseci dolazi korona....par mjeseci kasnije majka umire.....
Stojim onako vanka sjecam se bilo je cak i malo suncano i toplo ja hladan suza nema zapravo nema aposlutno nicega osjecaj da si za sve kriv u zivotu i dan poslje majcine smrti spavao sam u garazi jer nisam htio uci u kucu toe bio dan kada sam prokleo dan kada sam se rodio i kada je iskra frcila u meni da su ateisti vrlo vjerovatno u pravu kada su rekli da je ovo cista glupa lucidna cak i patoloska slucajnost i da je u zivotu sve sreca kako te odredi i da nema nikakvog smisla sto neko pati a zasto se neko smije.
Prolaze mjeseci od majcine smrti ,korona psih. problemi al ipak se zaposljavam,nada dolazi neka iako sam vec tada bio ateist/agnostik i stanje mi se nekako popravlja dok nisam skuzio da cu od ovoga posla vjerovatno jos vise psihicki pobrat najgore i fizicki i da ce me zdravlje vjerovatno nappustiti zauvijek.
Al pokusavam naci drugi posao pocinje i 2021 nitko ne zeli da pomogne borim se sam trazim ali nista.Prosle su 2 godine od kada nisam zapalio ajde reko snazan sam iako bog vrlo vjeravatno ne postoji snaci cu se sam i pokusat cu si sloziti zivot,traje i traje poboljsanja nema.
8 mjesec naglo mi se vraca nikad jaca anksioznost.
Palim cigaretu,zalim za taj dan al evo dok pisem pusim.Pocinjem osjecati griznju savjesti,psiha me satra svaki dan posao koji radim mi se nesvidja,pokusavao sam naci i srodnu dusu naisao sam samo na odvratne ljude sa duzom kosom slicno kao i muskarci (iako mislim da su zene te koje su vise zle zasto objasnit cu) iskazes nekome da ti se svidja pokusavas trudis se ona zavrisi sa nekim ko ima bolja kola iliti auto od mene ubitacno...ubitacno kuzim u sebi vjerovatno sam naletio na neku sponzu trazit cu dalje.
Sve moje strahove i psihicke probleme i probleme financijske prirode krijem samo u sebi i u svoja cetiri zida moje sobe gdje provodim vrijeme vecinu vremena hodajuc gore dole gore dole razbijacu glavu zasto ali zasto me ne ide.
Nasmijanog me poznaju al unutra katran i od duhana ali i od godina provdedenih u ocaju zbog razno raznih situacija....smisao za humor neizgubih poksuavam uvijek biti nasmijan i vedar i jako to dobro glumim,al opet i opet i opet naletim na losu losiju losiju zenu i shvacam ,odnosno zbog svih silnih odbijanja Andrew Tate mi ispire mozak iako mislim da je cak i u pravu.
Trpam sebi u glavu da vecina zena zeli samo novac dobar seks,dobru kucu da je znas nasmijati da si fizicki dobro gradjen (jesam jer godine dosade su ucinile da sam trcao svaki dan biciklirao i trenirao) i vecina ih pazi..... ide u crkvu kakvog li licemjerja zar Isus nije rekao biraj srcem,al zene su se danas okrenile nekim materijalnim stvarima (zbog sigurnosti jel izgovor a zasto se ta sigurnost nebi gradila zajedno ) nisam neradnik radim pokusavam ali neide nista jednostavno nista ali i muskarci su grozni dosta njih i mislim da zene sa balkana ne mogu nista ponuditi vise od fizickog izgleda i jelte spolnog organa.
Cast izuzetcima!!!!!!!!!! (i muskim i zenskim)
Ne naletih na pravu kontam ali crv sumnje mi ispre mozak i prestajem da se druzim i izlazim ev sada ce kraj 2022 4.2 2023 ce biti godina dana da nisam ostavrio nikakav ali nikakav kontakt sa nekim jel izbjegavam ljude u sirokom luku.
Zgadili su mi se ljudi zgadio mi se zivot imam suicidalne misli svaki dan patim, ne mogu da ostavim cigarete ne ide me u poslovnom planu ne mogu da promjenim posao i nemam vise snage nizasto apslolutno nizasto a kamoli za mjenjat ista cak i posao jednostavno kao da sam se pomirio sa svim i digao sam ruke ove godine od sebe skroz,neda mi se vise boriti za 2 godine (a proci ce jako brzo) biti 10 godina da mi se apsloutno u zivotu nie desilo nista lijepo.
Zasto opce da zivim,cesto mastam da poginem na cesti,kratko brzo mozda i bezbolno ili da si nabavim pistolj i da propucam sljepoocnicu isto kratko brzo efikasno iako malo prljavo ako ces obaviti u sobi.
Jedini razlog zasto se dosad nisam ubio je kako bi to moj otac prezivio a i ostala rodbina a ima i ljudi da me voli. Znam.
Zadnje sto sam skupio snage je ovaj tekst zasto na ovoj stranici ne znam ni ja mozda jos ima pravih vjernika i pravih ljudi na drugim forumima ne naletih na njih.Ili barem nisam citao kako treba.
Ja se divim vjernicima poput vas barem imate iskru nade vjerujuci u boga,ja kao ateista cemu da se nadam gdje je nada gdje je lijepa ladja da uplovi barem na tren u moj zivot.
Ponekad imam osjecaj da sam zaglavio u zivotu u nekom vrtlogu i nikad naprijed.
Ja mislim da to nije osjecaj vec je to stvarnost i glupe karte su se odigrale da bas ja tako moram ispastati.
Mozak mi je ispran i sporije vec razmisljam jer sam konstatno razmisljao,nade nemam vjeru izgubio,zdravlje donekle dobro psihicko aposlutno ne valja.
Kamoli srece da se ujutro ne probudim.